Yandex Metrica

Bunu haftada 50 saatten fazla yapan kadınlar depresyona giriyor! Araştırmada ortaya çıktı

Hayatın devamı için gerekli olan çalışma, saatler arttıkça insanı depresyona sokuyor. Yapılan üç farklı araştırmaya göre insanlar ne kadar çok saat çalışırsa, depresyon geliştirme riski o kadar yükseliyor. Hafta sonu çalışmak ise...  

Sağlık

21.04.2024, 23:12

Hayatın devamı için çalışmak ve para kazanmak zorundayız. 

İş yerlerinde çalışma şartları ise ruh sağlığımızı direkt olarak etkiliyor. 

Çalışma ortamından ziyade mesai saatinin uzunluğu kişiyi depresyona kadar götürebiliyor. 

Son zamanlarda yapılan bir araştırmaya göre, bir kişi zorlu bir işte ne kadar çok saat çalışırsa, depresyon geliştirme riski o kadar artıyor.

25 Nisan Dünya Sıtma Günü: Sıtma nedir? Sıtma belirtileri nelerdir? Sıtma öldürür mü? Sıtma vakaları en çok hangi ülkede görülüyor? 25 Nisan Dünya Sıtma Günü: Sıtma nedir? Sıtma belirtileri nelerdir?... Haberi Görüntüle

UZUN SAATLER ÇALIŞMAK DEPRESYON SEBEBİ

Michigan Üniversitesi'ndeki araştırma ekibi, doktorlar üzerinde bir çalışma yaptı. 

Doktorları etkileyen tüm stresler arasında uzun saatler çalışmanın depresyona en büyük katkıyı yaptığı sonucuna varıldı. 

Çalışmadaki stajyerler haftalık çalışma saatlerini geniş bir yelpazede bildirse de, en yaygın seviyeler haftada 65 ila 80 saat arasındaydı.

Araştırmadaki doktorların ortalama yaşı 27 idi. 

Yarısından biraz fazlası kadın olan doktorlarda her beş kişiden biri cerrahi disiplinlerde eğitim almıştı. 

20 kişiden 1'i, staj yılının başında orta ila şiddetli depresyon kriterlerini karşıladı. 

Genel olarak, yüzde 46'sı staj yıllarında aile ölümü, doğum veya evlilik gibi stresli bir olay yaşadı. 

Yüzde 37'si yıl içinde en az bir tıbbi hataya karıştığını söyledi.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

55 SAATTEN FAZLA ÇALIŞAN KADINLAR DEPRESYONDA

Londra'da yapılan bir araştırmada ise, haftada 55 saatten fazla çalışan kadınların, haftada 35 ila 40 saat çalışan kadınlardan daha fazla depresyon belirtileri gösterdiği tespit edildi. 

Haftada 55 saatten uzun süre çalışan kadınlar, standart saatlerde çalışan kadınlara göre yüzde 7,3 oranında kendilerini değersiz ya da yetersiz hissetmek gibi depresif belirtiler taşıyor.

Araştırma ayrıca haftasonu çalışmanın, hem kadınlarda hem erkeklerde daha yüksek bir depresyon riskiyle bağlantılı olduğunu meydana çıkardı. 

Hafta sonunun tamamında ya da büyük çoğunluğunda çalışan kadınlar, sadece hafta içi çalışan kadınlardan ortalama yüzde 4,6 daha fazla depresif belirti yaşıyor.

Dünya, Rusya'dan gelecek virüs tehdidi ile karşı karşıya! Bu kez kaynağı sivrisinekler Dünya, Rusya'dan gelecek virüs tehdidi ile karşı karşıya! Bu kez... Haberi Görüntüle

İbn-i Sina siğilin ilacını bin yıl evvel vermiş! O sebzenin suyunu tuz ile karıştırıp sürün İbn-i Sina siğilin ilacını bin yıl evvel vermiş! O sebzenin... Haberi Görüntüle

GEÇ SAATLERE KADAR ÇALIŞANLAR DA DEPRESYONDA

Öte yandan yapılan başka bir araştırma da benzer sonuçlar ortaya koyuyor. 

Araştırmaya göre genç yetişkinlikte gece geç saatlere kadar çalışmak ve çok yoğun programlar, orta yaşa gelindiğinde depresyon ve kötü sağlık riskinin artmasına yol açabilir.

Çalışmanın yazarı olan New York Üniversitesi'nden öğretim üyesi Wen-Jui Han, 30 yıl boyunca 7 bin kişinin çalışma programlarını ve uyku düzenlerini inceledi.

Katılımcıların sadece 4'te birinin düzenli şekilde gündüz saatlerinde çalıştığı tespit edildi.

Katılımcılarla 22'den 50 yaşına kadar görüşüldü. 

Gündüz mesaisi olan çalışanların aksine daha gençken gece mesaisi ya da dönüşümlü vardiya yapan işçilerin uyku sorunu yaşadığı görüldü.

Bu kişilerin 50 yaşına geldiklerinde sağlıksız olma ve depresyon yaşama olasılıklarının daha yüksek olduğu bildirildi.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

Öfke kontrolü kalbi koruyor! Araştırmada ortaya çıktı Öfke kontrolü kalbi koruyor! Araştırmada ortaya çıktı Haberi Görüntüle

DEPRESYONDA OLDUĞUNUZU NASIL ANLARSINIZ?

Depresyon motivasyon eksikliği, değersizlik hissi, karamsarlık, mutsuzluk, suçluluk duygusu, ölüm ve intihar düşünceleri gibi belirtilerle kendisini belli ediyor.

Bir kişiye depresyon tanısının konulabilmesi için belirtilerin en az iki hafta sürmesi ve kişinin önceki işlevsellik seviyesinde bir değişiklik olması gerekiyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Loading