Yandex Metrica

Genç kadınların korkulu rüyası oldu! Çikolata kisti bakın en çok hangi kadınlarda görülüyor!

Genç kadınların korkulu rüyası oldu! Çikolata kisti bakın en çok hangi kadınlarda görülüyor!

Son dönemlerde birçok genç kadında görülen ''endometriozis'' halk dilinde çikolata kisti olarak bilinen kronik hastalıkla ilgili bilgi veren Kadın Hastalıkları ce Doğum Uzmanı prof. Dr. Mesut Polat renkli gözlü kadınlarda daha sık görüldüğünü ifade etti. 

Sağlık

02.03.2024, 22:50

Halk dilinde çikolata kisti olarak bilinen ve günümüzde her yaşta görülebilen çikolata kisti fallop tüpleri veya uteres bölgesinin iç yüzeyinde oluşan bir rahatszılıktır.  Çikolata kistinin ağrıya neden olduğu, regl dönemlerinde ise daha şiddetli ve yoğun kramplar ile belirti gösteren ve kadında kısırlığa kadar giden ciddi bir rahatsızlıktır. 

Ürolog Akif Diri yatakta mutluluğun sırrını açıkladı: Mutfak tezgahından eksik etmeyin Ürolog Akif Diri yatakta mutluluğun sırrını açıkladı: Mutfak tezgahından eksik... Haberi Görüntüle

UZMANLAR UYARIYOR

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Mesut Polat çikolata kistine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Dr. Mesut Polat;  "Rahmin iç astarına endometrium denmektedir. Yumurtanın döllenmediği durumlarda bu astar adet döneminde dışarı atılır. Rahim içinde bulunan ve endometrium adı verilen bu dokunun rahim dışında farklı bölgelerde oluşması ile endometriozis hastalığı oluşmaktadır. Halk arasında endometriozis hastalığına çikolata kisti denmesinin nedeni ise endometriozis sonucu oluşan kistlerin içeriğinin çikolata rengine benzemesinden kaynaklanmaktadır" dedi. 

Profesör Elmasry'den demansa savaş açacak öneri! Bunu her gün yapanın beyni zehir gibi çalışıyor Profesör Elmasry'den demansa savaş açacak öneri! Bunu her gün yapanın... Haberi Görüntüle

EN SIK BELİRTİSİ ''PELVİK AĞRISI''

Hatsalığın en sık ve yaygın belirtileri arasında pelvik ağrılarının yer aldığını belirten Dr. Mesut Polat; "En sık görülen endometriozis belirtisi pelvik ağrıdır. Endometriozis belirtileri şu şekilde sıralanabilir; Ağrılı adet dönemi, aşırı kanama, cinsel ilişki sırasında ağrı, tuvalet sırasında ağrı, çocuk sahibi olamamak, özellikle adet dönemlerinde yorgunluk, ishal, kabızlık, şişkinlik veya mide bulantısıdır." ifade etti.

Uzmanlar kalbin en sevdiği yiyeceği açıkladı! Haftada iki porsiyon yiyende kalp hastalığı riski düşüyor Uzmanlar kalbin en sevdiği yiyeceği açıkladı! Haftada iki porsiyon yiyende... Haberi Görüntüle

EN ÇOK RAHATSIZLIK BU KADINLARDA GÖRÜLÜYOR

Çikolata kisti raahtsızlığının en çok;

Adet görmeye erken yaşta başlayan kadınlarda,

Hiç gebe kalmamış kadınlarda,

252-38 yaş araası kadınlarda

Adeet sıklığı fazla olan kadınlarda,

Renkli gözlü kadınlarda görülme sıklığının fazladır.

Ancak çikolata kisti nedeniyle ağrı çeken kişilerin ilk başvurduğu yöntem ağrı kesici olsada, ağrı kesiciler geçici şekilde ağrıyı hafifletmekte. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading