Yandex Metrica

Sitede Ara

Memur servisi kalkıyor mu? 2024'te kamu personeli servisi kalkacak mı?

Memur servisi kalkıyor mu? 2024'te kamu personeli servisi kalkacak mı?

Kamuda tasarruf konusunda sıkı adımların atılması bekleniyor. Bu kapsamda giderlerin kısılması için kamuda zorunlu olmayan servislerin kaldırılacağı ididası gündeme geldi. Memurlar ise yaşanan gelişmelerin ardından Memur servisi kalkıyor mu? 2024'te kamu personeli servisi kalkacak mı? sorularına yanıt aramaya başladı. Kamuda servisleri kaldırılmasına yönelik resmi bir açıklama ve çalışma yer almıyor. 

Gündem

18.05.2024, 11:24

2024 yılında kamuda tasararruf için düğmeye basılıyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında gereksiz masrafların önüne geçilmesi için çalışmalara başlandı. Parasal sıkılaşma, enflasyonla mücadele konularıyla birlikte kamuda da ciddi bir tasarruf dönemi başlıyor. Kamu giderlerinin azaltılması ve kamudaki israfın önlenmesi için çalışmalara hız verildi. 

FETÖ'ye Yunan sınırında darbe: 5 örgüt şüphelisi ve 1 organizatör yakalandı FETÖ'ye Yunan sınırında darbe: 5 örgüt şüphelisi ve 1 organizatör... Haberi Görüntüle

MEMURLARIN SERVİSİ KALKACAK MI?

Sözcü'de yer alan habere göre; kamu kurumlarında çalışan personellerin servis giderleri ekonomi kolmadığı durumlarda servislerin kapatılması gündeme gelebilir. Servislerin yerine kamu personellerine toplu taşıma kartı verilmesinin planlandığı iddia edildi. Kamuda servislerin kaldırılacağı iddiası çok geçmeden yalanlandı. Açıklamada "Kamu idarelerindeki personel servisi uygulamasının kaldırılması söz konusu değildir." denildi. 

Son dakika! Kabine toplantısı sona erdi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar Son dakika! Kabine toplantısı sona erdi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar Haberi Görüntüle

2024'TE KAMU PERSONELİ SERVİSLERİ KALKACAK MI?

Kamuda servis giderlerinin son yıllarda katlanarak arttığı görüldü. Kamu kurum ve kuruluşlarının personel servisi kiralama giderlerinde 3 kat artış yaşandı. Bu veriler ışığında kamu personellerinin servislerinin bazı yerlerde kaldırılabileceği iddiası gündeme geldi. İddia Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'ndan yapılan açıklama ile yalanlandı.

Metrolarda Ekrem İmamoğlu'na okuma fişiyle Hamas protestosu: 'Hayır Ekrem hayır, Hamas terör örgütü değildir' Metrolarda Ekrem İmamoğlu'na okuma fişiyle Hamas protestosu: 'Hayır Ekrem hayır,... Haberi Görüntüle

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN TASARRUF HAMLESİ

İçişleri Bakanlığı'ndan tasarruf hamlesi gedi. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Tasarruf tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya'nın talimatlarıyla, Sayın Bakanımızın araçları da dahil olmak üzere Bakan Yardımcılarımızın koruma araç ve koruma polis sayıları azaltılmıştır." denildi. 

Habere Tepki Ver

0

2

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Loading