Yandex Metrica

iPhone'unuzu şimdi güncelleyin! 118 yeni emoji içeren iOS 17.4'ü yayınladı: Güncelleme hangi iPhone modelerinde olacak

iPhone'unuzu şimdi güncelleyin! 118 yeni emoji içeren iOS 17.4'ü yayınladı: Güncelleme hangi iPhone modelerinde olacak

Dünyanın en çok tercih edilen teknoloji markalarından Apple'ın iOS 17.4'ü piyasaya sürmesiyle iPhone kullanıcıları büyük bir güncelleme aldı. Güncelleme, iMessage güvenliğinde büyük değişiklikler, Podcast uygulaması için yükseltmeler ve 118 yeni emoji getiriyor. Peki iOS 17.4'ün içinde hangi yenilikler var? iOS 17.4'ün güncellemesinin özellikleri ne? iOS 17.4 hangi iPhone modellerini kapsıyor? Teknoloji tutkunları iOS 17.4'ü yakından takip ediyor. Peki iOS 17.4'ün içinde neler var?

Gündem

08.04.2024, 22:59

Dünya devi Apple iOS 17.4 güncellemesini hayata geçirdi. Peki iOS 17.4'ün içinde neler var? iOS 17.4 güncellemesi Message güvenliğinde büyük değişiklikler, Podcast uygulaması için yükseltmeler ve 118 yeni emojiyi içinde barındıyor. Bunların arasında bir limon, bir anka kuşu, bir kahverengi mantar, kırık bir metal zincir, sallanan iki kafa ve daha niceleri yer alıyor. Yeni emojileri kendiniz test etmek için en son iOS 17.4 güncellemesini nasıl indirebileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

Maliye'den 'Demir Yumruk' operasyonu! İki firmaya rekor ceza Maliye'den 'Demir Yumruk' operasyonu! İki firmaya rekor ceza Haberi Görüntüle

APPLE'IN YENİ EMOJİLERİ NELER?

Güncelleme, tüm onaylı emojilerin merkez bankası olan Unicode'un son sürümünden 118 yeni emojiyi getiriyor. Yeni karakterlerin büyük çoğunluğu (108), mevcut altı kişi emojisinin yeni 'yön belirten' versiyonlarıdır. Buna, bazıları baston tutanlar ve diğerleri tekerlekli sandalye kullananlar da dahil olmak üzere, çeşitli ten rengi ve cinsiyetteki, yana doğru bakan insanlar da dahildir.

Gök Vatan'da ses duyarsanız telaş yapmayın! Valilik tarih vererek uyardı: Prova uçuşları olacak Gök Vatan'da ses duyarsanız telaş yapmayın! Valilik tarih vererek uyardı:... Haberi Görüntüle

EPİC STORE UYGULAMASI

Yeni emojilere ek olarak, teknoloji devlerinin haksız avantajlarını ortadan kaldırmayı amaçlayan yeni bir yasa olan AB'nin Dijital Pazarlar Yasası'na (DMA) yanıt olarak çeşitli değişiklikler de yapılacak.  Bu yasaya göre Apple'ın, geliştiricilerin iPhone cihazları için kendi uygulama mağazalarını oluşturup başlatmalarına ve bunlar aracılığıyla uygulamalar sunmalarına izin vermesi gerekiyor. En önemlisi, popüler oyun Fortnite'ın yapımcısı Epic, bu yıl Avrupalı ​​kullanıcıların telefonlarına oyun indirmelerine olanak sağlayacak kendi Epic Store'unu açmaya hazırlanıyor. 

Belediyelerdeki 'akrabaya iş torpili' valiliklere de sıçradı! Müdürlerden biri kızını diğeri kuzenini işe aldı! Belediyelerdeki 'akrabaya iş torpili' valiliklere de sıçradı! Müdürlerden biri kızını... Haberi Görüntüle

iMESSAGE İÇİN GÜVENLİK GÜNCELLEMESİ

Güncelleme aynı zamanda uygulamaların Apple Pay ve Apple Wallet dışındaki hizmetler için iPhone'un temassız ödeme sistemini kullanmasına da olanak tanıyacak. Bu büyük değişiklikler yalnızca AB'de geçerli olacak, dolayısıyla Birleşik Krallık'taki kullanıcılar App Store'da herhangi bir değişiklik görmeyecek. Dünya çapındaki tüm kullanıcılar iMessage için büyük bir güvenlik güncellemesi alacak. iOS 17.4, kullanıcıları "Şimdi Hasat Et, Şifresini Daha Sonra Çöz" saldırılarına karşı korumak için tasarlanan PQ3 adı verilen yeni bir şifreleme sistemini tanıtıyor. Bu saldırılarda suçlular, bir gün kuantum bilişime erişim sağladıklarında kodu kırabileceklerini umarak kullanıcı verilerini topluyor.

Çiftçiler dikkat! Ziraat Odası hasat ücretlerini duyurdu Çiftçiler dikkat! Ziraat Odası hasat ücretlerini duyurdu Haberi Görüntüle

PODCAST UYGULAMASI

Bu değişikliklere ek olarak, iPhone kullanıcıları bazı ek işlevlere ve birkaç uygulamada iyileştirmelere de sahip olacak. Podcast uygulaması herhangi bir podcast'in canlı transkriptlerini İngilizce, Almanca, Fransızca veya İspanyolca olarak gösterebilecek. Kullanıcılar, podcast'teki yerlerini bulmak için transkriptte belirli bir kelimeyi veya ifadeyi arayabilir ve oradan oynatmaya başlamak için bir kelimeye dokunabilir.

Bahçeli: Ülkücü katilleri ile hesaplaşacağız Bahçeli: Ülkücü katilleri ile hesaplaşacağız Haberi Görüntüle

APPLE MUCIC UYGULAMASI GÜNCELLENİYOR

iPhone 15 ayrıca 'Pil Sağlığı' ayarları altında döngü sayısı, üretim tarihi ve pilin ilk ne zaman kullanıldığı gibi daha fazla bilgi görüntüleyebilecek. Son olarak, iOS 14.2'de sunulan müzik tanıma özelliği, kullanıcıların şarkıları doğrudan Apple Music kitaplıklarına veya çalma listelerine eklemelerine olanak tanıyacak. 

Dolandırıcılara ağır darbe! 1 Milyar Dolar'lık vurgun önlendi 127 şüpheli yakalandı Dolandırıcılara ağır darbe! 1 Milyar Dolar'lık vurgun önlendi 127 şüpheli... Haberi Görüntüle

17.4 GÜNCELLEMESİ NASIL İNDİRİLİR?

İOS 17.4 güncellemesi, iOS 17 ile aynı iPhone modeli yelpazesiyle uyumludur; iPhone X serisi telefonlardan ve ikinci nesil iPhone SE'den daha yeni olan her şey. 

Güncellemeyi indirmek için iPhone'unuzu açın ve Ayarlar uygulamasına gidin.

'Genel'i seçin ve ardından 'Yazılım Güncelleme'ye basın.

Güncellemenin kullanıma sunulması bazı bölgelerde kademeli olabilir ancak Birleşik Krallık ve ABD'deki kullanıcılar güncellemeyi indirme istemini görebilir.

Pilinizin en az yüzde 50'nin üzerinde olduğundan emin olun, aksi takdirde indirme işlemini başlatamazsınız.

Ayrıca güncelleme sırasında telefonunuzun şarjının bitmemesi için telefonunuzu şarjda bırakmanız daha iyi olabilir. 

En az 8,2 GB ücretsiz depolama alanına ihtiyacınız olacak; bu, güncelleme tarafından tüketilmeyecek ancak başlamak için gerekli.

Yerden tasarruf etmek için, 'Depolama' ayarları altında uygulamaları 'Boşaltabilirsiniz'; bu, tekrar indirmeniz gerekene kadar uygulamanın verilerini çevrimiçi olarak saklar. 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading