Yandex Metrica

Maden suyu nedir, ne işe yarar? Mineralli suyun faydaları neler? Maden suyu ile sodanın arasında ne fark vardır?

Maden suyu nedir, ne işe yarar? Mineralli suyun faydaları neler? Maden suyu ile sodanın arasında ne fark vardır?

Türkiye'de sıkça tüketilen maden suyunun faydaları saymak ile bitmiyor. Doğal kaynaklardan elde edilen, mineral bakımından zengin olan maden suyunun bir çok faydası bulunmaktadır. Maden suyu, çeşitli hastalık ve cilt sorunlarının tedavi sürecinde yardımcı olur. Peki 'Mineralli su' olarak bilinen maden suyunun soda ile arasındaki fark nedir? Soda ile arasında ne fark vardır?

Sağlık

26.04.2024, 21:38

Maden suyu, zengin mineralli doğal kaynak sularından biri olarak bilinmektedir. Türkiye'de sıkça tüketilen ve sevilen maden suyunun faydaları saymak ile bitmiyor. 'Mineralli su' olarakta bilinen maden suyu ve soda birbirine karıştırılmaya devam ediliyor. Peki maden suyu ile sodanın arasında ne fark vardır? Maden suyu ne işe yarar, soda ne işe yarar?

Dünya genelinde insanlar maden suyunu, içme suyu olarak tercih eder, içindeki mineral sağlık için ciddi derecede faydalıdır. Maden suyunun içerisinde bulunan kalsiyum, magnezyum, sodyum ve potasyum gibi elementler bulunmaktadır. Fakat maden suyu türleri ve içerdikleri mineraller, marka ve kaynağa bağlı olarak değişim göstermektedir.

Peki 'Mineralli su' olarak bilinen maden suyunun soda ile arasındaki fark nedir? Soda ile arasında ne fark vardır?

Yaz aylarında bunu içen buz gibi oluyor! Sağlığa olan faydaları şaşırtıyor Yaz aylarında bunu içen buz gibi oluyor! Sağlığa olan faydaları... Haberi Görüntüle

MADEN SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Maden suyunun insan sağlığına birçok faydası olduğu bilinmektedir. İşte o faydalardan bazıları;

Maden suyu, doğal mineral içeriği sayesinde vücuda faydalı elementler katma açısında fayda sağlar. Kalsiyum, magnezyum, potasyum ve sodyum gibi mineralleri içerisinde barındırır.Bu mineraller, kemik sağlığı, sinir fonksiyonları ve sıvı dengesi gibi birçok vücut fonksiyonu için oldukça önem arz etmektedir. ''Su'' içeriğine ek olarak, maden suyu vücudu hidrate etmeye yardımcı olur.

Mışıl mışıl uyumanın çözümü o diyette! Yaz sıcaklarına meydan okuyor Mışıl mışıl uyumanın çözümü o diyette! Yaz sıcaklarına meydan okuyor Haberi Görüntüle

MADEN SUYUNUN BESİN DEĞERLERİ NELERDİR?

200 ml miktarına sahip bir şişe maden suyunun besin değeri 0 kcaldır. Düşük kalori oranı sayesinde diyet listelerinin başını çeken içecek, kilo vermek isteyen kişiler tarafından sıklıkla tüketilir.

Yaz aylarında bunu içen buz gibi oluyor! Sağlığa olan faydaları şaşırtıyor Yaz aylarında bunu içen buz gibi oluyor! Sağlığa olan faydaları... Haberi Görüntüle

MADEN SUYUNUN ZARARI VAR MIDIR?

Maden suyu faydaları oldukça fazla olsa da aşırı tüketimi vücuda bazı zararlarda bulunabilir. Günde 1 litreyi geçen maden suyu tüketimi vücudun dengesinin bozulmasına sebep olabilir. Maden suyunun aşırı tüketimi böbrek sağlığına zarar verirken mide işleyişi için de tehdit olabilir.

Düşük ışıkta çalışanların sonu kötü! En önemli organda gerilemeye yol açıyor Düşük ışıkta çalışanların sonu kötü! En önemli organda gerilemeye yol... Haberi Görüntüle

SADE MADEN SUYU, SU YERİNE GEÇER Mİ?

Yapılan araştırmalar sonucunda maden suyu faydalarından dolayı ''Su'' yerine tüketilebilir. Herhangi bir sakınca yoktur.

Haftalarca antibiyotik kullanırsanız ne olur? Hiç aklınıza gelmeyecek bir şeye sebep oluyor Haftalarca antibiyotik kullanırsanız ne olur? Hiç aklınıza gelmeyecek bir şeye... Haberi Görüntüle

MADEN SUYU İLE SODANIN ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Maden suyu, yer altından çıkarılan ve doğal olarak kullanıcılara ulaştırılan içeceklerdir. Soda ise 'Laboratuvar' ortamında herhangi bir suyun içilebilir hale gelmesi anlamını taşımaktadır. Soda'nın içerisinde belirli miktar ve türde mineral ilave edilerek, içmeye hazır hale gelir.

Soda ve maden suyu arasındaki fark, üretilme şeklidir. Aynı zamanda maden suyu, lezzet olarak sert bir aromaya sahipken soda yumuşak içimi ile dikkat çekmektedir.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading