Yandex Metrica

Sitede Ara

Ankara'da kar ne zaman yağacak? Yılbaşında Ankara'da kar var mı? 2024 Ocak ayında Ankara'ya kar yağacak mı?

Ankara'da kar ne zaman yağacak? Yılbaşında Ankara'da kar var mı? 2024 Ocak ayında Ankara'ya kar yağacak mı?

Soğuk havalar iyiden iyiye kendisini hissettirmeye başladı. Hava sıcaklıkları pek çok ilimizde sıfırın altına düştü. Yeni yıla sayılı günler kala vatandaşlar yaşadıkları kentlerde kar yağışını beklemeye başladı. Peki Ankara'da kar ne zaman yağacak? Yılbaşında Ankara'da kar var mı? 2024 Ocak ayında Ankara'ya kar yağacak mı?

Genel

16.05.2024, 07:49

Ankara'da soğuk havalar etkisini gösteriyor. Hava sıcaklıkları kentte belirgin derecede düştü. Sıfıra yaklaşan soğuk havalar beraberinde sağanak yağış da getirdi. 2023 yılının ilk karı Ankara'ya 27 Kasım'da düştü. Kent ani bastıran kar yağışı ile beyazlara büründü ancak bu yağıl kısa sürdü. Ankara beyaz örtüyle kaplancak kar yağışını heyecanla beklemeye başladı. 

ANKARA'DA KAR NE ZAMAN YAĞACAK 2024?

Ankara'da kar yağışının başlayacağı zaman vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Konuya dair uzmanlardan peş peşe açıklamalar geldi. Ankara'da en düşük hava sıcaklığı 3 dereceye kadar geriledi. Yıl sonuna doğru kentte sıcaklıkların bir kademe daha düşmesi bekleniyor. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Orhan Şen yılbaşında kar beklentisine dair yaptığı değerlendirmede "Yılbaşında İstanbul, İzmir, Antalya’da kar yok ama iç Anadolu bölgesinde olabilir." dedi. 

YILBAŞINDA ANKARA'DA KAR VAR MI?

Meteoroloji'nin sitesinden alınan 5 günlük hava durumu raporuna göre Ankara'da hava sıcaklıkları yıl başına doğru gidilirkken 3 derece seviyesinde. Ankara'da yılbaşında kar beklentisine dair henüz bir açıklama gelmedi. Orhan Şen açıklamasında "Türkiye genelinde sıcaklıkların düşeceğini söyleyen Şen, "Türkiye genelinde sıcaklıklar 8-9 derecek düşecek. Cumartesi ve pazar gününden itibaren Türkiye'ye kar gelecek ama mega kent sakinleri bu hafta da kara hasret kalacak. İç Anadolu, İç Ege, Marmara güneyi ve doğusunda, Doğu Anadolu'da kuvvetli kar yağışı görülecek" dedi.

Habere Tepki Ver

2

1

1

1

2

0

0

1


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading