Yandex Metrica

Hamas'ın yurt dışı sorumlusundan Gazze mesajı: Siyonizm projesini yenmek için tarihi fırsat

Hamas'ın yurt dışı sorumlusundan Gazze mesajı: Siyonizm projesini yenmek için tarihi fırsat

İstanbul'da düzenlenen Özgürlük Tufanı Kongresi'nde konuşan Hamas'ın yurt dışı sorumlusu Halid Meşal, ''İşgali yenmek ve Siyonizm projesini ortadan kaldırmak için tarihi bir an ve fırsatla karşı karşıyayız. Düşmanımız savaştan 8 ay sonra özgüvenini kaybediyor. Ümmetimizin evlatlarını Amerikan ve Siyonist büyükelçiliklerini kuşatarak Gazze halkına yönelik saldırıların durdurulması için eylemlerine devam etmeye çağırıyoruz.'' dedi.

Gündem

19.05.2024, 17:13

Farklı yönleriyle Filistin mücadelesinin tartışıldığı ve direnişin önemli isimlerinin konuşmacı olarak katıldığı “Özgürlük Tufanı Kongresi" İnsan ve Medeniyet Hareketi, Uluslararası Kudüs ve Filistin'e Destek Koalisyonu ve Uluslararası Bereket Derneği ortaklığıyla Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kongreye Hamas yetkililerinin yanı sıra dünyanın dört bir yanından lider, kanaat önderleri ve akademisyenler katıldı.

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen “Özgürlük Tufanı Kongresi” Kurân-ı Kerîm tilaveti ile başladı. Açılış oturumuna video konferansla katılan Meşal, Filistin'e destek için toplanan farklı milletlerden herkese teşekkür etti.

Filistin mücadelesinin tartışıldığı ve direnişin önemli isimlerinin konuşmacı olarak katıldığı “Özgürlük Tufanı Kongresi"nde önemli mesajlar verildi. Bu isimlerden birisi de  Hamas'ın yurt dışı sorumlusu Halid Meşal'di.

Kongreye video konferansla katılan Hamas'ın Yurt Dışı Sorumlusu Halid Meşal, Gazze'deki "direniş gruplarının" İsrail'e karşı mücadelelerini sürdürmeye kararlı olduğunu söyledi.

İstanbul'da düzenlenen Özgürlük Tufanı Kongresi'nde konuşan Hamas'ın yurt dışı sorumlusu Halid Meşal, burada yaptığı açıklamada önemli konulara değindi.

Açılış oturumuna video konferansla katılan Meşal, Filistin'e destek için toplanan farklı milletlerden herkese teşekkür etti.

Selahattin Demirtaş'a 2.5 yıl hapis cezası daha! 95 yaşında hapisten çıkacak Selahattin Demirtaş'a 2.5 yıl hapis cezası daha! 95 yaşında hapisten... Haberi Görüntüle

''İSRAİL SİVİL KATLİAMLAR YAPTI''

İsrail ordusunun aylardır bombaladığı Gazze'de hala kayıplar vermeye devam ettiğini belirten Meşal, şunları kaydetti;

''İsrail ordusu birkaç gün önce Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda sivil katliamlar yaptı ve sonuncusunu da az önce gerçekleştirdi. ABD'nin yanı sıra Avrupa ve dünyanın diğer bölgelerindeki üniversitelerde Filistin ve Gazze'yle dayanışma için gösteriler düzenleyen öğrencilere teşekkür ediyorum. İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de Filistin halkını açlık kriziyle öldürmeye devam ediyor. İsrail'in aynı zamanda Batı Şeria ve Kudüs'te de Filistin halkına karşı ihlallerini sürdürdüyor.''

2024 zamlı tarife: İETT mavi kart (tam) kaç para oldu? Aylık tam İstanbulkart ne kadar? 2024 zamlı tarife: İETT mavi kart (tam) kaç para oldu?... Haberi Görüntüle

''İŞGALCİYE YENİLGİ YAŞATMA FIRSATI YAKALADIK''

İsrail'in Filistin topraklarının ötesinde Lübnan'a da saldırılarını sürdürdüğüne işaret eden Meşal, "Gazze halkı, işgalci Siyonistlere ve onlara destek çıkan ABD'ye karşı dik durmaya devam ediyor. Gazze'deki Filistin halkıa karşı soykırım suçlarının dünyadaki insanların kalitesini ortaya koydu. Gazze'deki gelişmeler aynı zamanda Müslümanlara bilinç aşıladı. İsrail, Gazze'de sonuç elde edemediği için gerçek anlamda yenildi. Bugün işgalciye gerçek bir yenilgi yaşatma fırsatı yakaladık.'' dedi.

Fenerbahçe-Lugano maçı tek maç mı, rövanşı var mı? Fenerbahçe yenilirse, berabere kalırsa ne olur? Fenerbahçe-Lugano maçı tek maç mı, rövanşı var mı? Fenerbahçe yenilirse,... Haberi Görüntüle

''TÜM ÜLKELER, İSRAİL ALEYHİNDE AÇILAN DAVAYA KATILMALI''

Dünyada bir değişimin eşiğinde olma fırsatı yakaladıklarını belirten Meşal, Gazze'deki direniş gruplarının İsrail'e karşı mücadelelerini sürdürmeye kararlı olduklarını ifade ederken şunları kaydetti;

''Müslümanların da 7 Ekim'den beri devam eden Aksa Tufanı'nda Gazze'ye odaklandıklarını ve bu şekilde devam etmeleri gerekiyor. Arap ve İslam ülkelerindeki Müslümanlara meydanlarda Filistin'e destek için büyük gösteriler düzenleme çağrısında bulunuyorum. Özgür basın organları da işgal altındaki Filistin topraklarında yaşanan gelişmeleri olduğu gibi aktarması gerekiyor. Tüm ülkeler, İsrail aleyhinde dava açan Güney Afrika'ya katılmalı. Müslümanların Gazze'deki savaşı durdurması için İsrail'e karşı direnişi doğrudan desteklemesini talep ediyorum. Selahaddin Eyyubi döneminde olduğu gibi bugün de Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için tüm Müslüman halkların cihat sorumluluğu alması gerekiyor.''

İsrail ve ABD gibi destekçilerine karşı siyasi bir cephe açılması gerektiğini savunan Meşal, "8 aydır devam eden katliam suçlarının durdurulmaması insanlık için utanç kaynağıdır. Arap ve Müslüman ülkeler, İsrail'e karşı birlik içinde tutum sergilemesi gerekir. Gazze'deki zulmün son bulması hem Arap hem de Müslüman ülkelerin çıkarına olacak.'' dedi.

 

 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading