Yandex Metrica

Bergen'in ailesi filmle ilgili konuştu, gerçekler ortaya çıktı

Bergen'in ailesi filmle ilgili konuştu, gerçekler ortaya çıktı

Bergen'in hayatını anlatacak olan filmin çalışmaları sürerken, şarkıcının ailesi 32 yılın ardından yaşanan gerçekleri anlattı. Aile, Bergen filminin bugüne kadar yanlış bilinenleri ortadan kaldıracağını düşünüyor.

Magazin

20.05.2024, 20:32

Eski eşi Halis Serbest tarafından önce kezzaplı saldırıya uğrayan, ardından öldürüen Bergen'in hayatı film oluyor. Geçtiğimiz günlerde şarkıcının katili Halis Serbest'in tepki çeken açıklamalarının ardından Bergen'in ailesi sessizliğini bozdu. Aile, o dönem başlarından geçenleri ve filme bakış açılarını anlattı.

"BU KADAR AŞAĞILIK OLUNMAZ"

Bergen'in ablası Hatice Vargı, Halis Serbest'in "Ailesi de Bergen'in ölümü hak ettiğini söyledi" sözleri hakkında konuştu. Vargı, "Böyle bir şeyin doğru olması mümkün mü? Kardeşimiz öldürülecek ve biz "Hak etti" diyeceğiz. Hayatı boyunca yalan söylemiş bir adam 32 yıl sonra çıkıp bizim üzerimizden kendine prim yapıyor. Bir insan bu kadar alçak, bu kadar kötü, aşağılık olamaz ama insan değil." dedi.

"HABERİ GÜNLERCE GİZLEDİK"

Bergen'in ölümü sonrası anne Sabahat Çakır'ın hayatına nasıl devam ettiğiyle ilgili soruya abla Vargı şöyle yanıt verdi:

"Haberi, annemden günlerce gizledik. Hastaneden çıktığında yeri göğü inletti annem, hâlâ o sesler kulağımda. Esas acıların kadını benim annem. Düşünsenize evladını, kızını gözünün önünde öldüren bir adam var, annemi de yaralıyor, çok korkunç ve acı değil mi?"

Kezzap atılırken annesinin Bergen'in önüne geçtiğini anlatan Vargı, "Kezzap annemin kollarına ve göğsüne gelmiş. Kurşunlandığında da uzun süre tedavi gördü. Adam, anneme; "Ölümden korkmuyor musun sen?" demiş. Annem de "Korkmuyorum" deyince "Al sana, al sana, vurdum" diye kurşunlamış." şeklinde konuştu.

"SAHTE NİKAH KIYDI"

Hatice Vargı, "Halis'in evli olduğunu ve iki çocuğu olduğunu öğrenince nasıl tepki verdi?." sorusuna şu ifadelerle yanıt verdi: 

"Çok şaşırdı, çıldırdı. Bana geldi, "Abla, bana yaptığı nikah sahteymiş. Karısı ve iki çocuğu varmış" dedi. Ben de "Sen annemi dinlemedin" dedim. Belgin kaçınca da kezzap olayı oldu zaten. Aşıktı ona, sevmişti. Ama sahte nikahı falan öğrenince bitti."

"FİLM TÜM KADINLARIN SESİ OLACAK"

Bergen'in abisi Mehmet Sarılmışer de kardeşinin nasıl katledildiğini anlattı. Konser dönüşü Bergen ve annesinin yemek yediklerini, o sırada Halis Serbest'in önlerini kestiğini aktaran Sarılmışer, "Önce annemi vuruyor, omzundan, göğsünden ve dirseğinden yaralıyor. Sonra kardeşimi sırtından vuruyor. Bu nasıl bir kin, nasıl bir öfke! Kardeşime önce annemi vurarak annemin acısını yaşatıyor, sonra sırtından vuruyor. Kardeşim benim canım ciğerimdi, o kadar çok üzüldüm ki tahmin edemezsiniz." şeklinde konuştu.

Film çıktığı zaman kadınları daha iyi korumak ve müdafaa etmek için yeni kanunlar çıkmasını umduğunu dile getiren ağabey Sarılmışer, "Filmden sonra bir şeylerin değişeceğine inanıyorum. Yurt dışında da ses getirecektir. Avrupa'da, belki de Amerika'da, belki de Avustralya'da seyredecekler kardeşimin filmini. Mine Hanım çok çaba gösterdi. Kardeşim hak ettiği değeri, önce Allah, sonra onun ve ekibinin sayesinde bulacak. Belgin tüm kadınları temsil edecek. Kadın cinayetlerini aza indirecek bir etki yaratmasını bekliyorum." ifadelerini kullandı.

"KEMİKLERİNİ SİZE BIRAKMAYACAĞIM" DEMİŞ

Şarkıcının ablası Aynur Direkçi de Halis Serbest'e mikrofon uzatılmasına tepki gösterdi. 32 yılın ardından şarkıcının hayatıyla ilgili filmin yapılmasına neden onay verdiklerini açıklayan Direkçi, "Mine Hanım, gelip bizlerle tanıştı, sıcak ve samimi davranışları bize güven verdi. Bu film sayesinde internet ve gazetelerde var olan yalan yanlış bilgilerin önüne geçilmiş olunacağını düşünerek ikna olduk." dedi.

Direkçi, Serbest'in o dönem Bergen'i öldürmeden önce geceleri arayarak "Kemiklerini size bırakmayacağım, onu öldüreceğim" dediğini anlattı. Şarkıcının mezarındaki kafesi annelerinin bu yüzden yaptırdığını kaydetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading