Yandex Metrica

Çocuklarda göz altı morluğu tehlikeli mi? Morluğun sebebi ne?

Çocuklarda göz altı morluğu tehlikeli mi? Morluğun sebebi ne?

Bazı çocukların göz çevresinde koyu halkalar görülebilir. Anne babalar bu durumdan endişelenmeli mi? Bu, morluğun nasıl olduğuna bağlı. Mor gözlerin çoğu endişelenecek bir şey değildir, ancak bazen morarmış bir göz, daha ciddi bir durumun işareti olabilir.

Sağlık

20.05.2024, 19:18

Çocukların göz çevresinde oluşan morluk veya siyah halkalar anne babaların endişe yaşamasına yol açabiliyor. 

Gözün etrafındaki bir renk, göz kapağının ince derisinin altında ve göz çevresindeki alanda kan birikmesinden kaynaklanır. Bu, göz bölgesindeki travmadan sonra olabilir.

Acı yedikten sonra sakın bunu yapmayın! Ağzı daha da yakıyor Acı yedikten sonra sakın bunu yapmayın! Ağzı daha da yakıyor Haberi Görüntüle

ALERJİ GÖZ ALTINDA MORARMAYA YOL AÇAR

Çocuğunuzun alerjisi varsa, her iki gözün altında hafif koyu bir renk ortaya çıkabilir. Bunlara alerjik koyu gözler deniyor. 

Kahve içenlerde pıhtı riski artıyor! En çok o organ risk altında Kahve içenlerde pıhtı riski artıyor! En çok o organ risk... Haberi Görüntüle

Cinsellikle ilgili doğru bilinen 6 yanlış! Jinekolog Olga Ulankina açıkladı: Adet döneminde... Cinsellikle ilgili doğru bilinen 6 yanlış! Jinekolog Olga Ulankina açıkladı:... Haberi Görüntüle

BUZ TORBASI UYGULAMASI RAHATLATABİLİR

Çürükten başka bir şey olmayan basit bir göz morarması için, çocuğunuza rahatsızlık hissederse uygun dozda asetaminofen verebilirsiniz. Şişlik varsa ve çocuğunuz bunu tolere edebiliyorsa ilk 48 saat boyunca günde birkaç kez 15 dakikalık buz torbası uygulayabilirsiniz. Buz torbası olarak kullanmaya karar verdiğiniz her şeyi çocuğunuzun cildine koymadan önce bir beze veya kağıt havluya sarın ve çocuğunuzu bir kitapla veya başka bir sessiz etkinlikle meşgul ederken üzerinde tutmaya çalışın. Buz paketini nazikçe çocuğun gözünün çevresine yerleştirin.

Kalem kağıtları hazırlayın! Yaz gribine karşı bağışıklık güçlendirici reçeteyi veriyoruz Kalem kağıtları hazırlayın! Yaz gribine karşı bağışıklık güçlendirici reçeteyi veriyoruz Haberi Görüntüle

2 HAFTAYI GEÇTİYSE DOKTORA GÖRÜNMELİ 

Göz çevresindeki koyu halkaların çoğu bir hafta ila on gün içinde kaybolur. Ancak bu durum 14 gün içinde geçmezse, çocuğunuzun doktorunu arayın veya ziyaret edin. Çocuğunuzun her iki gözü de bir kafa travmasından sonra morarmışsa veya burun kanaması ve gözünün beyazında kanama varsa, doktoru muhtemelen onu muayene etmek ve teşhis testleri için sevk etmek isteyecektir.

Çocuğunuzun görme sorunları varsa, gözlerini normal şekilde hareket ettiremiyorsa veya şiddetli ağrı çekiyorsa, acil tıbbi müdahaleye ihtiyaçları vardır. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading