Yandex Metrica

Ebru Şallı'nın zor günü! Eşi Uğur Akkuş 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Ebru Şallı'nın zor günü! Eşi Uğur Akkuş 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş, Kuveytli iş adamlarını dolandırdığı gerekçesiyle yargılanıyordu. Akkuş, toplamda 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Magazin

25.03.2024, 13:10

Ünlü manken Ebru Şallı'nın Türkiye'de Körfez sermayesine yatırım danışmanlığı hizmeti veren eşi Uğur Akkuş'un 2011 yılında Kuveytli yatırımcıları dolandırdığı iddia ediliyordu. Akkuş'un Kuveytli iş insanlarını 20 milyon dolandırdığı iddiasıyla yargılandığı nitelikli dolandırıcılık davasında karar verildi. Akkuş, 2 kez 4 yıl 2 ay hapis cezası olmak üzere 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, Akkuş ve birlikte çalıştığı isimlerin "İstanbul Bebek ve Galata mevkilerindeki binaların yatırım yapılması, Lüleburgaz ilçesi Büyükkarıstıran mevkiindeki arsaların yatırım amaçlı satın alınması ve İzmir Çeşme’de bulunan müşterek hisseli arsanın turizm yatırımı amaçlı ortaklaşa satın alınması bahanesiyle dolandırıcılık" suçu işlediğine hükmetti.

İddianamede Aswar Şems Gayrimenkul Proje Yönetimi ve Danışmanlık şirketinin sahibi Uğur Akkuş’un da yer aldığı 7 kişi hakkında nitelikli dolandırıcılık suçundan 10 yıla kadar hapis cezaları talep edildi.

Akkuş'un Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çektirdiği fotoğrafıyla Kuveyt Emiri Şeyh El ailesinden, Meclis Başkanını ortak yatırıma ikna ettiği iddia edilmişti. Bu sayede de Kuveytli iş adamlarını 20 milyon dolar dolandırdığı öne sürülmüştü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading