Yandex Metrica

Rahim ağzı kanseri hastalarına müjde! Tedavi için geliştirilen ilaç FDA'dan onay aldı! Tivdak isimli ilaç ne işe yarıyor?

Rahim ağzı kanseri hastalarına müjde! Tedavi için geliştirilen ilaç FDA'dan onay aldı!  Tivdak isimli ilaç ne işe yarıyor?

Rahim ağzı kanseri tedavisi gören kadınlara yönelik geliştirilen bir ilaç ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından onaylandı. Tivdak isimli ilaç hastaların yaşam süresini uzatıyor. 

Sağlık

21.05.2024, 21:23

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) rahim ağzı kanseri olan kadınların daha uzun yaşamasına yardımcı olabilecek Tivdak adlı yeni bir ilacı onayladı.

İlaç özellikle tekrarlayan veya metastatik rahim ağzı kanseri olan, kemoterapi gören veya daha önce kemoterapi görmüş kadınlara yönelik.

Uzmanlara göre bu hasta grubu yakın zamana kadar daha az etkili tedavi seçeneklerine sahipti.

Jinekolojik Onkoloji Profesörü Marta Crispens'e göre, rahim ağzı kanseri araştırmaları son 20 ila 25 yılda önemli ölçüde gelişti. 

Geçmişte, bir kadında ilerlemiş veya tekrarlayan rahim ağzı kanseri olduğunda, doktorların kullanabileceği tedavi seçenekleri sadece standart kemoterapi seçenekleriydi.

Bunlar o kadar etkili değildi ve çok fazla yan etkisi vardı.

Fazla kilo erkekleri o hastalıktan öldürüyor! Uzmanlar 30 yaşından küçükleri uyardı Fazla kilo erkekleri o hastalıktan öldürüyor! Uzmanlar 30 yaşından küçükleri... Haberi Görüntüle

Ölümcül hastalıkla ilgili korkutan tahmin! 2050 yılına kadar çoğu erkek buna yakalanacak Ölümcül hastalıkla ilgili korkutan tahmin! 2050 yılına kadar çoğu erkek... Haberi Görüntüle

TIVDAK NASIL TEDAVİ EDİYOR?

Tivdak ilacı ise, antikor-ilaç konjugatları adı verilen ilaç grubuna ait.

Topotekan ve gemsitabin gibi eski ilaçların yerini alıyor. 

Jinekolojik kanser tıbbi direktörü Joshua G. Cohen'e göre, her üç haftada bir otuz dakika boyunca intravenöz olarak verilen ilacın kanser hücrelerinin çoğalmasını engellemesi amaçlanıyor. 

İlacın Gıda ve İlaç İdaresi tarafından tam onayı, etkinliğinin doğrulandığı randomize bir klinik araştırmanın ardından geldi. 

Araştırmanın sonuçlarına göre Tivdak ilacını alan hastalar, geleneksel kemoterapi gören hastalara göre ortalama iki ay daha uzun yaşadı.

Kendisi küçük ama etkisi büyük! Kan şekerini dengeliyor, hafızayı geliştiriyor! Her gün yiyenler zayıflıyor Kendisi küçük ama etkisi büyük! Kan şekerini dengeliyor, hafızayı geliştiriyor!... Haberi Görüntüle

Libidonuz tavan yapacak! Antrenör Sofia Perdiki cinsel isteği artıran egzersizleri açıkladı Libidonuz tavan yapacak! Antrenör Sofia Perdiki cinsel isteği artıran egzersizleri... Haberi Görüntüle

TEKRARLAYAN KANSER TEHLİKELİ 

Tekrarlayan ve metastatik rahim ağzı kanseri özellikle tehlikeli oluyor. 

Çoğu zaman tedavi edilemediğinden hastaların yaşam sürelerini uzatacak tedavi seçeneklerine ihtiyaçları var. 

Tivdak'ın yan etkilerinin geleneksel kemoterapinin yan etkilerine benzer olduğu belirtiliyor. 

  • Kabızlık
  • Yol tutması
  • Tükenmişlik gibi.
  • Aynı zamanda yapılan araştırmalarda periferik nöropati ve göz problemleri gibi ek yan etkiler de gözlemlenmiş.

Jinekolojik onkolog Noelle Cloven'e göre bu ilacı alan hastaların göz kuruluğunu, göz tahrişini ve görme bozukluğu olasılığını azaltmak için göz damlası kullanması gerekiyor. 

Ekstremitelerde uyuşma ve karıncalanmaya neden olan periferik nöropatiye gelince, Cloven bunun gabapentin gibi ilaçlarla tedavi edilebileceğine dikkat çekti.

Yazın neden iştahımız kapanıyor? Araştırmalar ve beslenme uzmanları sebebini açıkladı Yazın neden iştahımız kapanıyor? Araştırmalar ve beslenme uzmanları sebebini açıkladı Haberi Görüntüle

RAHİM AĞZI KANSERİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Rahim ağzı kanseri erken evrelerinde belirgin semptomlara neden olmuyor.

Çünkü gelişmesi birkaç yıl alıyor. 

Erken evre rahim ağzı belirtileri ise şöyle:

  • Kötü kokulu, anormal ıslak veya kanlı vajinal akıntı
  • Normalden daha ağır ve daha uzun süreli regl.
  • İlişkiden sonra, adet dönemleri arasında ve menopoz sonrasında vajinal kanama.
  • Genel halsizlik hissi
  • Yoğun yorgunluk
  • İstenmeyen kilo kaybı
  • İştah kaybı
  • Pelvik veya karın ağrısı
  • Zor ve ağrılı idrara çıkma
  • İshal
  • Rektal ağrı veya bağırsak hareketleri sırasında kanama
  • Sırtta hafif ağrı veya bacaklarda şişlik.
Cinsellikle ilgili doğru bilinen 6 yanlış! Jinekolog Olga Ulankina açıkladı: Adet döneminde... Cinsellikle ilgili doğru bilinen 6 yanlış! Jinekolog Olga Ulankina açıkladı:... Haberi Görüntüle

Kalsiyum kaynağı olduğu için çok tüketiyoruz! O kahvaltılığın kilo vermeye engel olduğu ortaya çıktı Kalsiyum kaynağı olduğu için çok tüketiyoruz! O kahvaltılığın kilo vermeye... Haberi Görüntüle

HASTALIĞA HPV NEDEN OLUYOR

Rahim ağzı kanserlerinin çoğu, cinsel yolla bulaşan ve kansere yol açabilen HPV kaynaklı oluyor. 

HPV'li çoğu insan bunu bilmiyor çünkü vücutları enfeksiyonla savaşma eğiliminde. 

Ancak vücudun enfeksiyonla mücadele edememesi durumunda rahim ağzı hücrelerinin kansere dönüşerek rahim ağzı kanseri gelişimine yol açma ihtimali var.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading