Yandex Metrica

Bunlara dikkat eden kanserden korunuyor! Risk yüzde 30 azalıyor

Çağın hastalığı kanserden korunmak için bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Yapılan bir araştırmaya göre 7 yaşam tarzı şekli kanser riskini yüzde 30 azaltıyor.

Sağlık

23.01.2024, 21:48

Sigara içmek veya işlenmiş gıdaları tüketmek gibi kanser riskini artıran birçok faktör var. Ancak son araştırmalar, belirli kanser türlerinin riskini yüzde 30'a kadar azaltabilen 7 yaşam tarzı seçeneğine ışık tuttu. 

Çocuğun neden yandığına inanamayacaksınız! Uzmanlar aileleri uyarıyor Çocuğun neden yandığına inanamayacaksınız! Uzmanlar aileleri uyarıyor Haberi Görüntüle

KANSERDEN KORUYAN YAŞAM TARZI 

Bunlar arasında üç porsiyondan fazla kırmızı et tüketmemek, şekerli içeceklerden kaçınmak, yeterli lif içeren dengeli beslenmek, haftada iki buçuk saat fiziksel aktivitede bulunmak, sağlıklı kiloyu korumak, fast food alımını sınırlamak ve alkolü ortadan kaldırmak yer alıyor. 

Çok sayıda çalışma, bu adımların önemli ölçüde kanseri azaltma potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor. Doktorlar da artık bu sağlıksız alışkanlıklardan uzak duran bireylerin kansere yakalanma riskinin önemli ölçüde azaldığını gözlemledi. 

Birleşik Krallık'taki Newcastle Üniversitesi bu yönergeleri ortalama yaşı 56 olan 94.778 yetişkinden oluşan bir grup üzerinde test etti. Çalışma için katılımcılar diyet ve egzersiz alışkanlıklarının yanı sıra vücut kitle indeksi ve bel çevresi hakkında kendilerinin bildirdiği verileri sağladı. Her katılımcı, tavsiyelerin yedisine bağlılıklarına göre bir puan aldı.

Bu işaretler sizde de varsa bağımlı olabilirsiniz! Yemekten sonra deneyin Bu işaretler sizde de varsa bağımlı olabilirsiniz! Yemekten sonra deneyin Haberi Görüntüle

Mışıl mışıl uyumanın çözümü o diyette! Yaz sıcaklarına meydan okuyor Mışıl mışıl uyumanın çözümü o diyette! Yaz sıcaklarına meydan okuyor Haberi Görüntüle

7 BİN KATILIMCIDA KANSER GELİŞTİ

Katılımcılar, incelenen sekiz öneriyi karşılayarak ortalama olarak yedi üzerinden 3,8 puan aldı. Çalışma sırasında 7.296 katılımcıda kanser gelişti. Çalışma, önerilere daha fazla uymanın daha düşük kanser riskiyle ilişkili olduğunu ortaya çıkardı.

Takip edilen her öneri için katılımcılar kanser riskini yüzde 7 oranında azalttı. Uyum skorundaki her bir puanlık artış, yüzde 10 daha düşük meme kanseri riski, yüzde 10 daha düşük kolon kanseri riski, yüzde 18 daha düşük böbrek kanseri riski, yüzde 16 daha düşük yemek borusu kanseri riski, yüzde 22 daha düşük risk ile ilişkilendirildi. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading