Yandex Metrica

Hareketsizlik sonunuz olmasın! Sürekli oturmak ve hareket etmemek hastalıkları ve ölüm riskini artırıyor!

Hareketsizlik sonunuz olmasın! Sürekli oturmak ve hareket etmemek hastalıkları ve ölüm riskini artırıyor!

Masa başı işlerde çalışmak, ölüm riskini artırıyor. Yapılan araştırmalara göre uzun süre hareketsiz kalmak, kanser, kalp hastalığı ve diyabet gibi hastalıklara yakalanma riskini artırıyor. Uzmanlara göre gün içinde mümkün olduğu kadar az oturmak ve çok hareket etmek gerekiyor.

Sağlık

23.01.2024, 19:51

Uzun süre oturmak sağlığı nasıl etkiliyor? Hareketsizlik ve hastalıklar arasındaki bağlantı nasıldır? İşte cevaplar...

Mesleğiniz gereği oturarak mı çalışıyorsunuz? Veya yorgunluk ve üşengeçlik karakterinizde var olduğundan gün içinde hareket etmeyip sürekli oturuyor musunuz? Bu sorulara verdiğiniz cevap "evet" ise, ne yazık ki bazı önemli hastalıklara yakalanma riskiniz kapıda demektir. 

Yapılan araştırmalar, hareketsizlik ve erken ölüm arasında doğrudan bir bağlantı olduğunu ortaya koyuyor. 

DSÖ'den korkutan uyarı: Vakalar arttı dünya alarma geçti DSÖ'den korkutan uyarı: Vakalar arttı dünya alarma geçti Haberi Görüntüle

127.554 KİŞİDEN 48.784'Ü NEDEN ÖLDÜ?

Çalışma kapsamında 21 yıl boyunca sağlığı izlenen sağlıklı 127.554 kişinin kayıtları analiz edildi. Bu kişilerden, hayatını kaybeden 48.784 kişinin verileri karşılaştırıldı ve ölüm nedenlerinden birinin, her gün altı saatten fazla oturmak olduğu anlaşıldı. 

Çocuğu geç yatıp az uyuyanlar mutlaka okusun! Beyindeki öyle bir şeye yol açıyor ki Çocuğu geç yatıp az uyuyanlar mutlaka okusun! Beyindeki öyle bir... Haberi Görüntüle

HAREKETSİZLİK KALBİ VE BEYNİ VURUYOR

Üç saatten az oturan insanlarla karşılaştırıldığında, bu hareketsiz insanlar kanser, kalp hastalığı, felç, diyabet, böbrek hastalığı, intihar, Alzheimer gibi hastalıklardan hayatını kaybetmişti.

Peki oturmak neden hayatı tehdit ediyor? Uzmanlar bunu, oturarak geçirilen zaman içerisinde, televizyona bakarken abur cubur atıştırılmasına ve sağlıksız faaliyetler yapılmasına bağlıyor. Ayrıca uzun süreli oturma, kan basıncı ve insülin seviyeleri gibi sağlık faktörleri üzerinde zararlı bir etkiye sahip.

Çocuğunuzun dili çileğe benziyorsa kardiyoloğa gidin! O organı için büyük tehlike Çocuğunuzun dili çileğe benziyorsa kardiyoloğa gidin! O organı için büyük... Haberi Görüntüle

YARIM SAATTE BİR, İŞE ARA VERİN

Masa başı işlerde çalışma dolayısıyla oturuluyorsa eğer mutlaka yarım saatte bir ara verilmesi ve hareket edilmesi gerekiyor. Toplu taşımada ayakta durmak ve yüksek binalarda asansör yerine merdivenleri kullanmak da sağlık için en doğru olan yol. Eğer hareket etmek unutuluyorsa, bunu hatırlatması için her 30 dakikada bir alarm kurmak da çözüm olabilir. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading