Yandex Metrica

Belediyelerdeki 'akrabaya iş torpili' valiliklere de sıçradı! Müdürlerden biri kızını diğeri kuzenini işe aldı!

Belediyelerdeki 'akrabaya iş torpili' valiliklere de sıçradı! Müdürlerden biri kızını diğeri kuzenini işe aldı!

Yerel seçimlerden sonra CHP'li belediyelerde eşe-dosta verilen makam koltukları furyası valilliğe de sıçradı. Antalya Valiliği bünyesindeki 2 müdürlükte 'akraba kayırması' yapıldığı iddiasıyla CİMER'e şikayet geldi. Yapılan şikayete göre, müdürlerden biri teyze kızını, diğeri öz kızını mülakatla işe aldı. CİMER'e gelen şikayet üzerine konuyla ilgili inceleme başlatıldı.

Gündem

22.05.2024, 18:01

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) şikayet edilen konuyla ilgili, Antalya Valiliği inceleme başlattı. Antalya Valiliği'nde Yatırım İzleme ve Koordinasyon Birimi Müdür Vekili Nur Pelin İnanlı'nın teyzesinin kızını, 3'üncü Strateji Müdürü Elmas İlik'in de öz kızını girdikleri mülakatla işe aldıkları iddia edildi.

Kurban saat kaça kadar kesilir, hangi saatten sonra kesilmez? Kurban saat kaça kadar kesilir, hangi saatten sonra kesilmez? Haberi Görüntüle

18 KİŞİ LİYAKATLA İŞE ALINMADI 

Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı tarafından geçen yıl 21 Ağustos'ta 2023/719647 ihale kayıt numarasıyla 30 personel işe alındı. 18 personelin liyakata göre değil de işe alım sürecini yönetenlerin yakınları olduğunu öne süren kimliği açıklanmayan kişi, durumu CİMER'e şikayet etti. 

Bakan Uraloğlu açıkladı: Bayramda YHT'lere ek sefer! Bakan Uraloğlu açıkladı: Bayramda YHT'lere ek sefer! Haberi Görüntüle

"ALINAN KİŞİLERİN İŞE GELİP GİTMEDİKLERİ ARAŞTIRILSIN"

Yatırım İzleme Müdürlüğü'nü vekaleten yürüten Nur Pelin İnanlı'nın, alınacak personeli seçmek için mülakata katıldığı bilgisinin de yer aldığı dilekçede, "Mülakata bizzat katılarak kendi öz teyzesinin kızı Betül Duran'ı işe başlatmasının etik olup olmadığının değerlendirilmesi, Betül Duran'ın Nur Pelin İnanlı'nın yanında işe başlatılıp başlatılmadığının araştırılması, 3'üncü Strateji Müdürü Elmas İlik'in kendi kızı Büşra Aydın'ı işe aldığı ve kızını da kendi müdürlüğünde göreve başlattığı bilinmekte olup, ayrıca kurumun güvenlik giriş kamera kayıtlarından da görüleceği üzere işe gelip gitmediklerinin araştırılmasına" ifadeleri yer aldı.

Trafikte hava atan Survivor yarışmacılarının çakarlı araç paylaşımına af yok! Ceza kesildi Trafikte hava atan Survivor yarışmacılarının çakarlı araç paylaşımına af yok!... Haberi Görüntüle

"ÖZ KIZIDIR, İŞE ALAN KİŞİLERLE BAĞI ARAŞTIRILSIN"

Ayrıca işe alınan Başar Çakır'ın da 18 kişi içerisinde bulunduğu ve alım niteliklerinin hiçbirini taşımadığına vurgu yapılan dilekçede, Çakır'ın da işe alım yapan yetkililerle bağının araştırılması istendi.

Sokakları tehdit eden sorunun çözümü yaklaştı! AK Parti'den başıboş sokak köpekleriyle ilgili açıklama! Sokakları tehdit eden sorunun çözümü yaklaştı! AK Parti'den başıboş sokak... Haberi Görüntüle

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI HAREKETE GEÇTİ

Şikayet dilekçesinin ulaştığı İçişleri Bakanlığı, CİMER başvurusunun incelenmesi için harekete geçti. İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü Nedim Akmeşe, dilekçeyi Antalya Valiliği'ne göndererek incelenmesini istedi. Valilik, İnceleme başlattı.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading