Yandex Metrica

Kahvaltılık gevrekler ne kadar sağlıklı? Pratik ve lezzetli olan gevrekler yerine geleneksel kahvaltılar tercih edilmeli!

Kahvaltılık gevrekler ne kadar sağlıklı? Pratik ve lezzetli olan gevrekler yerine geleneksel kahvaltılar tercih edilmeli!

Pratik ve lezzetli olduğu gerekçesiyle özellikle çocuklar tarafından çok sevilen kahvaltılık gevrekler farklı içerik ve çeşitleriyle market raflarında sıralanıyor. Süt veya yoğurtla tüketilen bu gevrekler aşırı tüketilmediği takdirde besleyici olabilse de uzun vadede sadece bu ürünlerden yemek sağlık problemlerine yol açabilir.

Sağlık

23.01.2024, 20:01

Kahvaltılık gevrekler sağlıklı mı zararlı mı? Kahvaltılık gevrekler nasıl tüketilmeli? İşte cevaplar...

Yoğun iş ve okul hayatı, insanların tam anlamıyla sağlıklı beslenmesine engel oluyor. 5 dakika daha fazla uyumak için zengin kahvaltılıklardan vazgeçenler, evden aç çıkmamak amacıyla kahvaltılık gevrekler tüketiyor.

Buğday, pirinç, mısır ve yulaf gibi ana malzemelerle yapılan gevrekler en çokk tercih edilenler arasında. Bu kahvaltılıklar, süt veya yulafla tüketilebiliyor. İçerisinde bulunan aroma ve tatlandırıcılar ile lezzet yönünden birbirinden ayrılan bu kahvaltılık gevreklerin kalori değerleri de değişkenlik gösteriyor. 

Sosyal medyada ünlenen Batana yağı ne işe yarar? Batana yağı saç uzatır mı? Sosyal medyada ünlenen Batana yağı ne işe yarar? Batana yağı... Haberi Görüntüle

DOZUNDA YENİLİRSE FAYDA SAĞLIYOR

Kahvaltılık gevrekler içerdiği kompleks karbonhidratlar ve lif sayesinde kan şekerini dengeliyor, uzun süre dinç ve tok hissetmeyi sağlıyor, sindirim sistemini düzenliyor, kandaki yağ oranını dengeliyor, damar kalitesini artırıyor. Özellikle tam tahıllı ürünlerin kalori değeri ise daha düşük.

Çevresinde narsist insan olanlara iyi haber! Bilim insanları narsisizm araştırması yaptı! Kişilik bozukluğu yaşlandıkça... Çevresinde narsist insan olanlara iyi haber! Bilim insanları narsisizm araştırması... Haberi Görüntüle

AŞIRI TÜKETİMİ ANEMİYE YOL AÇABİLİR

Kahvaltı veya ara öğün alternatifi olarak üretilen gevrekler kuru meyve ve kuru yemişler ile zenginleştirildiğinde yeterli ve dengeli bir seçenek olabilir. Ancak aşırı tüketimi sağlık sorunlarına yol açabilir. Kahvaltılık gevrek ağırlıklı bir beslenme düzeni, hayvansal protein yetersizliğine, kas kaybı ve anemiye yol açabilir. 

Kahvaltılık gevrekler dozunda tüketildiğinde faydalı olsa da paketlenmiş bir ürün olduğu asla unutulmamalı ve sabahları imkan varsa mutlaka besleyici malzemelerle hazırlanmış kahvaltılar yapılıp evden bu şekilde çıkılmalı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading