Yandex Metrica

İşlenmiş gıda, otizm sebebi! Gebelikte tüketilen işlenmiş gıda, bebekte otizm riskini artırıyor!

İşlenmiş gıda, otizm sebebi! Gebelikte tüketilen işlenmiş gıda, bebekte otizm riskini artırıyor!

İşlenmiş gıdaları tüketmek sağlık için çok büyük tehlikeler barındırıyor. Özellikle bu tip ürünlerin içerisine raf ömrünü uzatmak için konulan propiyonik asit beyni olumsuz etkiliyor. Hamilelikte işlenmiş gıda tüketimi ise bebekte otizm riskini artırıyor.

Sağlık

17.02.2024, 13:37

İşlenmiş gıda otizme sebep olur mu? Hamilelikte işlenmiş gıda tüketmek beyni etkiler mi? İşte cevaplar...

Kilo vermeyi zorlaştırıyor, sindirim sistemini zorluyor, bağımlılık yapıyor, yüksek miktarda katkı maddesi içeriyor, hormonal dengeyi bozuyor, kalp hastalıkları riskini artırıyor. İşlenmiş gıdalar vücuda işte bu tarz kötülükler yapıyor. 

36 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak! Karar Resmi Gazete'de: İşte istihdam edilecek alanlar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak! Karar Resmi Gazete'de: İşte... Haberi Görüntüle

HAMİLELİKTE ASLA İŞLENMİŞ GIDA TÜKETMEYİN

ABD'de yapılan bir araştırmada ise işlenmiş gıdaların farklı bir zararı ortaya konuldu. Araştırmada, bu tip ürünlerin içerisine raf ömrünü uzatmak için konulan propiyonik asidin ok zararlı olduğu ve hamilelik sürecinde bu gıdaların asla tüketilmemesi gerektiği belirlendi. 

Japonlar bu sayede uzun yıllar yaşıyor! İşin sırrı spor değilmiş! Sofraya oturunca bunu yapıyorlar Japonlar bu sayede uzun yıllar yaşıyor! İşin sırrı spor değilmiş!... Haberi Görüntüle

İŞLENMİŞ GIDA, OTİZM RİSKİNİ ARTIRIYOR

Araştırmaya göre, yüksek düzeyde propiyonik asit, fetal beyindeki sinir sistemi gelişimini gerçekten değiştirebiliyor. Bu değişiklik ise, otizmin habercisi. Söz konusu araştırmanın erken bulguları, hamilelikte işlenmiş gıdalar ile otizm arasında bir bağlantı olduğunu gösteriyor.

Araştırmacılar, insan fetal sinir sistemi kök hücrelerini yüksek düzeyde propiyonik aside maruz bıraktıklarında beyin hücreleri arasındaki doğal dengenin bozulduğunu öğrendi. Propiyonik asit, nöronlara dönüşen hücrelerin sayısını azaltarak ve sinir sisteminin önemli bir parçası olan glial hücrelere dönüşen hücre sayısını artırarak dengeyi bozdu. Bilim adamları, çok fazla glial hücre olduğunu, bunların beyinde iltihaplanmaya neden olabileceğini buldu. Otizmli çocukların beyinlerinde iltihaplanma görüldü.

Aslında daha önceden otizm-çevre ve otizm-gen arasında bir bağlantı olduğunu öne süren çalışmalar yapılmıştı. Bahsi geçen son araştırmayla, yüksek seviyelerde propiyonik asit ve otizm arasında da bir bağlantı olduğu ortaya çıkarıldı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading