Yandex Metrica

Gözün önünde uçuşan siyah noktaların sebebi ne? Tehlikeli olabilen bu görüntü tedavi edilir mi?

Gözün önünde uçuşan siyah noktaların sebebi ne? Tehlikeli olabilen bu görüntü tedavi edilir mi?

Zaman zaman gözünüzün önünde uçuşan siyah nokta ve ip gibi şekiller görüyor musunuz? Bu durum, retinadan kaynaklanan bir sorunun habercisi. Aslında gözümüz bu görüntüleri zamanla yok sayıyor ancak bahsi geçen şekiller büyük bir hal almışsa görmeyi engeller duruma geleceğinden mutlaka tedavi edilmeli.

Sağlık

16.03.2024, 15:10

Görme duyumuz ile ilgili sorunlar rahatsız edicidir ama çoğu zaman önemsenmez. Ancak retina ile ilgili problemler için durum böyle değil. Çünkü bu problem göze gerçekten hasar verebilir ve hatta körlüğe yol açabilir.

Ünlü profesörden tüm kadınlara: Güneş kremi kullanmayı bırakın! Ünlü profesörden tüm kadınlara: Güneş kremi kullanmayı bırakın! Haberi Görüntüle

GÖZÜN ÖNÜNDE UÇUŞAN SİYAH LEKELER

Gözün bölümlerinden olan retinanın görevi, dış dünyadan gelen güneş ışınlarını alıp doğrudan beyne gidecek bir görüntüye dönüştürmek. Retinada sorun olduğu aynaya bakınca görülmez ancak kesinlikle hissedebilir. Mesela göz önünde görülen sinek veya örümcek ağı olarak adlandırılan siyah noktalar. Bu çoğunlukla vitreusta meydana gelen değişikliklerin bir sonucudur, ancak aynı zamanda çok dar görüşlü genç insanlarda da görülür.

Bu siyah noktalar birçok insanda var ancak çoğu durumda beyin zamanla bunları görmezden gelmeyi öğreniyor. Ancak noktaların daha kalın, daha büyük ya da doğrudan görüş alanının tam ortasında olduğu durumlar var. Bu durumda hastalar günlük yaşamlarının ciddi şekilde aksamasından şikayetçi oluyor. Bu şekilleri çıkarmanın yolu, retinayı ameliyat etmek ve vitreus boşluğunu temizlemek.

Ter önleyicilere para vermeye son! Kesin ve sürün, sonucu görün Ter önleyicilere para vermeye son! Kesin ve sürün, sonucu görün Haberi Görüntüle

AMELİYATLA YOK EDİLİYOR

Operasyon ise lokal anestezi altında yapılıyor ve hiç ağrılı olmuyor. Göz 24 saat bandajlanır, ardından antibiyotik ve iltihap önleyici damlalarla tedavi edilir. İlk hafta görme bulanık olabilir ve sonrasında düzelir.

Herkeste olabilen ve genellikle endişe kaynağı olmayan siyah noktaların aksine, bazı durumlarda bu lekeler retinada görmeyi bile tehlikeye atabilecek ciddi bir soruna işaret edebilir. En büyük tehlikelerden biri ise retina yırtığı. Bunun ilk ciddi belirtisi, görüşte keskin bir düşüş. Gözdeki siyah noktalar veya parlak flaşlar da, acil müdahale gerektiğinin işaretleri olabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading