Yandex Metrica

Güneş erkeklerin o isteğini artırıyor! Kadınları etkilemediği ortaya çıktı

Güneş erkeklerin o isteğini artırıyor! Kadınları etkilemediği ortaya çıktı

Sağlık üzerinde birçok faydası ve aynı zamanda zararı olan güneş ışığı, erkeklerde farklı bir etkiye sahip. Ultraviyole ışığı altında salgılanan Ghrelin Hormonu, erkeklerin daha sık acıkmasına ve daha çok yemek yeme isteğine sebep oluyor. Peki kadınlarda böyle bir şey söz konusu mu?

Sağlık

26.05.2024, 11:28

Güneş ışığı sağlık için oldukça önemli bir göreve sahip.

Kardiyovasküler hastalıklara karşı koruma, kan basıncını düşürme ve endorfin salınımı gibi önemli yararları olan güneşin bazı yan etkileri de var.

Özellikle ultraviyole ışığındaki radyasyona maruz kalma sonucu cilt kanseri, katarakt ve erken yaşlanma gibi sonuçlar ortaya çıkabiliyor. 

Yıllarca yanlış biliyormuşuz! Gece bu kuruyemişi yemek kilo aldırmıyormuş! Mışıl mışıl uyutuyor Yıllarca yanlış biliyormuşuz! Gece bu kuruyemişi yemek kilo aldırmıyormuş! Mışıl... Haberi Görüntüle

Ürolog Akif Diri yatakta mutluluğun sırrını açıkladı: Mutfak tezgahından eksik etmeyin Ürolog Akif Diri yatakta mutluluğun sırrını açıkladı: Mutfak tezgahından eksik... Haberi Görüntüle

GÜNEŞ ERKEKLERİ ACIKTIRIYOR

Aslında güneş ışığının, farkında olunmayan bir etkisi daha var. 

O da erkekleri çok acıktırmak. 

Yapılan bir bilimsel çalışma, ultraviyole güneş ışığına maruz kalmanın, erkeklerde açlık hormonunda (Ghrelin Hormonu) artışa neden olduğunu ortaya koydu. 

Sivrisinekler en çok bu renkleri seviyor! Okuyan yaz boyu ısırıktan korunuyor Sivrisinekler en çok bu renkleri seviyor! Okuyan yaz boyu ısırıktan... Haberi Görüntüle

3 BİN KİŞİLİK ANKET YAPILDI

Çalışma kapsamında bir diyet ve sağlık anketine 12 aylık bir süre boyunca katılan yaklaşık 3 bin kişiden gelen veriler analiz edildi. 

Bu analiz, yaz aylarında erkeklerin yıl boyunca neredeyse aynı kaloriyi tüketen kadınlara kıyasla ortalama 300 kalori daha fazla tükettiğini gösterdi. 

Güneş ışığının iki cinsiyet üzerindeki farklı etkilerini daha iyi anlamak için ise 18-55 yaşları arasında beş erkek ve beş kadına 25 dakikalık bir ultraviyole uygulaması deneyi yapıldı. 

Güneşe maruz kalmadan önce ve sonra kan alındı ve örnekler incelendikten sonra güneşe maruz kalmanın kadın ve erkeklerde metabolizma ile ilgili proteinlerde farklı değişikliklere neden olduğu sonucuna varıldı.

Glüten hassasiyeti olanlar sık tüketiyor! Tam tahıl özelliği ile kalbi koruyor, şekeri dengeliyor Glüten hassasiyeti olanlar sık tüketiyor! Tam tahıl özelliği ile kalbi... Haberi Görüntüle

ÖSTROJEN, AÇLIK HORMONUNU BLOKE EDİYOR

İştahı uyaran, gıda alımını artıran ve vücutta yağ depolanmasına katkıda bulunan Ghrelin Hormonu'nun özellikle güneş altındayken kadınları etkilememesinin sebebi ise östrojen tarafından bloke edilmesi.

Böcek ısırıkları artıyor! Ölümcül alerjilere yol açabilir! Böcek ısırınca ne yapmalı? Böcek ısırıkları artıyor! Ölümcül alerjilere yol açabilir! Böcek ısırınca ne... Haberi Görüntüle

5 yaşından küçük çocuk ekrana bakarsa ne olur? Psikolog korkunç sonucu açıkladı 5 yaşından küçük çocuk ekrana bakarsa ne olur? Psikolog korkunç... Haberi Görüntüle

MEVSİMLER KADIN VE ERKEKLERİ FARKLI ETKİLİYOR

Yapılan araştırmalar mevsimsel değişikliklerin kadın ve erkek metabolizmasını farklı şekilde etkilediğini de açıkça gösteriyor. 

Yaş, genetik faktörler, fiziksel aktivite düzeyi ve çeşitli sağlık sorunlarının da insan vücudundaki hormonların salgılanmasını etkileyebildiği unutulmaması gereken bir diğer nokta. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading