Yandex Metrica

DSÖ'den ürkütücü Covid-19 açıklaması! Güçlü bir varyant olabilir

DSÖ'den ürkütücü Covid-19 açıklaması! Güçlü bir varyant olabilir

Dünya Sağlık Örgütü, küresel Covid-19 vaka artış oranının giderek yükseldiğine dikkati çekti. DSÖ, gelecek haftadan itibaren Covid-19 nedeniyle daha çok hastaneye kaldırılma ve ölüm beklenebileceği uyarısında bulundu.

Sağlık

23.01.2024, 19:34

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, örgütün Cenevre'deki merkezinde düzenlenen basın toplantısında, küresel Covid-19 vakalarındaki artış ve maymun çiçeği salgınına dair durum değerlendirmesi yaparken önemli uyarılarda bulundu.

DSÖ'den korkutan uyarı: Vakalar arttı dünya alarma geçti DSÖ'den korkutan uyarı: Vakalar arttı dünya alarma geçti Haberi Görüntüle

"NEREDEYSE 2 KAT ARTTI"

Son 6 haftada küresel haftalık yeni vaka sayılarının neredeyse 2 kat arttığına vurgu yapan Ghebreyesus, "Covid-19 kaynaklı ölümler, vakalar kadar hızlı olmasa da yükselişte. Artan vakalar, gelecek haftadan itibaren ve ilerleyen süreçte daha çok hastaneye kaldırılma ve can kaybı bekleyebileceğimiz anlamına geliyor" dedi.

Haftalarca antibiyotik kullanırsanız ne olur? Hiç aklınıza gelmeyecek bir şeye sebep oluyor Haftalarca antibiyotik kullanırsanız ne olur? Hiç aklınıza gelmeyecek bir şeye... Haberi Görüntüle

YENİ VE GÜÇLÜ BİR VARYANT OLABİLİR

Son haftalardaki vaka artışında Covid-19'un hangi varyantının etkili olduğunun bilinmediğinin altını çizen Ghebreyesus, "Bu artışın sebebi halihazırda bildiğimiz bir varyant da olabilir veya tamamen yeni yeni bir varyant da olabilir" ifadelerini kullandı. 

Tatiliniz zehir olmasın! Bu hastalıkların sebebi havuz suyu! Ateş, ağrı ve bulantıya yol açıyor Tatiliniz zehir olmasın! Bu hastalıkların sebebi havuz suyu! Ateş, ağrı... Haberi Görüntüle

"BÜYÜK RİSK ALIYORLAR!"

Covid-19'un yeni varyantının çıkması durumunda eskilerinden daha güçlü ve etkili olacağını vurgulayan Ghebreyesus, "Bütün ülkeler hazırlıklı olmalı. Salgınla mücadele kapasitesini azaltan ülkeler büyük risk alıyorlar" ikazında bulundu.
Ghebreyesus, "Hastaneler henüz dolu değilken şimdi bütün ülkeler için virüs takip, bağışıklık, iş gücü, tedarik ve dayanıklılık alanındaki boşlukları doldurma zamanıdır." açıklamasını yaptı.

Kız çocukları neden erken yaşta regl oluyor? Cevap araştırmada ortaya çıktı Kız çocukları neden erken yaşta regl oluyor? Cevap araştırmada ortaya... Haberi Görüntüle

AŞILAMA ÖNERİSİ

Mevcut Covid-19 aşılarının ağır hastalık ve ölüm riskine karşı hala etkisini sürdürdüğünün altını çizen Ghebreyesus, DSÖ üyesi ülkelere, sağlık çalışanları başta olmak üzere yaşlılar ve risk altındaki diğer gruplara aşılama önerisi sundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading