Yandex Metrica

Help Turkey kampanyasına tepki gösteren ünlülere linç

Help Turkey kampanyasına tepki gösteren ünlülere linç

Türkiye orman yangınlarıyla mücadele ederken, sosyal medyada Türkiye'nin bu mücadelede 'aciz olduğu' algısını yaymak amacıyla "Help Turkey" kampanyası başlatıldı. Kampanyaya Şehrazat, Nilüfer, Nilgün Belgün, Mehmet Ali Erbil gibi ünlü isimler tepki gösterdi. Kampanyanın yayılmasına destek olan ünlüler ve sosyal medya kullanıcıları ise tepki gösteren isimlere karşı linç başlattı.

Magazin

01.04.2024, 17:24

Türkiye'nin dört bir yanında çıkan orman yangınları herkesi üzerken, sosyal medyada "Help Turkey" etiketiyle bir manipülasyon başlatıldı. Türkiye'nin yangınları söndürmekte başarısız olduğu algısını yaymak isteyenler, Türkiye'ye yardım için kampanya başlattı. 

Sanat dünyasından isimlerin de katıldığı sözde yardım kampanyası kısa süre içinde milyonlarca kişi tarafından paylaşıldı. "Global Call" başlıklı çağrıda Türkiye'de 60 noktada yangın olduğu iddia ediliyordu ancak o sıralar sadece 7 yangın sürüyordu.

"DEVLETİMİZ DİMDİK AYAKTADIR"

Dünya gündeminde geniş yankı bulan çağrıya ilk tepki İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan geldi. Altun, "Sözde yardım kampanyası ideolojik saiklerle, devletimizi aciz göstermek, devlet-millet birlikteliğimizi zayıflatmak amacıyla başlatılmıştır. Türkiyemiz güçlüdür. Devletimiz dimdik ayaktadır." açıklamasında bulundu.

ÜNLÜLERDEN KAMPANYAYA TEPKİ

Yardım çağrılarının devam etmesi üzerine Nilüfer, Şehrazat, Nilgün Belgün ve Mehmet Ali Erbil'den tepki paylaşımı geldi. Nilüfer, Kim tarafından başlatıldığı belli olmayan ve sahte hesaplar tarafından bir anda gündeme getirilen kampanyaya şarkıcı Nilüfer tepki gösterdi. "Benim içime sinmedi paylaşmadım. Bunu yapacaksa diplomatik yollarla devlet yapmalıdır diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"BAŞIMIZDA DEVLETİMİZ VAR"

Ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda "Kimseye ihtiyacımız yok, başımızda devletimiz var." dedi.

Help Turkey kampanyası

DEVLETİ DESTEKLEYENLERE TAHAMMÜLLERİ YOK

Ünlü besteci ve söz yazarı Şehrazat da Türkiye'yi aciz göstermek amaçlı yürütülen manipülasyona tepki gösteren ünlüler arasındaydı. "Ağrıma gitti bu yurtdışı yardım çağrısı. O yardım çağrısını paylaşmayacağım." diyerek rahatsızlığını dile getirdi.

Sanatçı Nilgün Belgün de sosyal medyada Türkiye'nin yangınla mücadelede yetersiz kaldığını söyleyenlere tepki gösterdi.

Ancak algı oluşturmak için başlatılan kampanyaya karşı çıkarak devlete desteğini bildiren ünlü isimlere mahalle baskısı ve linç girişimi başlatıldı.

"SİZ NE ANLARSINIZ VATAN ONURUNU KORUMAKTAN!"

Şehrazat, kendisine tepki gösteren oyuncu Farah Zeynep Abdullah'a çok sert bir yanıt verdi. Ünlü söz yazarı, "Hayvanlar, doğa perişan.. onur için yaşamak ne alaka" diyen Farah Zeynep'e "Siz ne anlarsınız vatanın onurunu korumaktan. Siz kim bana bunu yazmak kim?" şeklinde cevap verdi.

Ünlülerin mahalle baskısının yanı sıra sosyal medyada fenomen hesaplar da linç kampanyası başlattı. Hesaplar, Nilgün Belgün, Nilüfer ve Şehrazat ile ilgili paylaşım yapmama kararı aldıklarını bildirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading