Yandex Metrica

Apple Watch sayesinde kalbindeki sorun bulundu

Apple Watch sayesinde kalbindeki sorun bulundu

Apple Watch saati tarafından iki defa düşük kalp atış hızı uyarısı alan sağlık çalışanına kalp pili takıldı.

Sağlık

23.01.2024, 18:20

Teknolojinin insan sağlığına yönelik en olumlu etkisi sağlık alanında oluyor. Apple Watch'da son zamanlarda hayat kurtarma gibi konularda sık sık gündeme geliyor. 

Bu seferki olay ABD'nin Missouri eyaletine bağlı St. Louis şehrinde gerçekleşti. Patti Sohn isimli pratisyen hemşire kolundaki Apple Watch sayesinde kalbinde sorun olduğunu anladı. Kalp atış hızının anormal seyrettiği yönünde uyarılan Sohn, hastaneye giderek gerekli tetkikleri yaptırdı ve sonuç olarak kalbine pil takılması gerektiği ortaya çıktı. 

Yağ değil adeta ilaç! Kalbi koruyor, felci önlüyor, cildi güzelleştiriyor! Her gün yarım çorba kaşığı içen uzun yaşıyor Yağ değil adeta ilaç! Kalbi koruyor, felci önlüyor, cildi güzelleştiriyor!... Haberi Görüntüle

4 GÜN ARAYLA UYARDI

Aktif bir çalışma hayatına sahip Sohn, en az 5 gün çalışıyor. Bir gün evinde otururken Apple Watch'ında kalp atış hızıyla alakalı uyarı aldığını gören Sohn hastanenin yolunu tuttu. 

Yetişkin insanlarda dakikada 60 ila 100 arasında atması gereken kalbin Sohn'da 40'a kadar düştüğünü Apple Watch bildirmişti. Hastanede kalp atışını izleyen tıbbi bir cihaz takılan Sohn eve döndükten sonra normale dönmüştü. 

Fakat saat 4 gün sonra tekrar uyarı vermeye başladı. Kalp atışları yine anormal derecede yavaşlayan Sohn, bir kez daha hastaneye gitti. Burada yapılan ayrıntılı tetkikler sonucunda kalp piline ihtiyaç duyduğunu anlayan Sohn ameliyat olarak sağlığına kavuştu. 

Patti Sohn, Apple Watch akıllı saati kendisine oğlunun anneler gününde hediye ettiğini söyledi. Oğluna minnettar olduğunu dile getiren Sohn, “Bunun tıbbi bir cihaz olmadığını biliyorum. Ama beni kalp atış hızım konusunda uyararak hayatımı kurtardığına gerçekten inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading