Yandex Metrica

Aşılamada aile hekimlikleri önem arz ediyor

Aşılamada aile hekimlikleri önem arz ediyor

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında aile hekimliklerine kayıtlı aşı olmamış hiçbir vatandaşın kalmamasını hedefliyor.

Sağlık

23.01.2024, 21:57

Ülkemiz, koronavirüs ile mücadele hedefleri kapsamında toplumsal bağışıklığın gerçekleşebilmesi için 18 yaş üstü kişilerin yüzde 70'inin Kurban Bayramı'na kadar aşalamayı ve salgının yayılma hızını yavaşlatmayı hedefliyor.

Bu hedef kapsamında Türkiye'nin sağlık ordusu ülkenin en ücra köşesinde dahi aşı olmamış kişi kalmaması için çalışmalar gerçekleştiriyor. Üstün çabalar neticesinde aşıya ulaşım problemi bulunmuyor.

Ölümcül hastalıkla ilgili korkutan tahmin! 2050 yılına kadar çoğu erkek buna yakalanacak Ölümcül hastalıkla ilgili korkutan tahmin! 2050 yılına kadar çoğu erkek... Haberi Görüntüle

AŞILAMADA AİLE HEKİMLERİNİN KATKISI BÜYÜK OLACAK

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaygın aşılama noktasında önemli bir tecrübeye sahip aile hekimlerinin, koronavirüse karşı yürütülen aşı kampanyasında elde edilen başarıya katkısının öneminin yadsınamayacak derecede olduğunu vurguladı.

Bakan Koca'nın aile hekimlerinin emeklerinin karşılıksız kalmaması yönündeki isteği üzerine Bakanlık yetkilileri yeni teşvik ve ödüllendirme yöntemleri üzerinde çalışma yürütüyor.

Bu teşvik ve ödüllendirme önerisi kapsamında normal aşılama programına ek olarak Kovid-19'a karşı aşılamada yoğun mesai harcayan aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları, sistemlerinde kayıtlı vatandaşların aşılanma oranı ile birimlerinde yapılan aşılama miktarına göre değerlendirilecek.

Aile hekimliklerine kayıtlı vatandaşların ülke ve il ortalamasına göre aşılanma oranlarının yanı sıra yaş gruplarına göre aşılanma başarısı, aile hekimliği çalışanları için performans değerlendirme kriteri olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading