Yandex Metrica

Tayyar-Özlem Öz çifti sessizliğini bozdu! Kendi kendime açıklama yapmam demişti: Avukatları konuştu 

Tayyar-Özlem Öz çifti sessizliğini bozdu! Kendi kendime açıklama yapmam demişti: Avukatları konuştu 

Lüks hayatlarını ve pahalı harcamalarını sosyal medyadan takipçileriyle paylaşan Özlem ve Tayyar Öz çifti hakkında, 5 farklı suçtan soruşturma başlatıldı ve yurt dışı yasağı getirildi. Soruşturmanın ardından sessizliğini bozan Öz çifti, avukatları aracılığıyla açıklama yaptı. İddiaları kesin bir dille reddeden çiftin Çiftin avukatları Serhat Çetin, müvekkillerinin herhangi bir çekincesi olmadığını söyleyerek, soruşturma makamlarının ilk davetinde istenen tüm evrakları sunabileceklerini belirtti.

Magazin

23.01.2024, 21:46

Dilan ve Engin Polat çiftinin tutuklanmasının ardından, gözler güzellik merkezi işletmesi olan, e-ticaret ile uğraşan ve lüks hayatlarını sosyal medyada yayınlanan diğer fenomenlere çevrildi. Bunlardan biri de Özlem Altınok Öz ve Tayyar Öz çifti oldu. 

Öz çiftine; 'Resmi Belgede sahtecilik', 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma', 'Malvarlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek' ve 'Vergi usul Kanununa muhalefet' suçlamalarıyla soruşturma başlatılırken; yurt dışına çıkış yasağı getirildiği öğrenildi.

Soruşturmanın ardından sessizliğini bozan çift, avukatları aracılığıyla açıklama yaptı. Öz çifti, yaptıkları açıklamada; haklarında çıkan iddiaları kesin bir dille reddetti. 

'SPEKÜLATİF HABER İÇERİKLERİNİN TAMAMINI REDDEDİYORUZ'

Çiftin avukatları Serhat Çetin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Müvekkiller, Tayyar Taylan ÖZ ve Özlem Altınok Öz ile alakalı bir kısım medya organlarında haber konusu olan soruşturmadan, dün akşam saatleri itibarı ile haberdar olduk. Konu ile alakalı spekülatif haber içeriklerinin tamamını reddediyoruz. Müvekkiller yaratılmaya çalışılan algının aksine, resmi ticari firmalarına ait ürünlerinin satışını, ülkenin en meşhur alışveriş platformları üzerinden "e-fatura" sistemi ile yapmakta, sosyal medya işbirliğinden doğan kazançlarını da aynı şekilde kurumsal şirketlerden fatura karşılığı elde etmektedirler.

'MAL VARLIKLARI ABARTILARAK KARALANMALARI ADİL DEĞİLDİR'

Avukat Çetin; çekilen videoların eğlence ve izlenme sayısını artırma maksatlı paylaşıldığını söyleyerek; "Müvekkillerin sahip olduğu mal varlıklarının maddi değeri birkaç kat abartılarak karalanmaları adil değildir. Bunu yapanların asıl maksatlarının; kamuoyunda infial yaratmak ve soruşturma makamları nezdinde gözaltı - tutuklama baskısı oluşturmak olduğu herkesçe bilinmektedir. Ve fakat bu dosyada adı geçenlerden birinin "1-2 ve 6 yaşlarında üç çocuk annesi olan hamile bir kadın" olduğu ele alındığında, bu konu hakkında yazıp çizecek herkesi asgari standartta da olsa erdemli davranmaya davet ediyoruz." dedi. 

'EVRAKLARI MAKAMLARIN İLK DAVETİNDE SUNACAĞIZ'

Müvekkillerin ticari hayatına dair resmi kayıt ve evrakları, soruşturma makamlarının ilk davetinde sunacağımızı, müvekkillerin soruşturma işlemlerinden kaçmalarını ya da saklanmalarını gerektirir hiçbir çekincelerinin olmadığını, resmi ikametgahlarında yaşantılarına devam ettiklerini, soruşturma işlemlerinde yetkili makamlara her türlü kolaylığın ve enformasyonun sağlanacağını şimdiden kamuoyuna ilan ediyoruz. Son olarak Masumiyet Karinesi'ni hiçe sayarak, herkesçe malum şahsi menfaatleri doğrultusunda müvekkilleri medya önünde karalayanlar, ticari zararlarına sebep olanlar ve aile huzurunu kaçıranlar hakkında hukuki - cezai her türlü başvurunun gerçekleştirileceğini de belirtmek istiyoruz."


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading