Yandex Metrica

Grip aşısı eczanelerde ne kadar kimlere yapılmamalı ?

Grip aşısı eczanelerde ne kadar kimlere yapılmamalı ?

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Başkanı Nurten Saydan, grip aşısının eczanelere gelmeye başladığını belirtti. Saydan, aşı fiyatının 85,12 TL olduğunu ifade etti.

Sağlık

23.01.2024, 18:00

Yaklaşık iki yıldır hayatımıza giren ve dünya genelinde milyonlarca insanın ölümüne yol açan Covid-19 salgını nedeniyle daha önemli hale gelen grip aşısının eczanelere gelmeye başladığı bildirildi. Milliyet gazetesinde yer alan habere göre; Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan, aşının SGK geri ödeme listesinde bulunmadığına dikkat çekerek, fiyatı 85,12 TL olan aşının eczanelerden ücretli olarak verilmeye başladığını duyurdu.

Uzmanlar anne babaları uyardı: Bu ses bebekleri sağır ediyor Uzmanlar anne babaları uyardı: Bu ses bebekleri sağır ediyor Haberi Görüntüle

HER YIL 5 MİLYON GRİP VAKASI

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre dünya genelinde her yıl 5 milyon civarında grip vakası görüldüğünü, ölü sayısının da 650 bini bulduğuna işaret eden Saydan, vatandaşları grip aşısı olmaları uyarısı yaptı.

Göz ve ağızda kuruluğa dikkat! Tedavisi olmayan bir sendroma işaret ediyor Göz ve ağızda kuruluğa dikkat! Tedavisi olmayan bir sendroma işaret... Haberi Görüntüle

KORUYUCULUĞU NE KADAR?

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan, ''Aşının koruyucu etkisi, aşı yapıldıktan iki hafta sonra başlar. Aşının en uygun zamanı, gribin sık görülmeye başladığı dönemden hemen öncesidir. Aşının koruyuculuğu yaklaşık 6-8 ay sürer" dedi.

Bilim insanları patates gerçeğini açıkladı! Böyle yiyenler kalbini koruyor Bilim insanları patates gerçeğini açıkladı! Böyle yiyenler kalbini koruyor Haberi Görüntüle

GRİP AŞISI KİMLERE YAPILMAMALI?

Grip aşısının corona virüse karşı korumadığını belirten Saydan, ''Grip aşısı 6 aylıktan küçük çocuklara, hamileliğinin ilk 3 ayının içinde bulunanlara ve ciddi yumurta alerjisi ya da aşı içeriğinde bulunan herhangi bir maddeye karşı ciddi alerji öyküsü olanlara uygulanmamalıdır'' şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading