Yandex Metrica

Şarkıcı Çelik kimdir, kaç yaşında ve nereli? Çelik'in soyadı ne?

Şarkıcı Çelik kimdir, kaç yaşında ve nereli? Çelik'in soyadı ne?

Afganistanlı şarkıcıya verdiği cevapla gündeme gelen şarkıcı Çelik kimdir, kaç yaşında ve nereli? Şarkıcı Çelik'in soyadı ne? Afganistanlı meslektaşına ne dedi? İşte detaylar...

Magazin

30.04.2024, 15:27

Tam adı Çelik Erişçi olan ünlü şarkıcı 5 Mayıs 1966 yılında İstanbul'da doğdu. Başarılı bir öğrenim hayatının ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi’ne başladı ve buradaki öğrenimini tamamladı. Daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikîsi Devlet Konservatuarı'nda müzik ile tanıştı.

ÇELİK'İN ŞARKILARI NELER?

1991 Yılında Çelik, Ercan Saatçi ve İzel Çeliköz biraraya gelerek "İzel, Çelik, Ercan" adını verdikleri grupla "Özledim" isimli bir albüme imza attılar. Daha sonra Çelik, kariyerine tek başına devam etmeye karar verdi. Gruptan ayrılmasıyla beraber solo albümünün çalışmalarına başladı. 1994 Yılına gelindiğinde Çelik, "Ateşteyim" isimli ilk albümünü çıkardı. Müzikseverler tarafından büyük ilgi gören albümde 11 şarkı yer aldı ve başta "Ateşteyim", "Güle Güle", "Meyhaneci" olmak üzere birçok parçası hit haline geldi.

Sanatçı, kısa bir ara verdikten sonra 1995’te ikinci albümü "Benimle Kal" ile başarısını devam ettirdi. Bir önceki albümünde olduğu gibi "Benimle Kal"daki tüm şarkıların da söz ve müziğini yazan ve düzenlemeler yapan kendisiydi. Daha sonra bir "klasik" haline gelen "Hercai" adlı şarkısı, 1995 Kral TV Video Müzik Ödülleri’nde ‘En İyi Beste’ ödülünü Çelik'e kazandırdı. "Sevemem" adlı parçasıyla Makedonya’da ödül aldı. Erişçi, bu albümde yer verdiği "Atam" adlı şarkısıyla başlayarak Mustafa Kemal Atatürk'e ithaf ettiği şarkılar bir gelenek halini aldı.

1996 Yılında çıkardığı "Yaman Sevda" albümü, diğerlerinden farklı olarak rock müziğe daha yakın olmasıyla göze çarptı. Bu albümde Şebnem Ferah, Gür Akad gibi alanında usta sanatçıların eşlik ettiği on parça yer aldı.

1997 Yılına gelindiğinde Çelik, bir süre çalışmasının ardından "Sevdan Gözümün Bebeği" albümünü sevenleriyle buluşturdu. Akdeniz müziğine yakın olan "Ayrılık Deme Bana", "Sevdan Gözümün Bebeği" gibi parçalarla aşk, özlem, ayrılık gibi duyguları ön plana çıkardı.

1998 Yılı Çelik için her anlamda bir yenilenme yılıydı. Hem görüntüsü hem de "O’nu Düşünürken" adlı yeni çalışmasındaki müzikal yaklaşımıyla daha olgun bir duruş sergiledi. "Veda Etmem" isimli slow parçasıyla çıkış yapan albüm, sanatçının en olgun çalışması olarak yorumlandı.

Çelik, 2000 yılında çıkardığı "Unutamam" adlı albümünde Erkin Koray'ın "Öyle Bir Geçer Zaman Ki" şarkısını yepyeni bir versiyon olarak sevenlerine sundu. Çelik Erişçi bu albümünde ilk kez, cover bir parçaya yer verdi. "Nothing Hill" filminin müziği, "Aint No Sunshine", Çelik'in yazdığı sözler ve yorumuyla yeni albümde yer aldı. Ünlü şarkıcı bu albümünden sonra çıkardığı "Sekizinci" albümünde de Fikret Kızılok'un Türk pop müziğinin klasikleri arasında yerini alan "Bu Kalp Seni Unutur mu?" isimli şarkısını düzenlenmiş ve kendisi tarafından yorumlanmış haliyle sevenleriyle buluşturdu.

Çelik Erişçi, 2002 yılında evlendiği Buket Saygı ile 2005 yılında yollarını ayırdı. Eski manken Buket Saygı ile Çelik Erişçi'nin Atilla Ata adında bir erkek çocuğu var.

ÇELİK'TEN AFGANİSTANLI ŞARKICI ARYANA SAYEED'E CEVAP

Afganistan hükumetinin değişmesiyle Türkiye'ye sığınan Aryana Sayeed, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıla ''Eve ulaştıktan sonra aklım ve hislerim güvensiz ve şoke edici dünyadan normale döndü. Size anlatacak çok hikayem var.'' demişti. Ünlü şarkıcı Çelik Afganistanlı şarkıcıyı paylaşarak, ''Ah be güzelim bizde senin gibi ne hikayeler var'' dedi. Çelik'in bu cevabı gündem oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading