Yandex Metrica

Delta varyantı tehlikesi büyüyor! DSÖ uyardı

Delta varyantı tehlikesi büyüyor! DSÖ uyardı

Hindistan'da ortaya çıkan Delta varyantı, İngiltere'de vakaların yeniden artmasına neden oldu. Yeni türün diğerlerine göre farklılıklar gösterdiği ortaya çıktı.

Sağlık

23.01.2024, 17:34

Koronavirüsle mücadele devam ederken, ortaya çıkan mutasyonlar endişe yaratıyor. Hindistan'da ortaya çıkan ve hızla yayılan Delta varyantı, İngiltere'deki vakaların büyük bir çoğunluğunu oluşturuyor. 

GRİP BELİRTİLERİYLE KENDİNİ GÖSTERİYOR

İlk kez Hindistan'da görülen varyant, baş ağrısı, burun akıntısı ve boğaz ağrısı gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Yakalanan kişiler koronavirüsten şüphelenmeyerek grip olduklarını zannediyor ve test yaptırmıyor. Dolayısıyla kendisini izole etmeyen kişiler virüsü bulaştırmaya devam ediyor.

KLASİK KORONAVİRÜS ARTIK PEK FAZLA GÖRÜLMÜYOR

BBC'ye konuşan Zoe Covid Semptom Grubu Başkanı Dr Tim Spector, özellikle Mayıs ayından bu yana klasik Covid belirtilerine pek fazla rastlanmadığını söyledi. Genç yaşta olanlarda belirtilerin daha hafif seyrettiğinin altını çizen Dr. Spector'a göre koku ve tat kaybı yine en çok görülen belirtiler arasında yer alıyor.

AŞILAR MUTASYONA KARŞI ETKİLİ Mİ?

Yetkililer aşının delta varyantına yüzde 79 oranında koruma sağladığını, Alfa varyantına ise yüzde 92'lik bir koruma sağladığını kaydetti. İskoçya Kamu Sağlığı Kurumu Ulusal Covid-19 Enfeksiyon Direktörü Jim McMenamin ise delta varyantına karşı iki doz aşının önemine dikkat çekti.

DSÖ, Delta mutasyonunun daha bulaşıcı olduğunu ve bu nedenle dünyada görülen baskın tür haline geldiğini bildiriyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading