Yandex Metrica

Anne baba olmaya gerçekten hazır mısınız? Çiftler bebek sahibi olmadan önce çok yönlü değerlendirme yapmalı!

Anne baba olmaya gerçekten hazır mısınız? Çiftler bebek sahibi olmadan önce çok yönlü değerlendirme yapmalı!

Hamilelik bir kadının yaşayabileceği en önemli duygulardan biri. Bunun için hem fiziki hem de psikolojik olarak hazır hissetmek gerekiyor. Çift, çocuk sahibi olmaya karar vermişse çok yönlü bir değerlendirme yapmalı. Anne ve baba adayının hem psikolojik hem de maddi hazırlıkla ilgili durum analizi yapması isabetli olacaktır.

Sağlık

29.04.2024, 14:53

Hamileliğe hazırlık nasıl olur? Psikolojik olarak hazırlık nasıl yapılır? Hamilelikte maddi masraflar neler? Eşiniz baba olmaya hazır mı? İşte cevaplar...

Gençler bekarken "ne zaman evleneceksin?", evlendikteen sonra da "ne zaman çocuk doğuracaksın?"  gibi sorularla muhatap oluyor. Ancak çocuk shibi olmak çevre baskısıyla olabilecek bir durum değil. Gerek bedensel gerek ruhsal bir çok değişiklik yaşayacak olan kadın için öncelikle hazır olup olmadığı gerçekten önemli.

Böyle bir karara varıldığında hayatınızın geri dönülemez biçimde değişeceğini bilmelisiniz. Çocuk sahibi olmaya karar vermek gelip geçici bir heves değildir ve ‘hevesimi aldım, tamam artık’ deme şansınız da yok.

Artık doya doya ekmek yiyeceksiniz! Kilo aldırmıyor, aksine zayıflatıyor! Artık doya doya ekmek yiyeceksiniz! Kilo aldırmıyor, aksine zayıflatıyor! Haberi Görüntüle

PSİKOLOJİNİZ HAMİLELİĞE HAZIR MI?

Bir kadın hamiliği önce kalpten ister. Bu istek çocuk sahibi olmak için en önemli koşuldur. Psikolojik olarak çocukla ilgili sorumluluklara hazır olabilmek ve bu bilince sahip olmak ise ikinci koşul. Çocuk sahibi olmak arkadaşınızın kucağında ya da yolda bebek arabasında gördüğünüz çocuğu sevmekle aynı şey değil.

Gebelik için vücudun hazır olması da gerekiyor. Öncelikle yaş durumu önemli .Hamilelik ne çok erken ne de çok geç olmamalı. Erken yaştaki hamileliklerde annenin ve bebeğin hayatını etkileyebilecek ciddi riskler var. Geç yaştaki hamileliklerde ise özellikle bebekte zeka ve doğumsal sakatlıklar açısından büyük riskler bulunuyor.

Libidonuz tavan yapacak! Antrenör Sofia Perdiki cinsel isteği artıran egzersizleri açıkladı Libidonuz tavan yapacak! Antrenör Sofia Perdiki cinsel isteği artıran egzersizleri... Haberi Görüntüle

VÜCUT SAĞLIĞINIZ HAMİLELİĞE UYGUN MU?

Vücudun hormonal yapısı hamileliğe uygun mu bunu da bilmek gerek. Pek çok kadın hormonal yapısındaki sorunlar erken fark edilemediği için çocuk sahibi olamamakta ya da ciddi sorunlar yaşıyor.

Psikolojik olarak tedavi görüyorsanız ya da ilaç kullanıyorsanız bu konuda da mutlaka doktorunuzla işbirliği içinde olmalısınız. Hamilelikten önce beslenmenize dikkat etmelisiniz. Sağlıklı ve doğal gıdaları tüketmeye özen göstermeniz çok önemli faydalar sağlar. Eğer kullanıyorsanız alkolü ve sigarayı bırakmanız hem bebek için hem de sizin için olmazsa olmaz koşullardan.

Çocuğun neden yandığına inanamayacaksınız! Uzmanlar aileleri uyarıyor Çocuğun neden yandığına inanamayacaksınız! Uzmanlar aileleri uyarıyor Haberi Görüntüle

BABA ADAYI BUNA HAZIR MI?

Çocuk sahibi olmayı eşlerin ikisinin de istemesi gerekir. Erkek babalığa hazır değilse ve çocuk sahibi olmayı düşünmüyorsa ciddi olarak tepki gösterebilir. Kadın ve erkeğin aynı biçimde istemeleri ve karşılaşabilecekleri zorlukları iyi hesaplamaları gerekir.

Beyaz ekmeği işte bundan dolayı yememelisiniz! Çok kritik bir hastalığa zemin hazırlıyor Beyaz ekmeği işte bundan dolayı yememelisiniz! Çok kritik bir hastalığa... Haberi Görüntüle

HAYAT TARZINIZ ÇOCUK FİKRİNE UYGUN MU?

Hayat tarzı bir çocuğu yetiştirmeye uygun mu sorusu da çiftler tarafından sorgulanmalı. Yoğun iş temposu olan bir çift için çocuk sahibi olduktan sonra durum çok zorlaşır. Özellikle anne sevgisi ve ilgisini arayan çocuk, bakıcıların elinde büyüyorsa bu durumdan en çok etkilenen çocuk olur.

Sıcak hava organlara hasar veriyor! Uzmanlar alınması gereken önlemleri sıraladı Sıcak hava organlara hasar veriyor! Uzmanlar alınması gereken önlemleri sıraladı Haberi Görüntüle

MADDİ İMKANLAR BEBEĞE YETERLİ Mİ?

Masraflar hamile kalmaya karar vermenizle birlikte başlıyor. Yapılacak tahliller, bir sorun varsa çözüm amacıyla yapılacak tedavi giderleri, hamilelikle birlikte doktor ve tahlil bedelleri, bebek için gerekli olan malzemeler için yapılacak masraflar, doğum giderleri, doğumdan sonra hem annenin hem de bebeğin kontrolleri ve aşılara ödenen bedeller ve çocuğun tüm yaşamı boyunca getireceği maddi yükümlülükler kalem kalem göz önünde bulundurulmalı.

Bütün bunlar düşünüldüğünde çocuk sahibi olmanın aslında maddi ve manevi olarak ne büyük bir sorumluluk olduğu daha iyi anlaşılabilir. Bizler yetişkin insanlar olarak istediklerimizi erteleyebilme yetisine sahip insanlarız ama bir çocuk için aynı şeyi söyleyebilmek mümkün değildir. Özellikle zorunlu ve temel ihtiyaçları karşılayabilecek imkanlara sahip olmadan çocuk sahibi olmak büyük bir yanlış.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading