Yandex Metrica

Dünya seferber oldu: Hangi ülke, ne gönderdi?

Dünya seferber oldu: Hangi ülke, ne gönderdi?

Dünya Türkiye'nin acısını paylaşmak için seferber oldu. Onlarca ülke ve birçok uluslararası örgüt aram kurtarma ekibi ve destek için ekiplerini harekete geçirdi. Dünyadaki Türkiye seferberliğine hangi ülke, nasıl destek verdi? İşte yardım bilançosu...

Gündem

23.01.2024, 20:24

Kahramanmaraş merkezli, tam 10 ili yıkan deprem felaketi sonrası tüm dünya Türkiye için seferber oldu. 

Depremin hemen ardından pekçok ülkeden taziye ve dayanışma mesajları geldi. Ülkeler yardım göndermeye hazır olduklarını duyurdu.  Azerbaycan, ABD, Avrupa Birliği ülkeleri, Çin, Rusya, Ukrayna, İsrail, Japonya, Arap ülkeleri yoğun destek verdi. 

Threads Türkiye'de ne zaman kapanacak? Threads kapanırsa instagram silinir mi? Threads Türkiye'de ne zaman kapanacak? Threads kapanırsa instagram silinir mi? Haberi Görüntüle

İLK DESTEK AZERBAYCAN'DAN

Depremin ardından ilk uluslararası yardım Azerbaycan'dan geldi. Bakü yönetimi, Türkiye'ye yardım için personel gönderileceğini duyurdu. Sivil Savunma Birlikleri hazır hale getirildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in talimatı üzerine, Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı’na bağlı 370 kişilik arama kurtarma ekibi Türkiye’ye gitmek üzere Bakü’den yola çıktı.

Azerbaycan ekibi

Arka Sokaklar Mesut komiser yaşıyor mu? Mesut diziye geri mi döndü? Arka Sokaklar Mesut komiser yaşıyor mu? Mesut diziye geri mi... Haberi Görüntüle

DEPREM ÜLKESİ İLK DESTEK VEREN ÜLKELERDENDİ

Depremin ardından ilk destek veren ülkelerden biri de Japonya'ydı. Japonya'nın gönderdiği 18 kişilik Uluslararası Acil Kurtarma Ekibi, İstanbul'a geldi. 

Japonya Uluslararası Acil Kurtarma Ekibi'nin 3 üyesinden oluşan bir öncü ekip ile 15 kişilik kurtarma ekibi, Adana'ya hareket etti. 

WhatsApp'a yeni özellik mi geldi 2024? WhatsApp'a gelen özellik ne? WhatsApp'a yeni özellik mi geldi 2024? WhatsApp'a gelen özellik ne? Haberi Görüntüle

ÇİN EKİP GÖNDERDİ

Çin, de destek için sivil yardım ekibini Türkiye'ye gönderdi.

Çin Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı (CIDCA) da, Pekin yönetiminin, Türkiye'ye destek için acil durum insani yardım mekanizmasını harekete geçirdiğini bildirdi. Türkiye'ye 40 milyon yuan (5,8 milyon dolar) acil durum mali yardımı sağlanacağı duyuruldu.

Çin Kızılhaçı da Türk Kızılaya 200 bin dolar acil durum insani yardımı aktaracağını duyurdu. Depremin etkilediği alanlardaki yardım çalışmalarını yakından izlediklerini belirten örgüt yetkilileri, gerektiğinde daha fazla yardım sağlamaya hazır olduklarını ifade etti.

19 Nisan İzmir'de deprem kaç saniye sürdü? İzmir'de deprem hangi ilçede oldu, merkez üssü neresi? 19 Nisan İzmir'de deprem kaç saniye sürdü? İzmir'de deprem hangi... Haberi Görüntüle

PAKİSTAN'DAN KURTARMA EKİBİ VE YARDIM MALZEMESİ

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif askeri arama ve kurtarma ekibini C-130 nakliye uçağıyla doğrudan deprem bölgesine gönderme talimatı verdi.

50 kişilik sivil arama kurtarma ekibi ve 15 tonluk yardım malzemesi, Pakistan Uluslararası Havayolları'na (PIA) ait uçakla Türkiye'ye hareket etti.

Kışlık çadır, battaniye ve diğer ürünlerin bulunduğu 7 tonluk yardım malzemesi bölgeye ulaştırılacak.

Öte yandan, 8 Şubat'tan itibaren günlük PIA uçuşlarında 15 tonluk insani yardım malzemesi ve tıbbi ekipler, İslamabad ve Lahor'dan, Türkiye ve Suriye'ye hareket edecek.

15 Nisan Adana Haluk Levent konseri saat kaçta, ne zaman başlayacak? Portakal Çiçeği Karnavalı Haluk Levent Konseri ücretli mi, bedava mı? 15 Nisan Adana Haluk Levent konseri saat kaçta, ne zaman... Haberi Görüntüle

RUSYA'DAN ARAMA KURTARMA VE SAĞLIK EKİBİ DESTEĞİ

Rusya Türkiye'de depremden etkilenen bölgelere  arama kurtarma ekipleri ve sağlık uzmanları gönderildiğini duyurdu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatı üzerine,  ekip 4 uçakla depremden etkilenen bölgelere gönderildi. Ekibin 100 kurtarma uzmanı ile 7 kinoloji grubundan oluştuğu ve gerekli ekipmanlarla donatıldığı ifade edildi. 

Ayrıca ekiplerle birlikte deprem bölgesine sahra hastanesinin de ulaştırılacağını ve bu hastanede 40 sağlık uzmanının tıbbi destek sağlayacağı duyuruldu. 

Beypazarı maden suyu içerisinde neler var? Beypazarı soda neden yasaklandı, içinde bor mu var? Beypazarı maden suyu içerisinde neler var? Beypazarı soda neden yasaklandı,... Haberi Görüntüle

ABD DE HEMEN HAREKETE GEÇTİ

Amerika Birleşik Devletleri’nin başkenti Washington'dan, depremzedeler için toplanan yardım malzemeleri, Türk Hava Yolları'nın  Washington - İstanbul seferini yapan uçakla, Dulles Uluslararası Havalimanı'ndan gönderildi.

Ayrıca ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) Yöneticisi Samantha Power, Türkiye'de meydana gelen depremlerde enkaz altında kalanlara yardım etmek üzere iki ayrı itfaiye birimine ait personeli, Afet Yardım Müdahale Ekibi (DART) olarak görevlendirdiklerini açıkladı.

13 ULUSLARARASI ÖRGÜT 'TEN DESTEK MESAJI

Depremin ilk anlarında yine NATO, Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Eşgüdüm Ofisi, Uluslararası Kızılhaç Kızılay Dernekleri Federasyonu, Dünya Sağlık Teşkilatı, Uluslararası Göç Teşkilatı, BM Çocuklara Yardım Fonu, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı, Dünya Gıda Programı, BM Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı, BM Afet Riskini Azaltma Ofisi ve Uluslararası Çalışma Teşkilatı gibi kuruluşlar da Türkiye'yle dayanışma gösterdi.

TikTok fenomeni Eva Evans öldü mü? Eva Evans neden öldü? TikTok fenomeni Eva Evans öldü mü? Eva Evans neden öldü? Haberi Görüntüle

MEKSİKA'DAN 145 KİŞİLİK EKİP

Meksika, Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador'un talimatıyla, Türkiye'ye 145 kişilik aramak ve kurtarma ekibi gönderdi.

Meksika Dışişleri Bakanlığı Avrupa Dairesi Genel Müdürü Bernardo Aguilar Calvo, havaalanındaki açıklamasında, "Türkiye'deki kardeşlerimize yardım etmek amacıyla Savunma Bakanlığına bağlı 93 eleman, Deniz Kuvvetlerinden 37 kişi, Kızılhaç personelinden 15 kişi Meksika Hava Kuvvetlerine ait bir uçağa binmek üzereyiz. Amaç, mümkün olan en yüksek sayıda insanı canlı olarak kurtarmaya çalışmaktır. Kısa zamanda Türkiye'ye varmayı umuyoruz." ifadelerine yer verdi.

2024 öğretmen ataması hangi yılın KPSS puanı ile yapılacak? KPSS 2023 puanı geçerli mi? 2024 öğretmen ataması hangi yılın KPSS puanı ile yapılacak? KPSS... Haberi Görüntüle

MACARİSTAN: ARAMA KURTARMA EKİBİ, ARAMA KÖPEKLERİ, EKİPMAN

Macaristan hükümeti, Kahramanmaraş merkezli toplam 10 ili etkileyen depremler nedeniyle Türkiye'deki uluslararası insani yardım operasyonuna destek amacıyla ekip gönderdi.

Macaristan Ulusal Afet Yönetimi Genel Müdürlüğüne bağlı 55 kişilik arama kurtarma ekibinin depremzedelere yardım etmek için Türkiye'ye geldi. 

Ekiple birlikte, arama kurtarma köpekleri ve 90 ton ekipmanın Macar Ordusuna ait uçakla Adana'ya hareket ettiği belirtildi.

Son dakika: Yüksek Seçim Kurulu'ndan Ordu kararı Son dakika: Yüksek Seçim Kurulu'ndan Ordu kararı Haberi Görüntüle

KATAR HAVA KÖPRÜSÜ KURDU

Katar ilk harekete geçen ülkelerdendi. Katar Şeyhi Temim bin Hamed Al Sani, Türkiye'ye bir hava köprüsü kurulması talimatı verdi. Hava köprüsüyle ilk olarak Uluslararası Katar Arama ve Kurtarma Grubundan bir ekip geleceği duyuruldu.

Bir meydan hastanesi, insani yardımlar ve kış şartlarıyla mücadele malzemeleri ve çadırlar getirilecek.

KKTC ekibi

Gaziantep'e havan mermisi düştü Gaziantep'e havan mermisi düştü Haberi Görüntüle

KKTC'DEN İKİ GEMİ 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) askeri birlikler, çeşitli kamu kurum kuruluşları ve vatandaşlarca verilen ilaç, serum, gıda, ısıtıcı, battaniye, kıyafet, çadır ve diğer malzemeleri taşıyan 2 gemi Türkiye'ye hareket etti.

Gönyeli, Girne ve Çatalköy belediyelerince hazırlanan yardım malzemeleri belediye başkanlarının nezaretinde Girne Limanı'na getirilerek gemiye yüklendi. Yardım malzemelerini taşıyan gemi, Girne'den Mersin'in Taşucu Limanı'na doğru yola çıktı.

Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği, Gazimağusa Başkonsolosluğu ve 4’üncü Piyade Alay Komutanlığı desteği ile toplanan yardımları taşıyan tırlar gemiye yüklenerek Gazimağusa Limanı’ndan Mersin'e gönderildi. Yetkililer KKTC'den 2 gemiyle 200 tona yakın insani yardımın ilk etapta Türkiye'ye gönderildiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mehmet Şimşek arasında kriz mi var, neden? Açıklama geldi mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mehmet Şimşek arasında kriz mi var, neden?... Haberi Görüntüle

KUVEYT'TEN HAVA KÖPRÜSÜ

Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın talimatıyla, Türkiye'ye depremle mücadele için yardım malzemeleri ve tıbbi ekipler için benzeri bir hava köprüsü kurulacak.

Galatasaray başkanlık seçimi ne zaman 2024 | Galatasaray başkan adayları kimler? Galatasaray başkanlık seçimi ne zaman 2024 | Galatasaray başkan adayları... Haberi Görüntüle

BAE'DEN ACİL YARDIM DESTEĞİ

Birleşik Arap Emirlikleri resmi haber ajansı WAM'ın haberinde, Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan, Türkiye ve Suriye'de depremden etkilenenler için acil yardım desteğinin yanı sıra, arama kurtarma ekibi ve meydan hastanesi kurulması yönünde talimat verdi.

Nazlı Sinem Erköseoğlu kimdir, neden öldü? Can Paksoy hakkında yeni karar! Nazlı Sinem Erköseoğlu kimdir, neden öldü? Can Paksoy hakkında yeni... Haberi Görüntüle

ARAP ÜLKELERİ SEFERBER OLDU

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu arasında telefon görüşmesi gerçekleşti. Mısır Dışişleri bakanı Şukri, görüşmede, Mısır'ın Türkiye'ye acil insani yardım gönderme kararı aldığını bildirdi.

Ürdün Dışişleri Bakanı Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın iki kardeş ülke Türkiye ve Suriye'deki kurtarma çalışmalarına katkı sağlamak üzere yardımların gönderilmesi emri verdiğini duyurdu.

Tunus Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Kays Said'in Türkiye ve Suriye'ye acil yardım yapılması ve talimatı verdiğini duyurdu. Said, askeri uçakların, iki kardeş ülkeye bu yardımların ulaştırılması için askeri uçakların hareket edeceğini belirtti.

Kazanın üzerinden 50 gün geçti! Yazar Eylem Tok’un oğlu'nun öldürdüğü kişinin eşi ilk kez konuştu: Nerede vicdan? Kazanın üzerinden 50 gün geçti! Yazar Eylem Tok’un oğlu'nun öldürdüğü... Haberi Görüntüle

FİLİSTİN'DEN EKİP GELİYOR

Filistin Başbakanı Muhammed İştiyye, Türkiye ve Suriye'deki depremzedelerin kurtarılması çalışmalarına katılacak bir ekibin gönderilmesi konusunda Devlet Başkanı Mahmud Abbas'tan talimat verildiğini kaydetti.

Irak resmi haber ajansı (INA), Irak Kızılayının Türkiye'deki enkaz çalışmalarına katılmak üzere bir ekip göndereceğini, ayrıca Suriye'ye 60 tonluk insani yardım ve tıbbi malzeme ulaştıracağını duyurdu.

Bahreyn resmi haber ajansı BNA'ya göre, Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife, Kraliyet İnsani Çalışmalar Kurumuna Türkiye ve Suriye için gerekli olan acil insani yardımların yapılması emrini verdi.

Cezayir devlet radyosuna göre, Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun'un Türkiye'ye arama kurtarma ekibi gönderilmesi talimatıyla Cezayir Sivil Savunma Başkanlığından bir ekip Türkiye'ye gönderilecek. Yerel basında arama kurtarma ekibinin 89 kişiden ulaşacağı bilgisi yer aldı.

Lübnan Çevre Bakanı Nasır Yasin, yaptığı basın açıklamasında, Bakanlar Kurulunda Türkiye'deki depremlerin de gündeme geldiğini, arama ve kurtarma çalışmalarına destek için Türkiye'ye 72 kişilik bir ekip göndereceklerini söyledi.

Türkiye'yi ziyarete gelen Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'e şok protesto: Katil Almanya Türkiye'den defol Türkiye'yi ziyarete gelen Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'e şok protesto: Katil Almanya... Haberi Görüntüle

LİBYA BAŞBAKANI'NDAN EKİP GÖNDERMA TALİMATI

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından yürütülen çalışmalara katılmak üzere deprem bölgelerine teknisyenlerden oluşan bir ekip gönderme talimatı verdi.

Ulusal Birlik Hükümeti'ne bağlı Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Dibeybe'nin, Türkiye'deki çalışmalara katılmak üzere Ulusal Güvenlik Otoritesi, Kriminal Soruşturma Dairesi ve Askeri Tıp Dairesinden 55 teknisyenden oluşan bir ekibin yanı sıra 4 arama kurtarma köpeğinin deprem bölgelerine gönderilmesi talimatı verdiği aktarıldı.

Sosyal medyadan 'fahiş yemeğe boykot' çağrısı! 20-21 Nisan'da kafe ve restorantlara gitmeyin çağrısı yapıldı! Sosyal medyadan 'fahiş yemeğe boykot' çağrısı! 20-21 Nisan'da kafe ve... Haberi Görüntüle

İRAN'DAN ARAMA KURTARMA DESTEĞİ

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinde, İran Kızılayı arama, kurtarma ekiplerinin Türkiye'ye hareket edeceğini iletti.

Öte yandan İran Kızılayı da 6 timden oluşan arama, kurtarma ve ilk yardım ekiplerinin Türkiye'ye gönderilmek üzere hazırlandığını bildirdi.

İstanbul'da taksici cinayeti: Defalarca bıçaklanıp yola atıldı! Valilikten olayla ilgili açıklama! İstanbul'da taksici cinayeti: Defalarca bıçaklanıp yola atıldı! Valilikten olayla ilgili... Haberi Görüntüle

İSRAİL İLK HAREKETE GEÇEN ÜLKELERDENDİ

İsrail, Türkiye'ye Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle temel insani yardım malzemeleri, teknik ekip ve arama kurtarma timlerini taşıyan iki uçak gönderdi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın ofisinden yapılan açıklamada, Bakan'ın İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ile Türkiye'deki depremzedelere yardım faaliyetlerini görüştüğü ve ihtiyaç halinde bir sahra hastanesi kurulmasını onayladığı kaydedildi.

Fransa ekibi

Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'de Özgür Özel'le görüştü: 'Önümüzdeki hafta bir araya geleceğiz' Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'de Özgür Özel'le görüştü: 'Önümüzdeki hafta bir araya... Haberi Görüntüle

EL SALVADOR, KIRGIZİSTAN, FRANSA, ALMANYA, MALTA, ROMANYA

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Türkiye'ye arama ve kurtarma ekibi göndereceğini duyurdu.

Kırgızistan 63 kişilik arama kurtarma ekibi Türkiye'ye gönderildi. Arama kurtarma görevlilerinin yanı sıra sağlık çalışanları ve psikologlardan oluşan ekibin beraberinde iki özel eğitimli köpeğin de bulunduğu öğrenildi.

Fransa'dan deprem bölgesindeki çalışmalara yardımcı olmak üzere 136 kişilik 2 enkaz altı arama ve kurtarma ekibi gönderildi.  Yardım ekibiyle birlikte 10 arama kurtarma köpeğinin de gönderildiği ifade edildi.

Almanya'dan 41 görevli ve 7 köpekten oluşan bir ekip yola çıktı. 

Malta'dan bir ekip de deprem bölgesinde enkaz altında kalanların kurtarılmasına destek vermek üzere yola çıktı. 32 kişilik ekipte 1 de arama-kurtarma köpeği bulunuyor. Ekip beraberinde 5,5 tonluk insani yardım malzemesi de götürüyor.

Romanya’dan bir ekibin Türkiye’ye gönderildiği açıklandı. 

28 Nisan Pazar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü kapalı mı? Saat kaçta kapanacak, ne zaman açılacak? 28 Nisan Pazar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü kapalı mı? Saat... Haberi Görüntüle

YUNANİSTAN'DAN DESTEK

Yunanistan İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanlığından yapılan açıklamada, Yunanistan'dan Özel Afet Müdahale Birimine (EMAK) bağlı 21 itfaiyecinin ve iki arama kurtarma köpeğinin, arama kurtarmada kullanılacak özel araçlarla birkaç saat içinde yola çıkacağı kaydedildi.

Ekibe, İtfaiye Teşkilatında görevli, yıkılan binaları destekleme konusunda uzman, üst düzey yetkili bir mühendisin de eşlik edeceği belirtilen açıklamada, ekipte acil müdahale ekiplerine dahil 5 doktor, kurtarma personeli ve Deprem Planlama ve Koruma Organizasyonu (OASP) Başkanının da yer alacağı belirtildi.

Açıklamaya göre, tüm ekip C-130 tipi bir uçakla Atina yakınlarındaki Elefsina Havaalanından yola çıkacak.

Yunanistan ekibi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net yanıt: İsrail ile ticaret işi bitti Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net yanıt: İsrail ile ticaret... Haberi Görüntüle

BALKANLAR'DAN TÜRKİYE'YE YARDIM ELİ

Sırbistan'dan, Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in talimatıyla 27 kişilik arama kurtarma ekibinin Türkiye'ye doğru yola çıktı.

Kuzey Makedonya,  Türkiye'ye 40 kişilik arama kurtarma ekibi gönderme kararı aldı. Kuzey Makedonya hükümeti, depremlerin ardından Türkiye'ye acil yardım sağlanması amacıyla olağanüstü oturum düzenledi. Oturumda, arama kurtarmada kullanılan teçhizat, 6 araç, 2 itfaiye aracı, depremzedeler için 10 bin battaniye, 200 sedye ile 2 eğitimli köpek gönderme kararı alındı.

Kosova hükümeti, destek amacıyla Kosova Güvenlik Gücü Birliği'nin gönderilmesine karar verdi.Kosova Güvenlik Gücü Birliği'nin Türkiye'deki uluslararası insani yardım operasyonuna destek amacıyla gönderilmesine ilişkin kararı onayladığını söyledi. Karara göre 30 askerli bir Kosova Güvenlik Gücü Birliği, Türkiye'deki arama kurtarma çalışmalarına katılacak.

Hırvatistan 40 kişilik arama ve kurtarma ekibi ile 10 köpeği görevlendirdi.

Karadağ 15 kişilik arama kurtarma ekibinin Türkiye'deki ekiplere dahil olacağını duyurdu. 

Bosna Hersek Federasyonu Arama Kurtarma Özel Biriminden 17 kişilik ekip ile 2 köpeğin hava yoluyla Türkiye'ye gideceği aktarıldı.

Arnavutluk Türkiye’de meydana gelen depremin ardından arama kurtarma operasyonlarına yardımcı olmak adına 53 tıbbi personel, arama ve kurtarma uzmanı ile 7 araçtan oluşan yardım ve dayanışma heyetinin yola çıktığını ifade etti.

17 Nisan Adana Mert Demir konseri saat kaçta, ne zaman başlayacak? Adana Mert Demir konseri ücretsiz mi, neden başlamadı? 17 Nisan Adana Mert Demir konseri saat kaçta, ne zaman... Haberi Görüntüle

ASYA ÜLKELERİNDE TÜRKİYE SEFERBERLİĞİ

Özbekistan'dan Türkiye'nin depremden etkilenen bölgelerine 100 kişilik kurtarma ekibi ve insani yardım taşıyan uçak Türkiye'ye doğru yola çıktı.

Kazakistan, ''Uluslararası düzeyde deneyimleri olan kurtarma görevlilerimiz ve Afet Tıp Merkezi’nin sağlık çalışanları ile birlikte toplamda 41 kişilik ekip Türkiye’ye uçuyoruz. Aynı zamanda Bakanlığımızın özel eğitimli köpekleri de bizimle geliyor.”  açıklamasını yaptı. 

Malezya Özel Arama Kurtarma Timi'ne (SMART) bağlı 75 uzmanın, arama kurtarma operasyonunda kullanılacak ekipmanlarla Türkiye'ye hareket etti. 

Tayvan da arama kurtarma ekibi gönderen ülkeler arasında. 

Hindistan'dan yapılan açıklamada, "Uzman doktor ve acil müdahale personelinden oluşan özel bir ekip de bölgeye gönderilmek üzere hazırlık yapılıyor." ifadesi kullanıldı. 

Portekiz 68 kişi,  Bulgaristan 58 kişi, Hollanda 65 kişi ve 8 kurtarma köpeği, Polonya 76 itfaiyeci ile 8 kurtarma köpeği göndereceğini duyurdu. Romanya ve Litvanya da  arama kurtarma ve sağlık ekipleri göndereceklerini açıkladı. 

Ucuz Tesla fiyatı ne kadar? 1.7 milyon liraya Tesla Model Y siparişi nasıl verilir? Tesla'nın fiyatı neden düştü? Ucuz Tesla fiyatı ne kadar? 1.7 milyon liraya Tesla Model... Haberi Görüntüle

BAE'DEN 100 MİLYON DOLARLIK DESTEK 

BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed, Türkiye’de yaşanan deprem nedeniyle bölgeye 100 milyon dolarlık yardım sağlanması talimatını verdi.

Ateş Kuşları dizisi final mi yapacak? ATV Ateş Kuşları dizisi bitecek mi, ne zaman? Ateş Kuşları dizisi final mi yapacak? ATV Ateş Kuşları dizisi... Haberi Görüntüle

PAKİSTANLI BAKANLAR MAAŞLARINI BAĞIŞLADI

Pakistanlı bütün Bakanlar, 1 aylık maaşlarını Türkiye için oluşturulan yardım fonuna aktardı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading