Yandex Metrica

Bu tavalardaki ufak bir çatlak bile tehlikeli! Araştırmaya göre ölümcül sonuçları var

Teflon adlı malzemenin ortaya çıkışı 1938 yılına kadar uzanıyor. Isıya dayanıklı bir madde olan teflon sağlığa ise çok zararlı. Öyle ki bir tencerenin veya tavanın teflon kaplamasındaki tek bir çatlak yaklaşık 9 bin 100 plastik parçacığı açığa çıkarabilir. Bu durum ise kanserin en büyük sebeplerinden biri.

Sağlık

20.05.2024, 12:15

6 Nisan 1938, dünyayı değiştiren o günlerden biriydi. DuPont kimya şirketinde yeni tip soğutucular geliştirmek için çalışan genç bir araştırmacı, tetrafloroetilen olarak bilinen bir gazın yanlışlıkla test tüplerinden birinin içinde polimerleşerek aşırı ısıya ve korozyona dayanıklı katı mumsu bir madde oluşturduğunu keşfetti.

Bu garip yeni malzeme, yakında hayatımızın neredeyse her alanına girecekti. Önce su geçirmez paltolara ve uzay giysilerine dokundu, ardından dünyadaki hemen hemen her mutfağa girdi. Bu malzemenin ticari adı teflon.

Artık karpuzun sahte olup olmadığını anlayacaksınız! Hem de tek malzemeyle ve birkaç saniye içinde Artık karpuzun sahte olup olmadığını anlayacaksınız! Hem de tek malzemeyle... Haberi Görüntüle

Teflon-insan-sağlığını-tehdit-ediyor.JPG

Kalem kağıtları hazırlayın! Yaz gribine karşı bağışıklık güçlendirici reçeteyi veriyoruz Kalem kağıtları hazırlayın! Yaz gribine karşı bağışıklık güçlendirici reçeteyi veriyoruz Haberi Görüntüle

TEFLON SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR

Newcastle Üniversitesi Küresel Çevresel İyileştirme Merkezi'nde kıdemli bir araştırmacı Cheng Fang, "Teflon yapışmaz kaplama malzemesi genellikle 4.700'den fazla kimyasal içeren, perflorlu ve poliflorlu alkil maddeler ailesinin bir üyesidir" açıklamasını yaparak malzemenin çok büyük bir kimyasal olduğunu ortaya koymuş oldu. Yani gıdalarımızdaki ufacık teflon parçacıkları bile bir sağlık sorunu olabilir. 

Tatilde aldığınız kiloları aynı hızda vereceksiniz! İşte altın değerinde 6 tavsiye Tatilde aldığınız kiloları aynı hızda vereceksiniz! İşte altın değerinde 6... Haberi Görüntüle

ÇATLAK ÇOK KÜÇÜK DEYİP GEÇMEYİN

Bir tencerenin veya tavanın teflon kaplamasındaki tek bir çatlak yaklaşık 9.100 plastik parçacığı açığa çıkarabilir. Genel olarak çok fazla çizik bulunan tavalardaki teflon yüzeyler 2.300.000 adede kadar mikroplastik ve nanoplastik salabilir. Bu maddelerin kansere neden olan özelliklerinin yanı sıra bir dizi başka sağlık sorununa sahip olduğu uzun zamandır biliniyor. Hormon seviyelerini, anne sütünü etkileyebilir. Hatta enfeksiyonlara ve virüslere karşı bağışıklık tepkimizi azaltabilir.

Maskeler yeniden mi takılacak? Uzmanlardan korkutan koronavirüs uyarısı: Yeni varyant pik yaptı! Maskeler yeniden mi takılacak? Uzmanlardan korkutan koronavirüs uyarısı: Yeni varyant... Haberi Görüntüle

Doğru-pişirme-kapları-sağlığı-kurtarabilir.JPG

Kahve içenlerde pıhtı riski artıyor! En çok o organ risk altında Kahve içenlerde pıhtı riski artıyor! En çok o organ risk... Haberi Görüntüle

DOĞRU PİŞİRME KAPLARI SEÇİN

Uzmanlar yiyeceklerin kirlenmesini önlemek için pişirme kaplarının seçimi ve kullanımı konusunda dikkatli olunması gerektiğini dile getiriyor. Yapılan bir çalışmaya göre teflona en iyi alternatif cam. 

Bunun dışında, porselen, seramik, paslanmaz çelik ve dökme demirden yapılmış olan pişirme kapları da kullanılabilir. 

  • Yapışmaz malzeme kullanılan pişirme kaplarından kaçınmak gerekiyor. Çünkü bu kaplamalar, ısıtıldıklarında etrafına zararlı kimyasallar salabiliyor. 
  • Alüminyum tencere kullanmaktan da uzak durmak çok önemli. Çünkü alüminyum, Alzheimer hastalığı gibi sağlık sorunlarıyla ilişkilendirilen bir malzeme. 
  • Tencerenizin iyi yapılmış olduğundan, üzerinde çizik olmadığından emin olun. Kötü yapılmış tencere ve tavalar da yemeğinize zararlı kimyasallar bulaştırabilir.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading