Yandex Metrica

Milli Eğitim Bakanı tarih vererek açıkladı: Kamuya kaç öğretmen atanacak?

Milli Eğitim Bakanı tarih vererek açıkladı: Kamuya kaç öğretmen atanacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarıyal ilgili olarak "Muhtemelen pazartesi günü hem atanacak öğretmen sayısı hem de branş bazında kontenjan dağılımları açıklanmış olur" dedi. 

Genel

18.05.2024, 02:09

Milyonlar atama bekleyen öğretmeni heyecanlandıran haber Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den geldi. Bakan Tekin Öğretmenler Odası Buluşmaları"nda 'Ne kadar öğretmen atanacak?' sorusunu cevapladı.

Milyonlarca memurun beklediği çalışma için harekete geçildi: Sicil affı geliyor! Milyonlarca memurun beklediği çalışma için harekete geçildi: Sicil affı geliyor! Haberi Görüntüle

BAKAN TEKİN DİYARBAKIR'DA ÖĞRETMENLERLE BİR ARAYA GELDİ 

 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, her ayın ilk cumartesi günü farklı illerde düzenlenen "Öğretmenler Odası Buluşmaları" kapsamında bu kez Diyarbakır'daki öğretmenlerle merkez Sur ilçesinde tarihi İçkale Açık Hava Müzesi'nde bir araya geldi.

Bugüne kadar ikişer kez İstanbul ve Ankara'da olmak üzere Eskişehir, Konya, Kastamonu, Sivas, İzmir ve 10'uncusu Diyarbakır'da gerçekleştirilen buluşmalarda Tekin, öğretmenlerle sohbet etti.

İstanbul'un göbeğinde dehşet! Okuldan atılan öğrenci müdürünü silahla vurdu! İstanbul'un göbeğinde dehşet! Okuldan atılan öğrenci müdürünü silahla vurdu! Haberi Görüntüle

DERS SÜRELERİ KISALACAK MI? 

Bakan Tekin, yeni taslağa göre müfredatın sadeleştirildiği gerekçesiyle ders sürelerinin kısalıp kısalmayacağı konusunda bir soruyuda cevapladı. Milli Eğitim Bakanı Tekin, "Müfredat değişikliğinin ders sürelerine etkisi söz konusu değil. Bu anlamda ders saatlerinde herhangi bir artış veya azalma olmayacak. Ders sürelerimiz mevcut haliyle devam edecek." dedi.

Kilis'te kan donduran olay: Anne ve çocuklar boğuldu, baba ipte asılı halde bulundu! Kilis'te kan donduran olay: Anne ve çocuklar boğuldu, baba ipte... Haberi Görüntüle

"KONTEJAN DAĞILIMLARI PAZARTESİ BELLİ OLACAK"

Öğretmen atamalarıyla ilgili gelen bir soru üzerine Tekin, "Muhtemelen pazartesi günü hem atanacak öğretmen sayısı hem de branş bazında kontenjan dağılımları açıklanmış olur." açıklamasında bulundu.

THY duyurdu: Tecrübesiz kabin memuru alımı ilanı açıldı! Sadece tek bir şarta dikkat edilecek! THY duyurdu: Tecrübesiz kabin memuru alımı ilanı açıldı! Sadece tek... Haberi Görüntüle

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU 

Bakan Tekin, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili sorular üzerine Türkiye'de öğretmenlerin nitelikleri ve seçiminden, hizmet içi eğitimine kadar birçok konuyu kapsayan yeni bir düzenleme yaptıklarını ifade etti. 

Tekin, şöyle devam etti: "Kanun, öğretmenlerin ve yöneticilerin hak, ödev ve sorumlulukları, öğretmenlik mesleğinde kariyer, eğitim çalışanlarının şiddetten korunması, öğretmenlerin hizmet içi eğitimi gibi konuları kapsayacak."

12 Mayıs (bugün) Anneler Günü'nde İstanbul'da (otobüsler) toplu taşıma ücretsiz mi? Metrobüs, metro bedava mı? 12 Mayıs (bugün) Anneler Günü'nde İstanbul'da (otobüsler) toplu taşıma ücretsiz... Haberi Görüntüle

"BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE AZİMLE ÇALIŞALIM"

Kendilerine verdiği değer için şükranlarını sunan öğretmenlere Tekin, "Öğretmenlerime her daim sahip çıkacağımın ve onların hukukunu korumaya devam edeceğimin bilinmesini istiyorum. Yeter ki birlik ve beraberlik içinde azimle çalışalım." ifadelerini kullandı.

Kamuoyunun görüş ve önerilene sunulan yeni öğretim programı hakkında görüşlerini ileten öğretmenler de mevcut konuları yetiştiremediklerini, dolayısıyla yeni müfredatın hafifletilmesi ve sadeleştirilmesinin isabetli bir adım olduğunu belirtti. 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Genel


Loading