Yandex Metrica

Mutlu insanlar böyle yaşıyor! Hayattan keyif almak için ne yapıyorlar?

Mutlu insanlar böyle yaşıyor! Hayattan keyif almak için ne yapıyorlar?

Hayat insana sürekli mutlu anlar vermiyor, bu yüzden mutsuzluğa da hazır olmak gerekiyor. Ancak sürekli mutsuzluk halini aşabilmek kişinin elinde. Öyle ki benimsenebilecek 3 basit yaşam tarzıyla büyük mutluluklar biriktirmek mümkün.

Sağlık

23.01.2024, 21:03

Mutluluk kadar mutsuzluk da insanlar için. Ancak hayatı daha yaşanabilir ve eğlenceli hale getirmek mutluluk seviyemizi önemli ölçüde etkiliyor. 

Araştırmacıların, yaşam kalitemizi yükseltmek amacıyla, günlük hayatımızın sarsıntılı olduğu bir dönemde, her gün neşe seviyemizi yükseltmek için önerdikleri üçlü bir formül var. 

Böcek ısırıkları artıyor! Ölümcül alerjilere yol açabilir! Böcek ısırınca ne yapmalı? Böcek ısırıkları artıyor! Ölümcül alerjilere yol açabilir! Böcek ısırınca ne... Haberi Görüntüle

Uzmanlar anne babaları uyardı: Bu ses bebekleri sağır ediyor Uzmanlar anne babaları uyardı: Bu ses bebekleri sağır ediyor Haberi Görüntüle

EVDEN ÇIK VE SPOR YAP

Fiziksel aktivitenin psikolojimiz üzerindeki etkisi tartışmasız bir gerçek. Temiz hava ve egzersizin birleşimi adeta ideal bir ruh hali yükseltici. Düzenli egzersiz hem sağlığınızı hem de ruh halinizi iyileştirebilir. Yürüme, bisiklete binme veya koşma gibi aerobik egzersizler sayesinde, stresi azaltabilen hormonlar salınır ve bu da size iyi olma hissi verir.

Ayrıca kasların tekrar tekrar kasılmasıyla birlikte iyi psikolojimizden sorumlu olan serotonin seviyeleri yükselir. Hatta bir çalışma, haftada sadece 90 dakikalık fiziksel aktivitenin bir antidepresan ile benzer ruh hali iyileştirmeleri sağladığını buldu. İlaçla birleştirildiğinde egzersiz, diğer geleneksel tedavilerle tedavi edilemeyen duygudurum bozukluklarına bile yardımcı olabilir.

Araştırma verilerine göre ideal olan, haftada beş gün en az 30 dakika orta yoğunlukta egzersiz veya haftada üç kez 20 dakika şiddetli fiziksel aktivitedir. Ancak bu imkansız görünse bile, 10 ila 15 dakikalık kısa bir yürüyüş bile en azından kısa vadede ruh halinizi iyileştirebilir.

Bu işaretler sizde de varsa bağımlı olabilirsiniz! Yemekten sonra deneyin Bu işaretler sizde de varsa bağımlı olabilirsiniz! Yemekten sonra deneyin Haberi Görüntüle

Sıcak hava organlara hasar veriyor! Uzmanlar alınması gereken önlemleri sıraladı Sıcak hava organlara hasar veriyor! Uzmanlar alınması gereken önlemleri sıraladı Haberi Görüntüle

GÜNLÜK ÖNEMSİZ GÖRÜNEN ANLARINIZDAN MUTLU OLUN

Çoğu zaman hayatın küçük zevklerini unuturuz. Ancak bazı araştırmalar, günlük küçük zevk anlarını takdir etmeye zaman ayırdığımızda, otomatik olarak daha mutlu hissedeceğimizi kanıtlıyor. Zihniyetinizi biraz değiştirirseniz bunu başarmak zor değil. Günlük anlara, düğün veya yaklaşan tatil gibi daha büyük bir şeye davrandığınız gibi davranın. Sonuçta, bu küçük anlar hayatınızın en büyük bölümünü oluşturuyor. Örneğin, güneşli balkonda kahvaltınızın tadını çıkarın. Başarılan her küçük başarıyı veya küçük hedefi tıpkı terfi gibi daha büyük bir şeyi kutlar gibi kutlayın.

Dışarda geçirilen bir buçuk saat o ilaç kadar etkili! Araştırmada ortaya çıktı Dışarda geçirilen bir buçuk saat o ilaç kadar etkili! Araştırmada... Haberi Görüntüle

Bir fincan kahvenin bu yan etkilerini duyan yanına yaklaşmıyor! Beslenme uzmanları yazın asla önermiyor Bir fincan kahvenin bu yan etkilerini duyan yanına yaklaşmıyor! Beslenme... Haberi Görüntüle

KARARLARINIZI SINIRLAYIN

Pek çok seçeneğimiz olduğunda genellikle kendimizi şanslı hissederiz, ancak gerçekte karar vermek stresli olabilir. Gün boyunca çok fazla karar vermek zorunda kalmazsanız, kesinlikle daha özgür hissedersiniz.

Uzmanlara göre bu sayılanlar bir hafta boyunca denenmeli ve hangisinin kişiye iyi geldiği anlaşılmalı. Ardından bu uygulama günlük rutine dahil edilmeli.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading