Yandex Metrica

Sitede Ara

Alec Baldwin'e kötü haber! Ünlü oyuncu hapis cezası alabilir

Alec Baldwin'e kötü haber! Ünlü oyuncu hapis cezası alabilir

ABD'li ünlü aktör Alec Baldwin, "Rust" filminin Ekim 2021'deki çekimleri sırasında yaşanan ölümcül kaza için “kasıtsız adam öldürme”yle suçlanacak.

Magazin

23.01.2024, 20:20

Dünyaca ünlü aktör Alec Baldwin, 21 Ekim 2021 yılında New Mexico'da "Rust" filminin çekimleri sırasında kullandığı silahla 42 yaşındaki görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne sebep olmuştu. Talihsiz olayda 48 yaşındaki yönetmen Joel Souza da omzundan yaralanmıştı.

''GERÇEK MERMİ OLDUĞUNU BİLMİYORDUM''

Alec Baldwin, tüm dünyanın konuştuğu talihsiz olayla ilgili verdiği ilk röportajda tabancada gerçek mermi olduğunu bilmediğini, yaşananlardan dolayı derin üzüntü ve pişmanlık duyduğunu, ancak suçluluk hissetmediğini söylemişti.

KASITSIZ ADAM ÖLDÜRME İLE SUÇLANACAK

ABD'li aktör Baldwin film setindeki kaza için “kasıtsız adam öldürme”yle suçlanacak. Santa Fe Bölge Savcısı Mary Carmack-Altwies tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alec Baldwin’e ve film setindeki silahlardan sorumlu Hannah Gutierrez Reed’e ölümcül kazadan dolayı "kasıtsız adam öldürme" suçlamasıyla dava açılacağı belirtildi.

SAVCILIKLA ANLAŞMA İMZALANDI

Yapılan açıklamada ayrıca, olaydan önce Alec Baldwin'e silahı veren yönetmen yardımcısı David Halls'in “ölümcül bir silahı ihmal ederek kullanmak” suçlamasını kabul etmek için savcılıkla bir anlaşma imzaladığı bilgisi paylaşıldı.

HAPİS CEZASI ALABİLİR

“Kasıtsız adam öldürme” suçlaması, sanığın yasal ama tehlikeli bir şey yaparken ihmalkar veya tedbirsiz hareket etmesi sonucu meydana gelen ölüm olayını kapsıyor. New Mexico yasalarına göre, "kasıtsız adam öldürme" suçlaması, 18 aya kadar hapis ve 5 bin dolar para cezasıyla sonuçlanabilen 4. derece suç kabul ediliyor.

Yasalar, bu suçun silahla işlenmesi durumunda zorunlu 5 yıl hapisle sonuçlanabilecek bir hükmü de içeriyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading