Yandex Metrica

Omuz ağrısının sebebi akciğerindeki tümörmüş! 71 yaşındaki kadın hastaneye geç gitmenin bedelini canıyla ödedi!

Omuz ağrısının sebebi akciğerindeki tümörmüş! 71 yaşındaki kadın hastaneye geç gitmenin bedelini canıyla ödedi!

Ne hastalık hastası biri olmak doğru ne de sağlığı önemsememek. Bunun orta yolunu bulmanın yöntemi ise uzun süren rahatsızlıkları dikkate alıp geç kalmadan doktora gitmek. Çünkü aslında kısa sürede önlenebilecek olan bazı sinsi hastalıklar, kişinin ertelemeleri sonucu can kaybına yol açabiliyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:01

Vücutta görülen ufak ağrılar çoğu kişi tarafından önemsenmiyor. Doktora gitmeyi gerekli görmeyenler ise ağrılar dayanılamaz duruma geldiğinde gittikleri hastanelerden ise hiç beklemedikleri sonuçlarla çıkabiliyor. 

Tıpkı yurtdışında yaşayan 71 yaşındaki kadında olduğu gibi... Pratisyen hekimi tarafından omuz ağrısı tedavisi için bir ortopedi kliniğine sevk edilen yaşlı bir kadın göğüs bölgesindeki ağrıdan da şikayetçiydi ama uzun zamandır doktora gitmeyi erteliyordu. 

Meğer yıllarca değerini bilememişiz! Patatesin bu amaçla kullanıldığını kimse bilmiyor! Meğer yıllarca değerini bilememişiz! Patatesin bu amaçla kullanıldığını kimse bilmiyor! Haberi Görüntüle

AĞRI HAYATINI ZORLAŞTIRMAYA BAŞLADI

Yürürken, otururken ve yatakta dönmekle şiddetlenmeye başlayan ağrıya kolundaki his ve güç kaybı da eklendi. 71 yaşındaki kadının solunum semptomları da kötüleşmeye başladı.

Artık dayanamayıp hastaneye giden kadına araştırmacılar bir izotop kemik taraması yaptı. İzotop kemik taraması, X-ışınları kullanılarak görülmeyen koşulları göstermek için kemiklere bakma yöntemidir. Bu tarama, akciğerin üst kısmında başlayan bir kanser türü olan büyük bir Pancoast tümörünü ortaya çıkardı.

Vaka, yerel solunum multidisipliner ekip toplantısında tartışıldı ve tümörün "ameliyat edilemez ve radikal radyoterapi için çok büyük" olduğuna karar verildi. Hastaya palyatif radyoterapi ve kemoterapi karışımı verildi. Ancak ne yazık ki, yaşlı kadın teşhisten bir yıl sonra öldü.

Sedefe karşı ilaca gerek yok: Bu 4 yağ anında iyileştiriyor! Ne leke ne de kaşıntı bırakıyor Sedefe karşı ilaca gerek yok: Bu 4 yağ anında iyileştiriyor!... Haberi Görüntüle

OMUZ AĞRISINI ÖNEMSEYİN

Yaşanan olay omuz ağrısına neden olan kas-iskelet sistemi dışı durumların dikkate alınmasının önemini vurguluyor.

Pancoast tümörü, kanser akciğerlerin en üstünde olduğu için, göğsün üst kısmından boyuna ve kollara uzanan bir grup sinire baskı uygulayabilir veya zarar verebilir. Bu baskı omuzda veya kürek kemiğinde şiddetli ağrı, etkilenen taraftaki elin zayıflığı gibi belirtilere yol açar. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading