Yandex Metrica

Erkekler için doğum kontrol hapı geliştirildi! En önemli özelliği...

Erkekler için doğum kontrol hapı geliştirildi! En önemli özelliği...

Teksas'ta yer alan Baylor Tıp Fakültesi tarafından yürütülen çalışmada erkekler için yeni doğum kontrol hapı geliştirildi. Fareler üzerinde başarılı sonuç veren hapın en önemli özelliği hormonları etkilememesi. 

Sağlık

26.05.2024, 20:34

Dünya nüfusu son 60 yılda 2,6 kattan fazla artarak 2022'de 8 milyara ulaştı.

Yetkililer 2037'de 9 milyara ulaşmasını öngörüyor. 

Bazı ülkelerde nüfusun hızlı artıyor olması doğum kontrol yöntemlerinin önemini hatırlatıyor. 

Kadınların birçok korunma yöntemi mevcut. 

Çevresinde narsist insan olanlara iyi haber! Bilim insanları narsisizm araştırması yaptı! Kişilik bozukluğu yaşlandıkça... Çevresinde narsist insan olanlara iyi haber! Bilim insanları narsisizm araştırması... Haberi Görüntüle

FARELER ÜZERİNDE DENENDİ

Teksas'ta yer alan Baylor Tıp Fakültesi tarafından yürütülen çalışmada bilim adamları, hormonal olmayan, sperme özgü olmayan yeni bir yaklaşımın, hayvan modellerinde geri dönüşümlü erkek doğum kontrolü için umut verici bir seçenek sunabileceğini gösterdi.

Baylor'daki İlaç Keşif Merkezi'nin yöneticisi Martin Matzuk, çalışmada yeni bir yaklaşıma odaklandıklarını belirtti. 

"Hem erkeklerde hem de farelerde doğurganlık için özel olarak gerekli olan bir protein olan serin/treonin kinaz 33'ü inhibe edecek küçük bir molekülü tanımlamak."

Puro ve sigara kullananlarla ilgili ilginç araştırma! Sigara içenlerin vicdan duygusu... Puro ve sigara kullananlarla ilgili ilginç araştırma! Sigara içenlerin vicdan... Haberi Görüntüle

GENİ DEVRE DIŞI BIRAKIYOR

Önceki araştırmalar STK33'ün fonksiyonel sperm oluşturmak için gerekli olduğunu ortaya koymuştu. 

Farelerde Stk33 geninin devre dışı bırakılması, STK33 mutasyonu olan erkeklerde görülen etkilere benzer şekilde, anormal sperm ve zayıf hareketlilik nedeniyle kısırlığa neden oluyor. 

Bu mutasyonların başka kusurlara neden olmaması, STK33'ü minimum güvenlik kaygısıyla geçerli bir doğum kontrol hedefi haline getiriyor.

Araştırmanın ilk yazarı Angela Ku, milyarlarca bileşiği taramak ve güçlü STK33 inhibitörlerini tanımlamak için DNA Kodlu Kimya Teknolojisini kullandı.

Bunlardan en etkilisi olan CDD-2807, stabilite ve seçicilik açısından daha da geliştirildi.

Fare modellerinde CDD-2807, sperm hareketliliğini ve sayısını etkili bir şekilde azaltarak, toksisite belirtileri veya testis boyutunda değişiklik olmaksızın fareleri kısır hale getirdi.

Araştırmacılardan Courtney M. Sutton da çalışmanın öneminden bahsetti:

"Doğum kontrol etkisi tersine çevrilebilirdi. CDD-2807'nin olmadığı bir sürenin ardından fareler sperm hareketliliğini geri kazandı ve yeniden doğurgan hale geldiler."

Erkek doğum hapının ne gibi faydaları var?

Libidonuz tavan yapacak! Antrenör Sofia Perdiki cinsel isteği artıran egzersizleri açıkladı Libidonuz tavan yapacak! Antrenör Sofia Perdiki cinsel isteği artıran egzersizleri... Haberi Görüntüle

ORTAK SORUMLULUK ALINMASINI SAĞLIYOR

Erkekler, aile planlaması sorumluluklarında eşitliği teşvik ederek doğum kontrolü konusunda aktif bir rol üstlenebilirler. 

Bu değişim, doğum kontrolünün öncelikle kadının sorumluluğu olduğuna dair toplumsal beklentinin hafifletilmesine yardımcı oluyor. 

Çiftler bu sorumluluğu paylaşarak üreme sağlıkları konusunda ortak kararlar alabilir duruma geliyor. 

Vegan beslenme sağlık için yetersiz bulundu! Araştırma sonucu şaşırtıyor Vegan beslenme sağlık için yetersiz bulundu! Araştırma sonucu şaşırtıyor Haberi Görüntüle

Sosyal medyada ünlenen Batana yağı ne işe yarar? Batana yağı saç uzatır mı? Sosyal medyada ünlenen Batana yağı ne işe yarar? Batana yağı... Haberi Görüntüle

HORMONLAR ETKİLENMİYOR

STK33'ü hedef alan hap gibi hormonal olmayan erkek doğum kontrol hapları, genellikle hormonal kontraseptiflerle ilişkilendirilen yan etkileri ortadan kaldırıyor. 

Hormonal yöntemler ruh hali değişimlerine, kilo alımına ve diğer sağlık sorunlarına neden olabiliyor. 

Hormonal olmayan bir hap bu riskleri azaltabiliyor.

Bir fincan kahvenin bu yan etkilerini duyan yanına yaklaşmıyor! Beslenme uzmanları yazın asla önermiyor Bir fincan kahvenin bu yan etkilerini duyan yanına yaklaşmıyor! Beslenme... Haberi Görüntüle

GERİ DÖNÜŞ YAPILABİLİYOR

Erkek doğum kontrol hapının doğum kontrol etkisi tersine çevrilebiliyor. 

Bir erkek hapı almayı bıraktığında doğurganlığı normale dönüyor. 

Bu esneklik, babalığı ertelemek isteyen ama yine de gelecekte çocuk sahibi olmak isteyen erkekler için çok önemli. 

Ömrü uzatan 6 baharat! Uzman Davut Dal ısrarla tavsiye ediyor! Yiyen yüz yaşını görüyor Ömrü uzatan 6 baharat! Uzman Davut Dal ısrarla tavsiye ediyor!... Haberi Görüntüle

Yıllarca yanlış biliyormuşuz! Gece bu kuruyemişi yemek kilo aldırmıyormuş! Mışıl mışıl uyutuyor Yıllarca yanlış biliyormuşuz! Gece bu kuruyemişi yemek kilo aldırmıyormuş! Mışıl... Haberi Görüntüle

KULLANIM KOLAYLIĞI

Enjeksiyonlar, implantlar veya cerrahi prosedürler gibi yöntemlerle karşılaştırıldığında, günlük hap kullanımı kolay oluyor. 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading