Yandex Metrica

Bakan Koca tarih verip uyardı: Vaka sayıları artabilir

Bakan Koca tarih verip uyardı: Vaka sayıları artabilir

Avrupa'da vaka sayılarının büyük bir artış gösterdiğini söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de de artışların yaşanabileceğini belirtti. Bakan Koca ayrıca Ataşehir'deki skandal görüntülerin yer aldığı hastane için açıklama yaptı.

Sağlık

23.01.2024, 22:14

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabine Toplantısı sonrası bugün önemli açıklamalarda bulundu. 

Meğer yıllarca değerini bilememişiz! Patatesin bu amaçla kullanıldığını kimse bilmiyor! Meğer yıllarca değerini bilememişiz! Patatesin bu amaçla kullanıldığını kimse bilmiyor! Haberi Görüntüle

'3-4 HAFTA SONRA VAKA SAYILARI ARTABİLİR'

Bakan Koca'nın açıklamalrından satır başları;

Covid artık grip gibi geçiyor, korkmamız gerekmiyor ama Avrupa’da, Almanya’da günlük vaka sayıları geçen hafta 140-150 binleri gördü . İspanya, İtalya, İngiltere’de 60-70 binleri gördü. Bizde ise şuan 3 binlerde. Dolayısıyla 3-4 hafta sonra bizde de, bu kadar olmasa da, yükselişlerin olacağını tahmin ediyoruz. Vatandaşlarımızın tam uyumu ile Dünyada pandemi ile en iyi mücadele eden ülkelerden biri olduk. Bu olumlu durumumuzu sürdürmemiz lazım. Onun için başta büyüklerimiz ve riskli gruptakiler  olmak üzere aşılarımızı olalım, hiçbir endişeye mahal vermeyelim.

Çocuğun neden yandığına inanamayacaksınız! Uzmanlar aileleri uyarıyor Çocuğun neden yandığına inanamayacaksınız! Uzmanlar aileleri uyarıyor Haberi Görüntüle

'HASTA SAYISI ARTTIKÇA KADROLARI TAMAMLAMA PLANI YAPILDI'

Etlik Şehir hastanesi nde kadro eksikliği olduğu, bu sebeple nöbetlerin fazla olduğu iddialarına dair soru üzerine Bakan Koca şu değerlendirmelerde bulundu:

Şu an Etlik Şehir hastanesinde günlük 6 bin hasta bakılır hale gelindi. Yeni bir hastane olduğu için hasta sayısı arttıkça kadroları tamamlama planı yapıldı. Bildiğiniz gibi şu an sekiz bine yakın hekim, açılan kamu kadrolarına geçmek için müracaatta bulundu. İki hafta içerisinde atamaları yapılacak. Onkoloji hastanemiz başta olmak üzere diğer hastanelerimiz de kapanmayacak. 

Çevresinde narsist insan olanlara iyi haber! Bilim insanları narsisizm araştırması yaptı! Kişilik bozukluğu yaşlandıkça... Çevresinde narsist insan olanlara iyi haber! Bilim insanları narsisizm araştırması... Haberi Görüntüle

'O GÖRÜNTÜLERİN KABUL EDİLEBİLİR BİR TARAFI YOK'

Ataşehir'de skandal görüntülerin geldiği hastane hakkında açıklamada bulunan Bakan Koca, "Hastane geçici olarak kapandı. Her şeyden önce o görüntülerin kabul edilebilir bir tarafı yok. Toplum vicdanını yaralayan görüntülerdi. Biz hemen hızlı aksiyon aldık, müfettişler görevlendirdik. Soruşturmanın erken dönemde bitmesini bekliyoruz. Her bir sağlık tesisimiz vatandaşımızın istifade ettiği nadide müesseselerdir. Hizmete yeniden açılması için en hızlı şekilde soruşturmayı tamamlamaya çalışıyoruz. Soruşturma bittikten sonra da zaten yapılması gereken neyse yapılmış olur. " dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading