Yandex Metrica

DOLAR

32.99

%-0 expand_less

EURO

35.82

%-0.2 expand_more

ALTIN

2529.00

%0.02 expand_less

BIST

10891.42

%0 expand_less

BTC ($)

67881.81

%0.63 expand_less

Magnezyum ne işe yarar? Kandaki magnezyum seviyesi kanserle mücadelede önem taşıyor!

Magnezyum ne işe yarar? Kandaki magnezyum seviyesi kanserle mücadelede önem taşıyor!

Hamilelik döneminde anne adaylarına verilen magnezyum aslında çoğu insan için büyük bir öneme sahip. Bağışıklık sisteminin mikroplar ve kanser hücreleriyle mücadelesine katkı sağlayan magnezyum karalahana, roka ve ıspanak gibi koyu yapraklı yeşilliklerde bol miktarda bulunuyor.

Sağlık

23.01.2024, 19:29

Magnezyum ne işe yarar? Magnezyum bağışıklık sistemine nasıl bir katkı sağlar? Magnezyum içeren gıdalar nelerdir? İşte cevaplar...

Bağışıklık sistemi hastalıklarla mücadelede büyük önem taşıyor. Bu sistemin güçlü olması demek vücudun hastalıklara karşı daha güçlü olması demek. 

Tatilde aldığınız kiloları aynı hızda vereceksiniz! İşte altın değerinde 6 tavsiye Tatilde aldığınız kiloları aynı hızda vereceksiniz! İşte altın değerinde 6... Haberi Görüntüle

MAGNEZYUM KANSERLE MÜCADELEDE ETKİLİ

Magnezyum bağışıklık sistemini doğrudan destekleyen bir vitamin. Çünkü kandaki magnezyum seviyesi, bağışıklık sisteminin mikroplar ve kanser hücreleriyle mücadelesinde çok önemli bir faktör.

T hücreleri kanda ancak yeterli miktarda magnezyum bulunması durumunda virüslerle savaşabiliyor. Magnezyumun T hücrelerinin işleyişi için gerekli olması, modern kanser immünoterapileri için oldukça önemli bir bulgu olabilir. Bu tedaviler, kanser hücreleriyle savaşmak için bağışıklık sistemini harekete geçirmeyi amaçlıyor.

Vücudunuzda magnezyum eksikliği olup olmadığını yaptıracağınız kan sayımıyla öğrenebilirsiniz. İştahsızlık, mide bulantısı ve kusma, halsizlik, saç dökülmesi, kabızlık
kas krampları, kalpte ritim bozukluğu, konsantrasyon eksikliği, zihinsel bulanıklık ve fibromiyalji gibi belirtiler magnezyum eksikliği yaşadığınızı gösterebilir. 

Doğal müshil etkisi var! Bu meyveden iki tane yiyen tuvaletten çıkamıyor Doğal müshil etkisi var! Bu meyveden iki tane yiyen tuvaletten... Haberi Görüntüle

SAĞLIKLI BESLENEREK MAGNEZYUM DEPOLAYIN

Kandaki eksikliği durumunda magnezyumu ilaç şeklinde almak bir seçenek ama bu vitamin yönünden zengin çok sayıda besin var. Karalahana, roka ve ıspanak gibi koyu yapraklı yeşillikler, fındık, badem ve ceviz gibi kuru yemişler, bitter çikolata, hurma, avokado, incir, üzüm, muz gibi meyveler, kabak ve ay çekirdeği, süt, yoğurt, taze fasulye, kuru baklagiller, tam tahıllar, soya fasulyesi, susam bu besinlerden bazıları.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading