Yandex Metrica

Oje sürmek meme kanserine yol açıyor! İşte kimyasal maddelerle dolu olan ojelerin zararları!

Oje sürmek meme kanserine yol açıyor! İşte kimyasal maddelerle dolu olan ojelerin zararları!

Kadınların el bakımında ihmal etmedikleri bir kozmetik ürünü olan oje aslında sağlık için bazı riskleri beraberinde getiriyor. Sık kullanımı durumunda tırnak hassasiyeti oluşturan ve tırnak etine zarar vermeye başlayan ojeler, vücutta bazı enfeksiyonlara da zemin hazırlıyor.

Sağlık

27.01.2024, 22:21

Oje sürmek zararlı mı? Oje sürmek ne gibi sağlık sorunlarına yol açar? İşte cevaplar...

Tırnakları bakımlı gösteriyor, göze de hoş görünüyor. Kadınların tırnak bakımı sonrası mutlaka kullandığı ojelere artık çocuklarda bile rastlıyoruz.

Sıcak hava organlara hasar veriyor! Uzmanlar alınması gereken önlemleri sıraladı Sıcak hava organlara hasar veriyor! Uzmanlar alınması gereken önlemleri sıraladı Haberi Görüntüle

KISA VADEDE TIRNAĞA, UZUN VADEDE VÜCUDA ZARAR VERİYOR

Çok sık oje kullanmak ve tırnağı havasız bırakmak aslında sağlık için çok riskli. Çünkü bu madde, yalnızca tırnağa değil vücudun farklı yerlerine de çeşitli şekillerde zarar verebiliyor. 

Çocuğunuzun dili çileğe benziyorsa kardiyoloğa gidin! O organı için büyük tehlike Çocuğunuzun dili çileğe benziyorsa kardiyoloğa gidin! O organı için büyük... Haberi Görüntüle

OJENİZİN İÇERİĞİ HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLUN

Böcek ısırıkları artıyor! Ölümcül alerjilere yol açabilir! Böcek ısırınca ne yapmalı? Böcek ısırıkları artıyor! Ölümcül alerjilere yol açabilir! Böcek ısırınca ne... Haberi Görüntüle

Oje satın alırken renk, yapı gibi özelliklerin yanı sıra ojenin içeriği de bir o kadar önem taşıyor. Çünkü zararlı kimyasallar içeren ojeler, tırnaklarda soyulma ve kırılmaların da sebebi.

Toluen maddesi ise, oje kokusunu etkiliyor. Koklama yoluyla vücuda girmesi halinde vücuda büyük zararlar veriyor. İntrauterin maddesi ise büyüme geriliği, erken doğum ve doğum sonrasındaki gelişimsel süreçte gerilemeye sebep olabiliyor. 

Bu yiyecekler tansiyonun düşmanı! Ünlü kardiyoloğa göre hipertansiyondan koruyan gıda... Bu yiyecekler tansiyonun düşmanı! Ünlü kardiyoloğa göre hipertansiyondan koruyan gıda... Haberi Görüntüle

OJE, MEME KANSERİNE YOL AÇIYOR

Bazı bilim insanları, kimyasal içeriklere sahip olan ojelerin meme kanserini de tetikleyebileceğini savunuyor.

Oje kullanımı ayrıca cildi tahriş edip alerjen etkisi yaratabiliyor. Vücutta toksinlerin birikmesine neden oluyor. Bazı enfeksiyonlara sebebiyet verebiliyor. Üreme sistemine de zarar verebiliyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading