Yandex Metrica

Bebeğiniz sıcak havalarda zor mu uyuyor? Bu önerilere kulak verin

Bebeğiniz sıcak havalarda zor mu uyuyor? Bu önerilere kulak verin

Sıcak havalarda uykuya dalmak diğer günlere nazaran daha zor olabiliyor. Bu duruma karşı yetişkinler önlemler alabiliyor ancak bebekler anne babanın müdahalesine muhtaç. Ebeveynlerin, bebeğin yattığı oda, giydiği kıyafet ve yatak örtülerine kadar her konuda bilgiye sahip olmalı. Hava sıcaklığına uygun şekillerde uyutulan bebekler daha konforlu olacaktır.

Sağlık

23.01.2024, 21:04

Bebekler sıcağa karşı diğer insanlara göre daha hassastır ve aşırı ısınma ciddi sağlık riskleri oluşturabilir. Sıcak gecelerde bebeğinizi serin ve rahat bir şekilde uyutmanın zorluklarını aşmanıza yardımcı olmak için bazı yöntemler ise mevcut.

Bebeğinizin odası için ideal sıcaklık genellikle 20°C ile 22°C arasındadır. Ancak bunu ayarlamaya çalışırken göz önünde bulundurmanız gereken bazı faktörler var. 

Yaş: Yenidoğanlar ve küçük bebekler sıcaklık değişimlerine karşı daha hassastır ve biraz daha sıcak bir ortama ihtiyaç duyabilirler. Bebeğiniz büyüdükçe vücut ısısını düzenleme yeteneği de gelişir.

Giysiler ve yatak takımı: Bebeğinizin giydiği giysi ve yatak takımı da konforunu etkiler. Oda sıcaklığını kıyafetlerinin ve yatak takımlarının kalınlığına ve sıcaklığına göre ayarlayın. 

Oda havalandırması: Uygun oda havalandırması, konforlu bir sıcaklığın korunmasında çok önemli bir rol oynar. Açık pencerelerden veya fanlar kullanarak odanın iyi hava akışına sahip olduğundan emin olun. 

Mevsim ve iklim: Bulunduğunuz iklimi ve mevsimi göz önünde bulundurun. Daha sıcak yaz aylarında, daha serin bir uyku ortamı sağlamak için oda sıcaklığını ayarlamanız gerekebilir. 

Anne babalar aşırı ısınmanın ani bebek ölümü sendromu riskini artırabileceğini mutlaka bilmeli. Aşırı terleme, kızarık cilt veya sızlanma gibi rahatsızlık belirtilerini izleyin. Bebeğinizi rahat ve güvende tutmak için oda sıcaklığını, kıyafetlerini ve yatak takımlarını buna göre ayarlayın. 

Oda termometreniz yoksa bebeğinizin oda sıcaklığını ölçmek için kullanabileceğiniz alternatif yöntemler olduğunu unutmayın. 

Haftalarca antibiyotik kullanırsanız ne olur? Hiç aklınıza gelmeyecek bir şeye sebep oluyor Haftalarca antibiyotik kullanırsanız ne olur? Hiç aklınıza gelmeyecek bir şeye... Haberi Görüntüle

KENDİ KONFORUNUZU KONTROL EDİN

Odadaki kendi konfor seviyenizi değerlendirin. Kendinizi çok sıcak veya çok soğuk hissediyorsanız, muhtemelen bebeğiniz de hissedecektir.

Kol ve göbek bölgesi Alzheimer'a işaret ediyor! Hemen kontrol edin Kol ve göbek bölgesi Alzheimer'a işaret ediyor! Hemen kontrol edin Haberi Görüntüle

Çevresinde narsist insan olanlara iyi haber! Bilim insanları narsisizm araştırması yaptı! Kişilik bozukluğu yaşlandıkça... Çevresinde narsist insan olanlara iyi haber! Bilim insanları narsisizm araştırması... Haberi Görüntüle

BEBEĞİNİZİN VÜCUT ISISINI DEĞERLENDİRİN

Elinizin tersiyle bebeğinizin boynunu, sırtını veya göğsünü hafifçe hissedin. Cildi sıcak veya terliyse, odanın çok sıcak olduğunun bir işareti olabilir. Cildi soğuksa veya ekstremiteleri soğuksa bu, odanın çok soğuk olduğunu gösterebilir. 

Yıllarca yanlış biliyormuşuz! Gece bu kuruyemişi yemek kilo aldırmıyormuş! Mışıl mışıl uyutuyor Yıllarca yanlış biliyormuşuz! Gece bu kuruyemişi yemek kilo aldırmıyormuş! Mışıl... Haberi Görüntüle

BİR HAVA DURUMU UYGULAMASI KULLANIN

Akıllı telefonunuz varsa, gerçek zamanlı sıcaklık ölçümleri sağlayan bir hava durumu uygulaması indirebilirsiniz. Bu size bebeğinizin odasının tam sıcaklığını vermese de, evinizin genel koşullarını ölçmenize yardımcı olabilecek bir dış hava sıcaklığı tahmini verebilir.

Yaşlanmaya savaş açma zamanı! Bu hareketler yarım saatte 3 yaş gençleştiriyor Yaşlanmaya savaş açma zamanı! Bu hareketler yarım saatte 3 yaş... Haberi Görüntüle

DIŞ ETKENLERE DİKKAT EDİN

Hava durumu veya doğrudan güneş ışığının varlığı gibi odanın sıcaklığını etkileyebilecek tüm dış etkenleri dikkate alın. Sıcak bir günse veya oda doğrudan güneş ışığı alıyorsa, odanın sıcaklığı yükselmiş olabilir.

Sedefe karşı ilaca gerek yok: Bu 4 yağ anında iyileştiriyor! Ne leke ne de kaşıntı bırakıyor Sedefe karşı ilaca gerek yok: Bu 4 yağ anında iyileştiriyor!... Haberi Görüntüle

Bilim insanları patates gerçeğini açıkladı! Böyle yiyenler kalbini koruyor Bilim insanları patates gerçeğini açıkladı! Böyle yiyenler kalbini koruyor Haberi Görüntüle

SICAK HAVALARDA UYURKEN NE GİYDİRMELİYİZ?

Peki bebeğiniz geceleri hava sıcakken ne giymeli?

Sadece bebek bezi: Hava çok sıcaksa, bebeğinize uyuması için sadece bir bebek bezi giydirmeyi düşünebilirsiniz. Bu, cildinin nefes almasını sağlar ve vücut ısısını düzenlemeye yardımcı olur.

Hafif üst veya tulum: Pamuk veya bambu gibi nefes alabilen bir kumaştan yapılmış hafif, kısa kollu veya kolsuz bir üst seçin. Havanın bebeğinizin vücudunda dolaşmasına izin veren gevşek bir stil seçin.

İnce bir battaniye: Geleneksel battaniyeler yerine hafif bir uyku tulumu veya ince bir battaniye kullanmayı düşünün. Bunlar, bebeğinizin yüzünü örtme riski olmadan sıcaklık sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. 

İnce pamuklu pijama: İki parçalı pijama kullanmayı tercih ediyorsanız, hafif ve nefes alabilen ince pamuklu takımları tercih edin. Kısa kollu veya kolsuz pijama seçeneklerine bakın. Isıyı hapsedebilecek kalın veya sentetik kumaşlardan kaçının.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading