Yandex Metrica

Sitede Ara

KYK BURS ne kadar, kaç TL 2024? KYK burslarına zam oldu mu, kaç para?

KYK BURS ne kadar, kaç TL 2024? KYK burslarına zam oldu mu, kaç para?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), öncelikli alanlarda ve belirli programlarda lisans ve lisansüstü düzeyinde eğitim gören öğrencilere sağlanan burs miktarlarına zam gerçekleştirdi. Peki, KYK BURS ne kadar, kaç TL 2024? KYK burslarına zam oldu mu, kaç para? YÖK burs ne kadar oldu 2024?

Genel

13.05.2024, 23:28

KYK BURS ne kadar, kaç TL 2024? sorusu gündeme geldi. KYK BURS ne kadar, kaç TL 2024? KYK burslarına zam oldu mu, kaç para? soruları Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirli programlara verilen burs ücretlerinin artırılmasının ardından, özellikle KYK bursu alan öğrenciler tarafından merak edilip araştırıldı. YÖK, üniversite öğrencileri için sağlanan burs miktarlarını yükseltme kararı aldı. Peki, KYK BURS ne kadar, kaç TL 2024? KYK burslarına zam oldu mu, kaç para?

ABD'den Hamas'a çirkin tehdit: 'Anlaşmayı kabul etmezseniz sivil kayıpları devam eder' ABD'den Hamas'a çirkin tehdit: 'Anlaşmayı kabul etmezseniz sivil kayıpları devam... Haberi Görüntüle

KYK BURS NE KADAR, KAÇ TL 2024?

KYK bursları, lisans öğrencilerine 1.250 TL, yüksek lisans öğrencilerine 2.500 TL, doktora öğrencilerine ise 3.750 TL olarak ödeniyor. Ancak, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından gerçekleştirilen zammın KYK burslarıyla doğrudan bir bağlantısı bulunmamaktadır. KYK tarafından sağlanan burs ücretleri, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için belirlenen sabit miktarlar üzerinden uygulanmaya devam edecektir. Bu kapsamda, YÖK tarafından yapılan zammın KYK burslarına etkisi olmayacak ve burs ücretleri belirlenen tutarlarda devam edecektir.

FETÖ'ye KISKAÇ operasyonu! 17 ilde çok sayıda şüpheli yakalandı FETÖ'ye KISKAÇ operasyonu! 17 ilde çok sayıda şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

YÖK BURS NE KADAR OLDU 2024?

YÖK'ten yapılan açıklama doğrultusunda, "100/2000 YÖK Doktora Bursu" bir işte çalışmayan öğrenciler için 7 bin 500 liradan 12 bin liraya, çalışanlar için 2 bin 500 liradan 4 bin liraya yükseltildi. "100/2000 YÖK Doktora Bursu", öncelikli alanlarda nitelikli bilgi üretecek doktoralı insan kaynağı ihtiyacını karşılamak üzere veriliyor. Bu kapsamda devlet üniversitelerindeki doktora programlarında öğrenim gören öğrenciler YÖK tarafından destekleniyor." denildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Genel


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading