Yandex Metrica

Oytun Erbaş'tan zeka testi açıklaması: Hepsini çöpe atın

Oytun Erbaş'tan zeka testi açıklaması: Hepsini çöpe atın

Prof. Dr. Oytun Erbaş zeka testleriyle ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Bu testleri eleştiren Erbaş, zeka geliştirmek için en önemli şeyin tamir aletleri olduğunu belirtti. Ünlü doktor yapay zeka konusuna da değindi.

Sağlık

21.05.2024, 16:05

"Zeka testleri yalan. Çöp o."

Bu cümleler yaptığı sıradışı açıklamalarla ses getiren Prof. Dr. Oytun Erbaş'a ait. 

Katıldığı bir Youtube programında son günlerin en çok konuşulan konularına değinen Erbaş, zeka testleri hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı. 

Bilim insanları patates gerçeğini açıkladı! Böyle yiyenler kalbini koruyor Bilim insanları patates gerçeğini açıkladı! Böyle yiyenler kalbini koruyor Haberi Görüntüle

"ZEKA TESTLERİ YALAN"

Erbaş, bazı anneler için övünç kaynağı olan zeka testlerini onaylamadığını belirtti. 

Anadolu'dan gelmiş bir çocuğun algı seviyesinin kenttekinden farklı olduğunu ve bunun da zekayla alakalı olmadığını verdiği bir örnekle anlattı:

"Zeka testleri yalan. Çöp o. Mesela WISC-R testi var zeka testi. Anadolu'dan, köyden gelmiş bir çocuğa diyorsun ki (mouse u gösterip) 'bu ne?' , mouse. Çocuk görmemiş ki önceden, 'bu ne?' diyor, bununla ilgileniyor. Zeka böyle bir şey değil. Zeka problem çözme ve öğrenme gücüdür." 

Oytun Erbaş birçok zeka tipi olduğunu belirtti:

"Matematik zekası iyi olanlar var, ezber zekası iyi olanlar var, bazı sporcuların da kas zekası iyi. Zeka tek tip değil. Zekayı tek tipe koyarsanız, bu geri zekalılık olur."

60'ından önce kalp krizi geçirenleri bekleyen tehlike! İleriki yaşlarda o hastalık ihtimali yükseliyor 60'ından önce kalp krizi geçirenleri bekleyen tehlike! İleriki yaşlarda o... Haberi Görüntüle

"ELİNE KALEM, TORNAVİDA VE PENSE VERİN"

Zekanın sonradan arttırılabileceğini anlatan ünlü profesör zekayı arttıran en önemli şeyin yapılan etkinlikler olduğunu söyledi: 

"İlk 2 yaşta yapılan hafıza egzersizleri gelecekte 11 saate bedel. Anne çocuğunu oturtuyor. Ona şekil çiziyor. Tavuk çiziyor. 'Bu ne?' diyor. 'Tavuk'. 'Hadi sen çiz' diyor. Kalemle oynamak motor beceriyi çok arttırıyor. Tablet gerizekalılık. Kalemle oynayacak. Tornavidayla oynayacak. Pense verip bir şey sökmesini iste. Çivi çakacaksın. Sök bunları diyeceksin."

Artık doya doya ekmek yiyeceksiniz! Kilo aldırmıyor, aksine zayıflatıyor! Artık doya doya ekmek yiyeceksiniz! Kilo aldırmıyor, aksine zayıflatıyor! Haberi Görüntüle

"YAPAY ZEKA DEĞİL, O BİR ZEKA"

Erbaş yapay zeka konusuna da değindi, insanların bile bile çok tehlikeli bir şey yaptıklarını belirtti.

"Yapay zekanın yapayını kaldırdım. O bir zeka. Yapaylığı yok. Youtube ona insanların nasıl düşündüğünü öğretti. Yüz mimiklerimizi öğrendi. Mouse hareketlerinden I'm not robot işaretlerken bir insan nasıl mouse hareketi yapar onu öğrendi. Çok tehlikeli bir şey yaptık. Bunlar bizi hackledi."

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading