Yandex Metrica

Çocuğa teselli için yemek vermeyin! Çocukların beslenmesinde yapılan hatalar kilo sorununu beraberinde getiriyor!

Çocuğa teselli için yemek vermeyin! Çocukların beslenmesinde yapılan hatalar kilo sorununu beraberinde getiriyor!

Bebekler için yemek yeme zevk işidir. Çeşitli yiyeceklerin tadını çıkarırlarken bazı yiyecekleri beğenmeyebilirler. Özellikle anneler bu durumdan çok büyük endişe duyar. Aslında çocuğun bazen iştahsız olmasının sebebi, annelerin beslenme konusunda yaptığı yanlışlar olabilir. Öğün dışı besleme ve sağlıksız atıştırmalıklar çocuğun yeme isteğini köreltebilir.

Sağlık

23.01.2024, 19:54

Çocuklarda iştahsızlık nedenleri nelerdir? Annelerin beslenme konusunda yaptığı hatalı davranışlar nelerdir? İşte cevaplar...

Çocukların sağlıklı beslenmesi noktasında anneler doğumdan itibaren çok emek harcıyor. Özellikle ek gıdaya geçiş sonrası çocuğun ihtiyacı olan vitaminleri besinler aracılığıyla vermek isteyen anneler zaman zaman bazı hatalar da yapabiliyor.

Yıllarca yanlış biliyormuşuz! Gece bu kuruyemişi yemek kilo aldırmıyormuş! Mışıl mışıl uyutuyor Yıllarca yanlış biliyormuşuz! Gece bu kuruyemişi yemek kilo aldırmıyormuş! Mışıl... Haberi Görüntüle

BESLENME DÜZENİNİ GÖZDEN GEÇİRİN

Çocuk yapılan bu yanlış beslenme düzeninden dolayı zayıf olabildiği gibi aşırı kilo da alabiliyor. 3 yaşına kadar bu durum çok da önemli olmasa da tabi yine de bazı beslenme kurallarını gözden geçirmekte fayda var.

  • Çocuk henüz küçükse emzirme veya mama dışında gereksiz atıştırmalıklara dikkat edin.
  • Sinirli, kızgın veya üzgün olduklarında çocukları sakinleştirmek için yemek verme alışkanlığını bırakın.
  • Çocuğun beslenme düzeninde sert bir değişiklik yapmayın. 
  • Çocuğunuz düzenli olarak yemek yiyor ancak yine de açlığından şikayet ediyorsa, ona meyve gibi sağlıklı ve besleyici bir şeyler verin. 
Tatilde aldığınız kiloları aynı hızda vereceksiniz! İşte altın değerinde 6 tavsiye Tatilde aldığınız kiloları aynı hızda vereceksiniz! İşte altın değerinde 6... Haberi Görüntüle

KİLOYU TAKINTI HALİNE GETİRMEYİN

Öte yandan ailede obezite eğilimi yoksa yeni yürümeye başlayan çocuğunuzun fazla kilolu olduğundan endişe etmenize gerek yok. Çünkü kilo sorunu etrafındaki stresli ve gergin enerji, çocuğun beden imajı ile ilgili sorunlar geliştirmesine neden olabilir.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading