Yandex Metrica

Sitede Ara

Düzenli egzersiz yapanlar o hastalıktan adeta korunuyor! Özellikle hipertansiyonu olanlara öneriliyor

Ani gelişen bir sağlık sorunu olan beyin kanaması çoğu insanı korkutuyor. Bunu önlemenin ise bir yolu yok gibi görünse de yapılan araştırma umut ışığı doğurdu. Buna göre düzenli egzersiz yapanlarda beyin kanaması riski azalıyor.   

Sağlık

15.03.2024, 08:41

Beynin düzgün çalışması ve bilişsel işlev için egzersizin ne kadar önemli olduğunu çoğumuz biliyoruz. Egzersizin vücudumuza sunabileceği tüm olumlu etkilerin yanı sıra yeni yapılan bir çalışma, beynin derinliklerinde yer alan başka bir avantajı ortaya koyuyor. 

Çocuklar bu yüzden koronayı hafif atlatıyor! İngiltere'deki araştırma ne gösterdi? Çocuklar bu yüzden koronayı hafif atlatıyor! İngiltere'deki araştırma ne gösterdi? Haberi Görüntüle

EGZERSİZ YAPANLARDA KANAMA AZDI

Çalışma, en tehlikeli ve hayatı tehdit eden inme türlerinden biri olan intraserebral kanama nedeniyle tedavi edilen 686 kişiden alınan verileri analiz etti. Verilere göre bu süreçte egzersiz yapanların hastaneye geldiklerinde ortalama yüzde 50 daha az kanama hacmine sahipti.

Hareketlilik bakımından aktif denekler, beynin hem genellikle yüksek tansiyonla ilişkilendirilen derin bölgelerinde hem de bunama gibi yaşa bağlı durumlarla ilişkili yüzeysel alanlarda daha az kanama yaşadı.

Dünyanın en alkolik çocukları o ülkede! DSÖ raporunda ortaya çıktı Dünyanın en alkolik çocukları o ülkede! DSÖ raporunda ortaya çıktı Haberi Görüntüle

Kum torbasıyla ilgili şaşırtan sonuç! Yumruklamak meğerse... Kum torbasıyla ilgili şaşırtan sonuç! Yumruklamak meğerse... Haberi Görüntüle

KANAMA NASIL TESPİT EDİLİYOR? 

İntraserebral kanama şüphesiyle hastaneye başvuran herkes beyin tomografisinden geçiyor. Kanamanın şiddetine göre beyin cerrahisi gerekebiliyor. Bununla birlikte, çoğu durumda semptomları yönetmek ve hastanın iyileşmesini desteklemek için cerrahi olmayan yöntemler ve ilaçlar kullanılıyor.

Beyin cerrahı Dr. Thomas Skoglund, yoğun intraserebral kanama vakalarında, potansiyel olarak ölümcül sonuçlara yol açabilecek artmış kafa içi basınç riski olduğunu vurguluyor. 

Beyin kanamasına en sık hipertansiyon, beynin doğuştan damar bozuklukları, Anevrizma ve arteriovenöz malformasyon, beyin tümörleri, kan sulandırıcı maddeler, kafa travmaları, amfetamin ve kokain kullanımı sebep oluyor. 

O öğünü atlamak felç riskini artırıyor! Peki oruç tutmak aynı etkiye sahip mi? Araştırma sonucu şaşırtıyor O öğünü atlamak felç riskini artırıyor! Peki oruç tutmak aynı... Haberi Görüntüle

Sütyeninizi çıkarmadan yatıyorsanız bir kez daha düşünün! 14 saatten fazla sütyen takanlarda... Sütyeninizi çıkarmadan yatıyorsanız bir kez daha düşünün! 14 saatten fazla... Haberi Görüntüle

BEYİN KANAMASI BELİRTİLERİ NELERDİR?

Sorunun belirtileri her kişide farklı olabiliyor. Belirtiler kanamanın beyindeki yerine, şiddetine ve etkilenen doku miktarına bağlı olabiliyor. Semptomlar aniden veya zamanla gelişebiliyor. Aşamalı olarak kötüleşebiliyor veya aniden ortaya çıkabiliyor. Beyin kanamasının yaygın belirtileri ise şöyle:

  • Hafif bilinç bulanıklığı, sersemlik halinden koma haline değişen bilinç bozukluğu hali
  • Şiddetli baş ağrısı
  • Bulantı
  • Kusma
  • Baş dönmesi
  • Epilepsi nöbeti atağı
  • Kanamanın etkilediği beyin bölgesine bağlı olarak beyin fonksiyonlarında bozukluklar

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Loading