Yandex Metrica

Ne ilaç ne krem! Bu hareket migrenden eser bırakmıyor! Kaşlarınızın...

Genetik ve çevresel faktörlerden kaynaklanabilen migren atakları iş yerlerinde de şiddetlenebiliyor. Bu ortamlardaki fiziki şartlar ağrıları tetikliyor. Uzmanlar migrenle mücadelede çok etkili bir yöntem öneriyor. 

Sağlık

15.04.2024, 18:59

Yaygın bir nörolojik rahatsızlık olan migren, şiddetli baş ağrılarının yanı sıra ışığa duyarlılık, mide bulantısı ve hatta görme bozuklukları gibi semptomlara neden olabiliyor.

Genetik ve çevresel faktörler migrenin ortaya çıkmasında rol oynasa da özellikle iş yeri gibi ortamlardaki bazı unsurlar atakları tetikleyebiliyor. 

Sıcak havalarda ortaya çıkıyor! İşte akrep sokmalarına karşı hayat kurtaran müdahale yöntemleri Sıcak havalarda ortaya çıkıyor! İşte akrep sokmalarına karşı hayat kurtaran... Haberi Görüntüle

OFİS AYDINLATMALARI MİGRENİ TETİKLEYEBİLİR

Ofis aydınlatmaları, özellikle de floresan lambalar, migreni tetiklemesiyle ünlü. 

Bu ışıklar, bazı insanlarda ışığa duyarlılığa neden olabilecek, genellikle çıplak gözle algılanamayan bir titreme etkisinin yanı sıra rahatsız edici olabilecek bir ışık spektrumu üretiyor. 

Kısa süre sonra da migren ataklarına yol açabiliyor.

Parlak tavan aydınlatması ile çevredeki daha karanlık alanlar arasındaki kontrast da gözleri yorabiliyor. 

Uygun olmayan şekilde dengelenmiş aydınlatmaya uzun süre maruz kalmak bu stresi şiddetlendirebiliyor ve migren atağı olasılığını artırabiliyor. 

O burçtaki kadınlar jinekolojik sorunlar yaşayacak! Yengeçler solunum sıkıntısı çekebilir! İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? O burçtaki kadınlar jinekolojik sorunlar yaşayacak! Yengeçler solunum sıkıntısı çekebilir!... Haberi Görüntüle

EKRAN BAŞINDA UZUN SAATLER VAKİT GEÇİRMEK

Artık çoğu insan uzun süre ekran başında kalıyor. 

Bu durum aslında migren için önemli bir tetikleyici. 

Ekranlar, özellikle gözler için stres yaratan ve göz yorgunluğuna yol açabilen mavi ışık yayıyor. 

Bu gerginlik, uzun süre boyunca gereken konsantrasyonla birleştiğinde, migrene dönüşebilen gerilim tipi baş ağrılarının oluşmasına katkıda bulunuyor. 

Sonunda bu da oldu! Mikroplastikler o organa bile ulaştı! Sonunda bu da oldu! Mikroplastikler o organa bile ulaştı! Haberi Görüntüle

DURUŞ BOZUKLUĞU BAŞ AĞRISI SEBEBİ

Bilgisayar kullanırken benimsediğimiz duruş da boyun ve omuz gerginliğine katkıda bulunarak migren riskini daha da arttırabiliyor. 

Yeterli mola vermeden veya uygun ergonomik ayarlamalar yapılmadan dijital cihazların sık kullanımı migren olasılığını önemli ölçüde artırabiliyor.

Bulaşık makinesinde bunu kullanıyorsanız plastik yiyorsunuz! ABD'de toplatılıyor Bulaşık makinesinde bunu kullanıyorsanız plastik yiyorsunuz! ABD'de toplatılıyor Haberi Görüntüle

STRES MİGRENE YOL AÇABİLİR Mİ?

Stres ve migren arasındaki bağlantı da belgelen durumda ancak çalışma ortamında çoğu zaman hafife alınıyor. 

Stres vücutta migreni tetikleyebilecek kas kasılması ve nörokimyasallarda dalgalanmalar da dahil olmak üzere fizyolojik değişikliklere neden olabiliyor. 

Mangal yakarken bu hatayı yapmak kansere davetiye çıkarıyor! Kömür ateşiyle etlerin arasında en az... Mangal yakarken bu hatayı yapmak kansere davetiye çıkarıyor! Kömür ateşiyle... Haberi Görüntüle

YETERSİZ BESLENME VE SUSUZLUK

Susuzluk ve yetersiz beslenme, migreni tetikleyen kritik ancak sıklıkla gözden kaçan faktörlerden biri. 

Birçok kişi iş günü boyunca yeterince su içmiyor.

Bu da dehidrasyona yol açıyor ve migreni hızla tetikleyebiliyor. 

Düzensiz beslenme alışkanlıkları ve işlenmiş veya şekerli gıdalara bağımlılık da bilinen bir başka migren tetikleyicisi olan kan şekeri düzeylerinde dalgalanmalara yol açabiliyor. 

Migren, özellikle çalışma ortamında üretkenliği ve genel refahı önemli ölçüde etkileyebilir. 

Aydınlatma, ekran süresi, stres, zayıf ergonomi, dehidrasyon ve beslenme faktörleri gibi potansiyel tetikleyicileri anlamak ve yönetmek bu yüzden çok önemli. 

Çalışma alanınızı ayarlamak, stres yönetimi tekniklerini uygulamak, susuz kalmamak ve sağlıklı beslenmek gibi küçük değişiklikleri uygulamak büyük bir fark yaratabilir. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

BUNLARA DİKKAT ETMEK MİGRENİ HAFİFLETEBİLİR

Öte yandan uzmanlar kronik migrenle mücadele ederken birkaç noktanın hayati önem taşıdığını vurguluyor. 

Yeterli uyku: 10 saatten fazla veya 6 saatten az uyumak hastalığı tetikleyebiliyor. 

Magnezyum eksikliği: Bu da migren ağrılarını şiddetlendirebiliyor. Kandaki magnezyum seviyelerinden bağımsız olarak verilen magnezyum takviyesi migren ağrılarının hem sıklığını, hem de şiddetini azaltabiliyor. 

Ağır parfüm ve deterjanlar: Yapılan araştırmalar parfüm ve deterjan kokularının, migren hastalarının beyninde elektrik faaliyetinin değişmesine yol açarak; migren ağrılarının başlamasına sebep olduğunu gösteriyor.

Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı kremden daha etkili! Zeytinyağı ile karıştırıp yemek gerekiyor Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı... Haberi Görüntüle

MİGREN İLAÇLA TEDAVİ EDİLEBİLİR Mİ?

Migren tedavisi noktasında doktorlar epilepsi, hipertansiyon, depresyon gibi başka hastalıkları tedavi etmek için kullanılan bazı ilaçları reçete edebiliyor. 

Bu ilaçlar migreni önlemeye veya rahatlatmaya yardımcı olabiliyor. 

Çocuğuna yürüteç alan yandı! Sağlık Bakanlığı yürüteç kullanımını yasakladı! Para cezası da var Çocuğuna yürüteç alan yandı! Sağlık Bakanlığı yürüteç kullanımını yasakladı! Para... Haberi Görüntüle

BOTOKS TEDAVİSİ AĞRIYI DİNDİRİYOR

Son yıllarda uygulanan yöntemler arasında estetikte de kullanılan botoks tedavisi de yer alıyor.

Kas gevşetici etkisi iyi bilinen botoksun ayrıca ağrıya neden olan bir takım kimyasal maddeleri de etkilediği varsayımından yola çıkılarak yapılan çalışmalarda, bu ilacın migren tipi başağrısı ve gerilim tipi başağrısında da yararlı olabileceği belirtiliyor. 

Kalp krizi Kalp krizi "ben geliyorum" diyor! İşte en ilginç ama en... Haberi Görüntüle

KAŞLARINIZIN ORTASINA BUNU YAPIN

Migren ağrısını basınç uygulaması ile azaltmak mümkün. 

İki kaşınızın tam ortasına işaret parmağınızı bastırın ve 3 santim yukarı kaydırarak burada 30 saniye basınç uygulayarak bekleyin. 

Aynı işlemi 5-6 defa tekrarlayabilirsiniz.

Duş jeli kullanmak zararlı mı? Duş jeli kullanmak zararlı mı? Haberi Görüntüle

MİGRENE KARŞI LAVANTA YAĞI

Lavantanın baş ağrılarını hafiflettiği ve geçirdiği biliniyor. Bir litre kaynamış su içine damlatılacak 6 damla lavanta yağı ile yapılacak buhar banyosu migren agrısının hafiflemesine yardımcı olabilir. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Loading