Yandex Metrica

Adet kanaması neden azalır? Kullanılan ilaçlar, hormon bozuklukları ve psikolojik faktörler kanama miktarını etkileyebiliyor!

Adet kanaması neden azalır? Kullanılan ilaçlar, hormon bozuklukları ve psikolojik faktörler kanama miktarını etkileyebiliyor!

Kadınların her ay yaşadığı adet kanamasının miktarı bazı sebeplerden dolayı değişkenlik gösterebilir. İlaçlar, hormonlar, aşırı egzersiz yapmak ve psikolojik sorunlar bu dönemdeki kanamalar üzerinde çok büyük etkiye sahip... İşte regl miktarını etkileyen diğer nedenler...

Sağlık

23.01.2024, 19:38

Regl kanaması miktarı neden değişir? Regl kanamalarının azalma nedenleri nelerdir? İşte cevaplar...

Kadınlarda yumurtlama döngüsü mucizevi bir etkiye sahip. Yumurtlama olup olmamasına bağlı olarak yaşanan regl ise birçok faktörden etkilenen periyodik bir kanama. Ve bu kanamanın miktarında bir standart yok. Hastalıklardan, kullanılan ilaçlara, spordan egzersize kadar birçok etken kanama miktarı üzerinde bir güce sahip.

Çocuk Gelişim Uzmanı Emine Ergün anne babaları uyardı: Oğlunuz pembeyi seviyorsa... Çocuk Gelişim Uzmanı Emine Ergün anne babaları uyardı: Oğlunuz pembeyi... Haberi Görüntüle

HORMONLARI OLUMSUZ ETKİLEYEN İLAÇLAR KANAMAYI AZALTIR

İlk olarak bu döngü üzerinde ilaçların etkisinden bahsetmek lazım. Östrojen ve progesteron, adet görmeyi sağlayan iki ayrı hormon. Bunların salgılanmasını olumsuz yönde etkileyecek ilaçlar kullanıldığında, adet döneminde az kan gelmesi muhtemel.

Yaz aylarında bunu içen buz gibi oluyor! Sağlığa olan faydaları şaşırtıyor Yaz aylarında bunu içen buz gibi oluyor! Sağlığa olan faydaları... Haberi Görüntüle

TİROİD HORMONU DÜŞÜKLÜĞÜ REGL ÜZERİNDE ETKİLİ

Hipofiz bezi ve tiroid bezi bozuklukları da adet kanamasının az gelmesinin başlıca nedenlerinden biridir. Yine tiroid hormonu düşüklüğü, yüksek prolaktin hormonu, yüksek insülin ve yüksek androjen gibi hormon dengesizlikleri adetin az gelmesine neden olabilir.

Cinsellikle ilgili doğru bilinen 6 yanlış! Jinekolog Olga Ulankina açıkladı: Adet döneminde... Cinsellikle ilgili doğru bilinen 6 yanlış! Jinekolog Olga Ulankina açıkladı:... Haberi Görüntüle

KARACİĞER VE BÖBREK RAHATSIZLIKLARINA DİKKAT!

Hormonların salgılanmasında büyük bir etkiye sahip olan karaciğer ve böbreklerdeki rahatsızlıklar da adet kanamasının az gelmesine sebep olabilir. Yine polip, miyom, polikistik over, adenomiyozis gibi hastalıklar adet kanamasını olumsuz etkiler. Eğer bir kadında polikistik over varsa, düzensiz yumurtlama ve dolayısı ile düzensiz adet döngüsü oluşur.

Vegan beslenme sağlık için yetersiz bulundu! Araştırma sonucu şaşırtıyor Vegan beslenme sağlık için yetersiz bulundu! Araştırma sonucu şaşırtıyor Haberi Görüntüle

VÜCUT YAĞI DÜŞÜK OLAN KADINLARDA KANAMA AZALIYOR

Kadınlarda vücut yağı düşüklüğü adet olamamaya ve adet kanamasının az olmasına yol açarken stres de östrojen ve progesteron hormonlarının düzgün salgılanmamasına neden olur. Bu da adet döneminde az kan gelmesi anlamına gelir.

Kulaklıklardaki gizli tehlike! Gençler risk grubunda! Araştırmada ortaya çıktı Kulaklıklardaki gizli tehlike! Gençler risk grubunda! Araştırmada ortaya çıktı Haberi Görüntüle

ÇEVRESEL FAKTÖRLERİN ETKİSİ BÜYÜK

Hava değişikliği, rakım değişikliği gibi dış faktörler de adet düzensizliklerine ve adet kanamasının az olmasına neden olabilir.
Uzun saatler egzersiz yapmak da ani kilo kaybına yol açması dolayısıyla kanama miktarını azaltır. 

Adet kanaması, genel olarak 2 ila 7 gün arasında sürer. Bu kanamalar 2 veya daha az gün sürüyorsa ve ped çok fazla kirlenmiyorsa hipomenore adı verilen bir durumdan bahsedilebilir. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalındığında bir uzmandan yardım almak gerekir.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading