Yandex Metrica

İşte meme kanserinden koruyan o diyet! Bilim insanları kanıtladı

İşte meme kanserinden koruyan o diyet! Bilim insanları kanıtladı

En sağlıklı beslenme şekillerinden olan Akdeniz Diyeti, dengeli bir beslenme programı içerdiğinden hastalıklara karşı koruyucu bir görev üstlenebiliyor. Yapılan araştırmalar da, bu tarz bir beslenmenin ve sızma zeytinyağı tüketmenin kadınlarda kötü huylu meme kanseri riskini düşürdüğünü ortaya koyuyor.

Sağlık

12.05.2024, 19:50

Balık tüketiminin artırılmasını, tereyağının sıvı yağlarla değiştirilmesini ve et tüketiminin azaltılmasını savunan Akdeniz Diyeti, bol bol meyve ve sebze, kurubaklagil ve kuruyemişler tüketmeyi gerektiriyor.

Libidonuz tavan yapacak! Antrenör Sofia Perdiki cinsel isteği artıran egzersizleri açıkladı Libidonuz tavan yapacak! Antrenör Sofia Perdiki cinsel isteği artıran egzersizleri... Haberi Görüntüle

AKDENİZ DİYETİNDE KÖTÜ HUYLU KANSER RİSKİ DÜŞTÜ

Yapılan çalışmalar bu tarz bir beslenme şeklinin meme kanseri riskini azaltmaya yardımcı olduğunu ortaya koyuyor. Çalışma, sızma zeytinyağı ile takviye edilmiş bir Akdeniz diyeti uygulayan 60 ila 80 yaş arası kadınların, düşük yağlı diyet uygulayanlara kıyasla kötü huylu meme kanseri geliştirme riskinin %68 daha düşük olduğunu buldu. 

Araştırmanın baş yazarı Dr. Miguel A. Martínez-González, beslenmeye sızma zeytinyağı eklemenin meme kanserinin önlenmesinde bir faktör olabileceğini belirtti. 

Ekip bu beslenmenin yararlarının yalnızca sızma zeytinyağından mı yoksa Akdeniz diyetinin bir parçası olan diğer gıdalarla birlikte yemekten mi kaynaklandığını ise belirleyemedi. 

Kulaklıklardaki gizli tehlike! Gençler risk grubunda! Araştırmada ortaya çıktı Kulaklıklardaki gizli tehlike! Gençler risk grubunda! Araştırmada ortaya çıktı Haberi Görüntüle

Ömrü uzatan 6 baharat! Uzman Davut Dal ısrarla tavsiye ediyor! Yiyen yüz yaşını görüyor Ömrü uzatan 6 baharat! Uzman Davut Dal ısrarla tavsiye ediyor!... Haberi Görüntüle

KALP DAMAR HASTALIKLARINDAN KORUYOR

Öte yandan besin çeşitliliği ile öne çıkan Akdeniz tipi beslenmenin, başta kalp ve damar hastalıkları, tip 2 diyabet ile obezite olmak üzere çeşitli kronik hastalıklardan koruyucu etkisi var.

Yaşlanmaya savaş açma zamanı! Bu hareketler yarım saatte 3 yaş gençleştiriyor Yaşlanmaya savaş açma zamanı! Bu hareketler yarım saatte 3 yaş... Haberi Görüntüle

PORSİYON MİKTARINI DÜŞÜRÜYOR

Akdeniz diyetinde yemeklerin yanında salata tüketme alışkanlığı ile de doygunluk sağlanıyor ve ana yemeklerin porsiyon miktarı küçülüyor.

Söz konusu beslenme şeklinin obeziteden koruyucu etkileri diğer  kronik  hastalıkların ortaya çıkış riskini de azaltıyor. Ayrıca balık ve zeytinyağı tüketimi ile doymuş yağ asitleri yerine doymamış yağ  asitleri alımının artması da kişiyi kalp damar hastalıklarından koruyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading