Yandex Metrica

Alzheimer erken teşhis edilebilecek! Hem de belirtiler başlamadan 10 yıl önce

Durdurulamayan, tedavi edilemeyen ve ölümcül olan Alzheimer, kanserden sonra en korkulan hastalıklardan. Hafıza kaybı ve kişilik değişimlerine neden olan Alzheimer'ı erken tespit etmek ise mümkün değil. Ancak İsveç'te yapılan çalışma, basit bir kan testi ile hastalığın semptomlar başlamadan 10 yıl evvel tespit edilebileceğini ortaya koyuyor.

Sağlık

29.04.2024, 22:29

Alzheimer, en yaygın bunama türlerinden biri. İlerleyici bir özelliğe sahip olan hastalık ne yazık ki zamanla daha da kötüleşiyor. İlk işareti hafıza sorunları olan Alzheimer ilerleyen dönemlerde kişilik değişiklikleri, kafa karışıklığı ve oryantasyon bozukluğu gibi belirtilerle kendisini gösteriyor.

Tüm belirtiler oldukça ciddi olmasına rağmen, bunlar ortaya çıkmadan önce bir kişinin Alzhiemer hastalığına yakalanıp yakalanmayacağını bilmek ise mümkün değil. Ancak araştırmacılar, birinin hastalık için risk altında olup olmadığını belirlemenin bir yolunu bulduklarına inanıyor.

Kendisi küçük ama etkisi büyük! Kan şekerini dengeliyor, hafızayı geliştiriyor! Her gün yiyenler zayıflıyor Kendisi küçük ama etkisi büyük! Kan şekerini dengeliyor, hafızayı geliştiriyor!... Haberi Görüntüle

KANDAKİ BİR TÜR ŞEKER HASTALIKLA İLİŞKİLİ

İsveçli ekip, kandaki bir tür şeker molekülünün, şiddetli demansın gelişiminde kritik bir rol oynayan bir protein olan tau seviyesiyle ilişkili olduğunu keşfetti. 

Araştırma kapsamında İsveç Ulusal Yaşlanma ve Bakım Çalışması'ndan  233 katılımcı kaydedildi. Katılımcılardan 2001-2004 yılları arasında kan örnekleri alındı. Denekler hafıza kaybı ve demans varlığı gibi faktörler açısından düzenli olarak izlendi. Takipler her üç ila altı yılda bir yapıldı ve 17 yıl boyunca devam etti. 

Tatiliniz zehir olmasın! Bu hastalıkların sebebi havuz suyu! Ateş, ağrı ve bulantıya yol açıyor Tatiliniz zehir olmasın! Bu hastalıkların sebebi havuz suyu! Ateş, ağrı... Haberi Görüntüle

Aşırı terleme deyip geçmeyin! Altında ciddi hastalıklar yatıyor! Bu belirtilere dikkat! Aşırı terleme deyip geçmeyin! Altında ciddi hastalıklar yatıyor! Bu belirtilere... Haberi Görüntüle

HASTALIK GELİŞİRKEN GLİKAN SEVİYESİ ERKEN DEĞİŞİYOR

Çalışmada, hastalığın gelişimi sırasında kandaki glikan seviyelerinin erken değiştiği görüldü. Ekip bu durumun, sadece bir kan ve hafıza testi ile Alzheimer hastalığı riskinin tahmin edebileceği anlamına geldiğini belirtiyor. 

Tatiliniz zehir olmasın! Bu hastalıkların sebebi havuz suyu! Ateş, ağrı ve bulantıya yol açıyor Tatiliniz zehir olmasın! Bu hastalıkların sebebi havuz suyu! Ateş, ağrı... Haberi Görüntüle

KAN TESTİ OLDUKÇA EKONOMİK

Ayrıca kan testi, Alzheimer hastalığını hafıza kaybı gibi semptomlardan neredeyse on yıl önce yüzde 80'lik bir güvenilirlikle tahmin etmek için kullanılabilecek. Kanda Alzheimer için biyobelirteçler bulmak, çok uygun maliyetli. Karşılaştırma yapmak gerekirse, beyin omurilik sıvısından numune almak daha zor ve beyin görüntülemesi pahalı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading