Yandex Metrica

Islak saçla yatanlardansanız bir kez daha düşünün! Sadece saç tellerine zarar vermiyor

Islak saçla yatanlardansanız bir kez daha düşünün! Sadece saç tellerine zarar vermiyor

Gece yatmadan duş alıp saçlarınızı kurutmadan yatağa gidiyorsanız haberi okuduktan sonra bu alışkanlıktan vezgeçeceksiniz. Dr. Dustin Cotliar, ıslak saçla yatmanın saçlara ve cilde zarar vereceğini belirtiyor. Özellikle kimyasal işlem görmüş saçlar bu durumdan daha çok etkileniyor. 

Sağlık

19.04.2024, 17:26

Geceleri sıcak bir banyo stresli bir günün ardından gevşemenin en iyi yolu olabilir. 

Yapılan çalışmalar da yatmadan önce sıcak bir banyonun genel uyku kalitesini artırabildiğini ve kişinin daha çabuk uykuya dalmasına yardımcı olabileceğini gösteriyor.

Ancak ıslak saçla uyumak aynı derecede iyi değil. 

Bu, soğuk algınlığıyla uyanma riskini artırabilir, saçların birbirine dolanıp kırılmasına neden olabilir. 

İbn-i Sina siğilin ilacını bin yıl evvel vermiş! O sebzenin suyunu tuz ile karıştırıp sürün İbn-i Sina siğilin ilacını bin yıl evvel vermiş! O sebzenin... Haberi Görüntüle

YASTIK SAÇTAKİ SUYU EMİYOR

Islak saç gece boyunca kuruduğunda suyun bir kısmı buharlaşarak havaya karışır, bir kısmı da yastıklar ve diğer yatak takımları tarafından emilir. 

Sıcak ve nemli bir yüzeyde uyumak, yüze ve saç derisine yakın yerlerde sorunlara neden olabilecek bir ortam yaratabilir.

Düzenli olarak ıslak saçlarla uyuyan kişiler, bu tür yatma vakti rutinine devam edip etmemeye karar verirken cilt veya saç sağlığındaki değişiklikleri dikkate almalı.

Dr. Dustin Cotliar konuyla alakalı şunları söylüyor: 

"Islak saçla uyumak, aşırı nem nedeniyle yastıklarınızdaki bakteri miktarının artması gibi bazı zorluklara yol açabilir. Ancak ıslak saç ile hastalık arasındaki bağlantı bilimsel gerçeklerden ziyade şehir efsanesidir.”

Dünya, Rusya'dan gelecek virüs tehdidi ile karşı karşıya! Bu kez kaynağı sivrisinekler Dünya, Rusya'dan gelecek virüs tehdidi ile karşı karşıya! Bu kez... Haberi Görüntüle

Sıcak havalarda ortaya çıkıyor! İşte akrep sokmalarına karşı hayat kurtaran müdahale yöntemleri Sıcak havalarda ortaya çıkıyor! İşte akrep sokmalarına karşı hayat kurtaran... Haberi Görüntüle

SAÇ TELLERİNDE KIRIKLARA YOL AÇIYOR

Islak saçla uyumak her zaman hasara neden olmaz ancak saç telleri birbirine dolanmasına veya kırılmasına yol açabilir. 

Her saç teli karmaşık bir protein ve hücre ağından oluşur.

Bu, saç telinin gücünü ve esnekliğini veya orijinal durumuna dönmeden önce ne kadar esneyebileceğini belirler. 

Ceviz sütünün faydaları nelerdir? Ceviz sütü ne işe yarar? Ceviz sütü nasıl yapılır? Yan etkisi var mı? Ceviz sütünün faydaları nelerdir? Ceviz sütü ne işe yarar? Ceviz... Haberi Görüntüle

Libidoyu artıran bal paniği: İçinde yasaklı maddeler var Libidoyu artıran bal paniği: İçinde yasaklı maddeler var Haberi Görüntüle

KİMYASAL İŞLEM GÖRMÜŞ SAÇLAR KIRILGAN OLUYOR

Kimyasal işlem görmemiş ıslak saçlar, ciddi hasara veya kırılmaya neden olmadan orijinal uzunluğunun yüzde 30'una kadar esneyebilme özelliğine sahip.

Ancak kimyasal işlem görmüş saçlar daha kırılgan.

Her saç teli, kütikül adı verilen kırılgan pul benzeri hücrelerden oluşan bir tabaka tarafından doğal olarak korunur. 

Bazı saç şekillendirme ürünleri saç derisindeki yağ asitlerini sökerek daha fazla suyun emilmesine yol açar.

Bu, saç telinin şişmesine ve genel yapısının zayıflamasına neden olabilir. 

Uygun bakım olmadan, kimyasal işlem görmüş saçların kurudukça kıvırcıklaşması ve dolaşması daha olası. 

Islak saçla yastık üzerinde uyumaktan kaynaklanan ilave sürtünme de durumu daha da kötüleştirebilir.

O burçtaki kadınlarda migren ihtimali var! Aslan burcundakiler kardeşine dikkat etsin! İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? O burçtaki kadınlarda migren ihtimali var! Aslan burcundakiler kardeşine dikkat... Haberi Görüntüle

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

SİVİLCE OLUŞUMUNA NEDEN OLMUYOR AMA...

Islak saçla uyumanın kişide sivilce oluşumuna neden olacağına dair doğrudan bir kanıt yok. 

Bununla birlikte, bazı insanlar nemli bir yastıkta uyumaya karşı uyarıyor.

Bunun belirli bakteri türlerinin gelişmesi için ideal bir ortam olduğuna ve potansiyel olarak sivilce gibi cilt sorunları riskini artırdığına inanıyorlar.

Nemli veya saç ürünlerinden kalıntı toplamış bir yastık, nemli veya yağlı bir ortam yaratarak sivilceyi daha da kötüleştirebilir, bu da gözeneklerin tıkanmasına ve iltihaplanmalara yol açabilir. 

Bu nedenlerden dolayı bazı uzmanlar, temiz ve kuru saçların yüzden uzakta toplanmış halde uyumanın daha iyi olduğunu öne sürüyor.

Vücudumuzda ve çevrede sağlığımıza sorun teşkil etmeyen pek çok mantar türü bulunuyor. 

Hem yastıklar hem de saç kökleri belirli mantar türlerini barındırabiliyor. 

Ancak doğru koşullarda bazıları kafa derisini ve vücudun diğer bölgelerini etkileyen enfeksiyonlara ve hastalıklara neden olabilir.

Uzmanlar hayata on yıl eklemenin kesin yolunu açıkladı! Hangi yiyecekler ömrü adeta törpülüyor? Uzmanlar hayata on yıl eklemenin kesin yolunu açıkladı! Hangi yiyecekler... Haberi Görüntüle

SOĞUK ALGINLIĞINA SEBEP OLUYOR MU?

Birçok kişi ıslak saçla uyumanın soğuk algınlığı riskini artırabileceğine inanıyor. 

Ancak ıslak saçın doğrudan herhangi bir hastalığa neden olduğuna dair bilimsel bir kanıt yok. 

Benzer şekilde, soğuk havalara maruz kalmanın soğuk algınlığına neden olduğu uzun zamandır düşünülüyordu, ancak bu teoriyi destekleyen çok az kanıt var.

İnsanlar çeşitli nedenlerden dolayı ıslak veya nemli saçlarla uyuyabilirler.

Bazıları rahatlatıcı yatma rutininin bir parçası olarak günün sonunda duş almayı seçebilir ve ıslak saçlarla doğrudan yatağa girerken daha rahat hissedebilir.

Bazı kuaförler, belirli saç stillerini güzelleştirmek için nemli saçlarla uyumayı önerebilir.

Bahar aylarında neden alerji oluyoruz? Bahar alerjisi nasıl önlenir? Bahar alerjisi tedavi edilir mi? İşte bahar alerjisiyle ilgili bilmeniz gereken 11 şey Bahar aylarında neden alerji oluyoruz? Bahar alerjisi nasıl önlenir? Bahar... Haberi Görüntüle

Hastane randevusunda yeni dönem! Bakan Koca detayları açıkladı Hastane randevusunda yeni dönem! Bakan Koca detayları açıkladı Haberi Görüntüle

ISLAK SAÇLA YATACAKSANIZ BUNLARA DİKKAT EDİN!

Kasıtlı olsun veya olmasın, ıslak saçla uyumayı genel olarak daha iyi bir deneyim haline getirmek için atabileceğiniz adımlar vardır. 

İpek yastık kılıfı kullanın: İpek yastık kılıfı, normal pamuklu yastık kılıfıyla karşılaştırıldığında daha az yüzey sürtünmesi sağlar.

Bazı erken araştırma çalışmaları, ipek yastık kılıfı kullanmanın cilt sağlığına faydalı olup olmadığını araştırdı ve bazı kuaförler bunun saç kırılması ve dolaşma riskini azaltabileceğine inanıyor.

Yağ uygulayın: Saç yağları, saçın zarar görmesini önlemek için uzun süredir kullanılıyor. 

Çalışmalar, hindistancevizi yağının, yıkandıktan sonra saçtaki protein kaybını azalttığı için etkinliğini göstermiş durumda.

Yaygın olarak kullanılan bir diğer yağ ise saçları nemli tuttuğu gösterilen argan yağı.

Saç tokası takın: Saç tokası veya atkı takmak, uyurken saçınızla yastığınız arasındaki sürtünmeyi azaltarak saçınızın hasar görmesini önlemeye yardımcı olabilir.

Saç kremi kullanın: Saç kremleri, saçları açmaya ve sürtünmeyi azaltmaya yardımcı olan maddeler içerir.

Sürtünmedeki azalma, uyku sırasında savrulmanın ve dönmenin neden olduğu saç hasarını azaltabilir.

Durulanmayan saç kremi saçın nemi ve korunması için de faydalı olabilir.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Loading