Yandex Metrica

Çarpıntı, terleme ve sinirlilik! Canan Karatay 'Aman dikkat' diyerek uyardı! Bu hastalığın habercisi...

Çarpıntı, terleme ve sinirlilik! Canan Karatay 'Aman dikkat' diyerek uyardı! Bu hastalığın habercisi...

Yaptığı açıklamalar ve ezber bozan tavsiyeleriyle çok konuşulan Prof. Dr. Canan Karatay, yine bir açıklamayla gündeme geldi. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları ile ilgili verdiği tavsiyelerle sık sık gündem olan Karatay, bu kez bir hastalığa karşı uyarı yaptı. Çarpıntı, terleme ve sinirlilik yaşayanlara 'Aman dikkat' diyen uzman isim, hastalıkla ilgili bilinmeyenleri anlattı.

Sağlık

16.03.2024, 23:42

Sağlıklı beslenme ve kalp sağlığıyla ilgili verdiği tavsiyelerle gündemden düşmeyen İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez belirtilerini tek tek sıraladığı tehlikeli bir hastalığa karşı uyarı yaptı. 

Tiroid hastalıkları ile ilgili açıklama yapan uzman isim, "Tiroid çok önemli bir organımızdır. Vücuttan hiç alınmaması lazımdır" diyerek hipotiroidi ve hipertroidi anlattı. 

Çocuk Gelişim Uzmanı Emine Ergün anne babaları uyardı: Oğlunuz pembeyi seviyorsa... Çocuk Gelişim Uzmanı Emine Ergün anne babaları uyardı: Oğlunuz pembeyi... Haberi Görüntüle

"NEDENİ VÜCUTTA TOKSİNLERİN BİRİKMESİ"

Tiroidin az çalışması veya çok çalışmasının sonucu ortaya çıkan hastalıkların, vücutta toksinlerin birikmesi ve vücutta iyotun eksik olması nedeniyle görüldüğünü söyleyen Karatay, 'Vücuda giren toksinler yani Tiroid hastalıklarının hepsi bir bütündür ve bu da bir Otoimmün hastalığının parçasıdır. Otoimmün hastalıklar ise vücutta kronik olarak meydana gelen bir reaksiyonun belirtisidir. Tiroidin bu şekilde fazla çalışması hipertiroidi belirtileri ise çarpıntı yapar, terleme yapar ve sinirlilik hali yapar." dedi.

Nörolog Bora Gürer kadınları uyardı: O makyaj malzemesi beyinde birikiyor Nörolog Bora Gürer kadınları uyardı: O makyaj malzemesi beyinde birikiyor Haberi Görüntüle

"İYOTUN TİROİD HORMONUNA GİRMESİNİ ÖNLER"

Belirtilerin görülmesi halinde ilaçla baskı altına alınabileceğini söyleyen uzman isim, "Esas altında yatan sebep tiroidi bozan şey vücuda bromürün girmesidir. Bromür çok tehlikeli bir mineraldir. Ve tiroid hormonuna iyotun girmesini önler. İyotta girmeyince ya hücreler çok fazla çalışır ya da az çalışır." diye konuştu.

Göz doktorları uyardı: Çok sevilen 3 yiyecek kör ediyor Göz doktorları uyardı: Çok sevilen 3 yiyecek kör ediyor Haberi Görüntüle

"70 YIL ÖNCE ZARARSIZ DENMİŞ"

Amerika'daki Gıda ve İlaç Kurumu var. Yeni bir şey yayınladı. 70 tür içecekte şekerli gazlı içecekte bromür yağı kullanıldığı 1970 yılından beri. Bu bromür yağının yasaklanmasını istiyor.

70 yıl önce zararsız denmiş ancak artan tiroid hastalıklarının buna bağlı olduğunu kabul ettiler. Biz bunu senelerden beri söylüyoruz devamlı söylüyoruz. İyot olmaza ve iyodür olmazsa, troid hastalıkları ortaya çıkar.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading