Yandex Metrica

Hadise'nin sevgilisi Mehmet Dinçerler'e kötü haber! Borcu 130 milyon lirayı aştı, konkordato talebi reddedildi

Hadise'nin sevgilisi Mehmet Dinçerler'e kötü haber! Borcu 130 milyon lirayı aştı, konkordato talebi reddedildi

Hadise ile yaşadığı aşkla sıkça adından söz ettiren Mehmet Dinçerler bu kez borçlarıyla gündeme geldi. İş insanının şirketi için konkordato kararı verilmişti. Ancak alacaklıların itirazı üzerine karar kaldırıldı.

Magazin

16.05.2024, 09:55

Ünlü şarkıcı Hadise ile yaşadığı aşkla magazin gündeminde kendisine yer bulan iş insanı Mehmet Dinçerler, şu sıralar borçlarıyla konuşuluyor. Üçü de aile şirketi olan Baklavacı Hacı Sayid Gıda AŞ, kahve zinciri Gloria Jean's markasının bağlı olduğu Grup DNC Gıda AŞ ile Rumeli Tatlıcılık Süt Ürünleri şirketi için 2019'da konkordato talebinde bulunulmuştu. Baba Burhan Dinçerler, Mehmet Dinçerler ve Muhammet Dinçerler için konkordato talebi yapılmıştı.

Kurlardaki artış, kredi faizlerindeki düşüş ile nakit akışının bozulması üç şirketin mali sıkıntıya düşmesine gerekçe gösterilmişti. Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi yargılamanın ardından üç şirketin konkordato talebini kabul ederken, ortaklar için red kararı verdi.

130 MİLYON LİRA BORÇ

Hürriyet'te yer alan habere göre, konkordato kararına aralarında bankaların da bulunduğu bazı alacaklılardan itiraz geldi. İtirazı ele alan  İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 45. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin kararını kaldırdı.

Dairenin aldığı kararla birlikte üç şirket ve ortakları hacizlere karşı korunmasız duruma geldi. Bahsi geçen şirketlerin borcu ise 130 milyon TL seviyesinde. Borçlara şirket ortaklarının da şahsi kefaleti bulunuyor. Alacaklıların ortaklara da yönelmesi bekleniyor.

DURUŞMA 27 OCAK'TA

Dinçerler ailesine ait şirketlerin avukatı Abdurrahman Bayramoğlu ise kararın ardından yaptığı açıklamada "İstinaf'ın kararı sonrası dosya yeniden Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne döndü. Mahkeme, bilirkişi raporu talep etti. Hazırlanacak rapor sonrası mahkeme bir karar verecek" diye konuştu. Duruşma için 27 Ocak'a gün verildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading