Yandex Metrica

2024 öğretmen ataması hangi yılın KPSS puanı ile yapılacak? KPSS 2023 puanı geçerli mi?

2024 öğretmen ataması hangi yılın KPSS puanı ile yapılacak? KPSS 2023 puanı geçerli mi?

2024-2025 eğitim öğretim yılı için öğretmen atamaları büyük bir heyecanla bekleniyor. Mayıs ayına gelindi ancak atama takvimi henüz yayımlanmadı. Öğretmen adayları atamaların hangi yılın KPSS puanı ile yapılacağını da merak etmeye başladı. 2024 öğretmen atamasında KPSS 2023 puanı mı yoksa 2024 puanı mı geçerli? soruları sıkça sorulmaya başlandı. Peki 2024 öğretmen ataması hangi yılın KPSS puanı ile yapılacak?

Gündem

04.05.2024, 15:54

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin beklenen açıklama geldi. Tekin uzun süre beklenen atama takviminin önümüzdeki günlerde ilan edileceğini açıkladı. Tekin açıklamasında atama sayısının belirlendiğini ancak açıklamanın Kabine Toplantısı sonrası yapılacağının sinyalini verdi. Atamaların gecikmesi üzerine 2024 öğretmen ataması hangi yılın KPSS puanı ile yapılacak? Öğretment atamasında KPSS 2023 puanı geçerli mi? soruları pek çok kişi tarafından sorulmaya başlandı.

İBB Başkanı tek bir açıklama yapmadı: Minik Edanur'u belediyenin almadığı önlemler ölüme götürdü: İşte o ihmaller zinciri... İBB Başkanı tek bir açıklama yapmadı: Minik Edanur'u belediyenin almadığı... Haberi Görüntüle

2024 ÖĞRETMEN ATASI HANGİ YILIN KAPSS PUANI İLE YAPILACAK?

Bakan Tekin son yaptığı açıklamada atamaların 2023 KPSS puanı ile yapılacağını açıkladı. Tekin  "2023 KPSS puanı ile ilgili süreci yürütüyoruz. Yani 2023 puanları heba olmayacak." diyerek atamalarda başvuruların 2023 puanına göre olacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı! Haberi Görüntüle

ÖĞRETMEN ATAMASINDA 2023 KPSS PUANI MI GEÇERLİ?

Öğretmen atamalarına ilişkin Bakan Tekin'in daha önce yaptığı açıklamada "2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını yapacağız ve tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığımızın bize vereceği kadro sayısı doğrultusunda takvimimizi oluşturacağız" demişti. Öğretmen atamalarına ilişkin son detaylar henüz gelmedi. Atama takviminin açıklanmasından sonra atamalara dair net bilgilere ulaşabilirsiniz. 

Patiswiss çikolata kimin, sahibi kim? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss çikolata kimin, sahibi kim? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Haberi Görüntüle

 2024 ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN?

Bakan Tekin atama takvimine ve branş dağılımına ilişkin yaptığı açıklamada "Hazine ve Maliye Bakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber rakamı belirleyeceğiz. Önümüzdeki hafta, eğer kabine toplantısı olursa o gün açıklamış olacağız. Biz rakamda uzlaştık zaten." demişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet Karakoca

TRHaber.com - Gündem


Loading